Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu 24V alimentat la 80V!

Cilibiu

Postări Recomandate

Am tot stat si mam gandit cu aceste 2 reele puse in serie, eu cred ca nu o sa se anclanseze in acelasi timp, daca erau in paralel da se anclansau in acelasi timp, dar in serie nu, deoarece , daca un releu are intensitatea mai mare de anclansare, ma refer la ms, atunci se anclanseaza primul iar dupa cateva ms se anclanseaza si al doilea, nu ar fi mai bine sa le pun in paralel? Cand sunt puse in paralel fiecare este indepedent ca anclasare, find la fel se va anclasa in acelasi timp, dar daca sunt in serie eu cred ca depinde de cel care apuca primul sa ia un curent mai mare pentru a se anclansa!Voi ce parere aveti? :nas:P.S Am uitat sa va intreb ceva, daca la amplificatori TDA7293 iau GND , ce se intampla? adik sa raman alimentat doar pe V+ si pe V-.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

36

• remus68

15

• ratza

10

• zal

7

Top autori în acest subiect

P?rerea mea e c? oricum ai face, unul din relee va anclan?a înaintea celuilalt. Dac? iei GND ai ?anse mari s? le distrugi pentru c? nu mai ai referin??, iar ie?irile vor fi oriunde în gama +Vcc -Vcc. Dac? nu ai sarcina conectat? nu e nicio problem?.

Link spre comentariu

Deci cu relele raman deocamdata in serie si incep sa fac cateva teste, iar cu GND mam referit fara sarcina, ca am conectat V+ si V- cu conzi incarcati, si am obs niste scantei mici , dupaia iam descarcat si am conectat iara iam dat drumul dar nu vad nimic defect, se aude clar nu se incing, deci cred ca nu li sa intamplat nimic, sarcina nu avea cand am conectat alimentarea cu conzi incarcati!Oricum mersi foarte mult de sfaturi! :da

Link spre comentariu

Eu ma gandesc ca dca am patit cu tensiunile asa si nu sa intamplat nimic cu amp atunci nu cred ca afesteaza daca se cupleaza relele la diferenta deoarece atunci cand se cupleaza amplificatorul e in st/by+mute, deci nu cred ca apare ceva suspect, dar daca era normal fara st/by si mute presupun ca atunci avea de suferit! :da

Link spre comentariu

Nici atunci .......

Atunci cand sau la ce situatie te referi?La mine boxele se conecteaza dupa cateva secunde bune dupa ce amplifurile vin alimentate.Azi am facut un test cu reeleele, nu am avut tensiune de 80V dar am incercat cu 65V, sau conectat, la ochi nu vad nici o diferenta de intarziere la ele si nici la ureche, adik aud doar un singur tacanit dar se anclanseaza 4 reelee, iar ele se dezanclaseaza pe rand, la care e nasol aici dar mam gandit si am rezolvat si asta, ele se dezanclaseaza la 9V.
Link spre comentariu

Adik sa inteleg ca orice amplificator care vine alimentat simetric>>>>>> daca nu are sacina conectata >>>> nu afecteaza daca V+ e pus inaintea lui V- sau invers!Am inteles bine? :nas:

Link spre comentariu

Pai schema de mai sus postata de mine, adik in posturile precedente! Este posibil sa fie o mica intarziere, dar vizual sau la sunet nu observ nimic. Doar daca este vorba de viteza mai mare de a vedea sau a auzi, ma refer la ms, poate 10ms sau un pic mia mult, nu stiu exact! sau poate nui deloc! :ras:

Link spre comentariu

Adik sa inteleg ca ORICE amplificator care vine alimentat simetric daca nu are sacina conectata nu afecteaza daca V+ e pus inaintea lui V- sau invers

:rade: Eu am raspuns la intrebarea pusa de tine !!!

Depinde de configuratia schemei utilizate !

:inger
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări