cosmos Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Salut!am un tranzistor defect de la un dvd care are codul urmator: NEC(firma producatoare) B772 si mai jos PZH,problema e ca la acelasi cod gasesc mai mult de 10 tranzistori,dar care nu au toti aceleasi caracteristici,si problema e ca nu stiu care tip sa aleg,nu am schema de la dvd sa ma pot orienta cit de cit cam care ar fi rolul lui(cred ca va intrebati de unde stiu ca e defect daca nu stiu ce face,ei bine l-am masurat la rece si jonctiunea baza emitor este intrerupta,l-am inlocuit cu al tranzistor de la alt dvd aceiasi marca si functioneaza )si nici in dvd nu ai cum sa te orientezi prea bine are cablaj pe ambele parti si este atit de inghesuit de nu vezi mai nimic,asa ca apelez aici poate sa mai lovit cineva cu aceiasi problema.Tranzistorul se alimenteaza din trafo chopper prin inermediul unei diode cu + spre emitor,apoi prin colector distribuie o tensiune de 5 v in mai multe puncte printrecare la integratul BA5954FP (conducator CD_ROM),in baza este comandat de alt tranzistor ss8050 care la rindul sau este comandat de alt tranzistor care primeste semnal de la comanda on-off,cred ca va-ti dat seama cam ce rol are ,asa ca poate puteti sa ma indrumati sa fac o alegere.Daca mai doriti si alte detalii,v-oi reveni. Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Pare a fi 2SB772 . http://www.cpu.com.tw/kh/m/tr/2sb0772.pdf Link spre comentariu
Vizitator vallenttin Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 2SB772 are echivalent BD786= 2N4900 =KT814G=2SA699 Link spre comentariu
cosmos Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Salut prieteni! am cumparat tranzistorul 2sb772 care pe el scrie b772, l-am montat si functioneaza perfect, multumesc tuturor care m-au ajutat sa i-mi rezolv problema mea. Link spre comentariu
davidut5 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Un echivalent la 2sb772 gasesc in surse pc?Multumesc Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Il pot inlocui pe B772, gasit intr-o sursa de pc cred ca pe comanda unu ventilator cu BD140? Ca parametrii sunt cam la fel. Ce parere aveti? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 B772 are Ic=3A (7A in impulsuri) iar BD140 are Ic=1A.Daca esti sigur ca in montajul respectiv nu se depaseste 1A prin tranzistor poti face schimbarea, altfel...Mai bine inlocuieste-l cu un BD244. Link spre comentariu
electronunervos Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Curentul max prin ventilator 0.33A. Si nu cred ca nici in impulsuri pwm va papa mai mult ventilatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum