Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistor b772

Postări Recomandate

Salut!am un tranzistor defect de la un dvd care are codul urmator: NEC(firma producatoare) B772 si mai jos PZH,problema e ca la acelasi cod gasesc mai mult de 10 tranzistori,dar care nu au toti aceleasi caracteristici,si problema e ca nu stiu care tip sa aleg,nu am schema de la dvd sa ma pot orienta cit de cit cam care ar fi rolul lui(cred ca va intrebati de unde stiu ca e defect daca nu stiu ce face,ei bine l-am masurat la rece si jonctiunea baza emitor este intrerupta,l-am inlocuit cu al tranzistor de la alt dvd aceiasi marca si functioneaza )si nici in dvd nu ai cum sa te orientezi prea bine are cablaj pe ambele parti si este atit de inghesuit de nu vezi mai nimic,asa ca apelez aici poate sa mai lovit cineva cu aceiasi problema.Tranzistorul se alimenteaza din trafo chopper prin inermediul unei diode cu + spre emitor,apoi prin colector distribuie o tensiune de 5 v in mai multe puncte printrecare la integratul BA5954FP (conducator CD_ROM),in baza este comandat de alt tranzistor ss8050 care la rindul sau este comandat de alt tranzistor care primeste semnal de la comanda on-off,cred ca va-ti dat seama cam ce rol are ,asa ca poate puteti sa ma indrumati sa fac o alegere.Daca mai doriti si alte detalii,v-oi reveni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronunervos

2

• cosmos

2

• junior

1

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

B772 are Ic=3A (7A in impulsuri) iar BD140 are Ic=1A.Daca esti sigur ca in montajul respectiv nu se depaseste 1A prin tranzistor poti face schimbarea, altfel...Mai bine inlocuieste-l cu un BD244.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări