Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu 24V alimentat la 80V!

Cilibiu

Postări Recomandate

Sincer nu pun la suflet tot ce zice unu si altul, problema este ca eu nu sunt 100% niciodata, si vreau sa fac totul cat de sigur se poate, eu cer sfaturi nu sunt incepator, cu forumulele lu kirkof si legea lu ohm nu prea lucrez aproape deloc, totul fac dupa cum au facut alti, sa zic asa "copiez" ca sa nu mai stau sa calculez, si sincer sa fie am experienta in domeniu minim 10 ani in proiectare PCB, ce sa mai zic ca am 14 ani decand am inceput cu electronica!Deci din punctul meu de vedere "zice ca e electronist" mi se pare ca merit mai mult decat aces, dar problema sta in felul urmator, atat timp cat eu nu am "prea" ajutat e si logic sa nu merit numele asta deoarece il merita cei care ajuta nu ca mine care cere sfaturi! dar dupa ce imi termin ce am de facut os a incep sa ajut pe toata lumea, asa am facut si pe alte forumuri care intro luna am devenit moderator si am REP destul de mult ce sa mai zic de apreciere! NU MA LAUD dar si pe forumul acesta o sa incep sa ajut dar dupa ce imi termin ce am de rezolvat! asa am facut si pe alte forumuri, ma rezolv pe mine si dupaia incep sa ajut!P.S Scuze de OFFTOPIC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

36

• remus68

15

• ratza

10

• zal

7

Top autori în acest subiect

@ domnul cilibiu...! :rade: stati linistit in banca dvs , ca nu va va baga nimeni in seama sfaturile...!electronica nu e ca lautaria...NU SE FACE DUPA URECHE...! trebuie sa aveti un fundament matematic si fizic destul de solid ca sa intelegeti mai intii dvs ce se intimpla intr-un element / circuit / montaj electronic ...!daca nici macar legea lui ohm si legile lui kirchoff nu le cunoasteti si nu le aplicati ...apai puteti sa aveti si 100 de ani de montaje si montajele facute....ca tot degeaba...! :nebun:

Link spre comentariu

eu cer sfaturi nu sunt incepator, cu forumulele lu kirkof si legea lu ohm nu prea lucrez aproape deloc

...din pacate sint esentiale...asa e explicabil de ce vei crede intr-o zi ca ai realizat un perpetuum-mobile si nu vei sti de ce si cum ! Atunci cind le vei invata si vei incepe sa aplici cele doua legi mentionate mai sus, vei sti sa-ti calculezi singur banala rezistenta care trebuie pusa in serie cu bobina unui releu de 24V, pentru a putea fi alimentat la 80V.
Link spre comentariu

OF OF si iara OF ce vb eu si ce inteleg uni............hmmm, nu am zis ca nu cunosc legile lu kirkof sau a le lui ohm, le cunosc dar nu le folosesc doar daca este necesar, si sincer sa fiu de ce sa stau sa calculez o gramada de forumle cand pot folosi valoare de 1,33333 sau 2,33333 , logic ca folosesc aceste valori decat sa stau sa calculez! voi cum ati face ? ati sta sa va bateti capul ? de fiecare data? cam nasol, nu sunt asa! simplu si usor! nu complicat si prost cum sa intamplat mai sus cu cateva posturi, ca nu a calculat bine! vedeti?............. si vreau sa stiu ca nici un electronist nu e as in toate si 100% sigur pe el ce face, daca are sansa sa ceara un sfat o sal ceara indiferent cati ani de experienta are, pentru ca in ziua de azi gasesti multe mul tmia usor decat acum 10 ani, deci daca voi radeti de electronisti care cer sfaturi sau cum ar fi mai bine .......e problema voastra!Nasol ca electronica asta da experienta, si cand pun ceva in aplicatie iese fum, eu nu am chef de aruncat bani pe fum sau artifici, ca nu am un salariu de nu stiu cat sa imi permit, am 2 guri de hranit si un apartament de intretinut, un singur venit de 700 RON in casa, acum sper ca intelegeti si voi de ce sfaturi..............CA SA NU IASA ARTIFICI! ca nam bani de aruncat pe ghena!!! si daca vreau artifici mai bine le cumpar si le dau de rev! nu sa le fac in casa la mine in fiecare zi sau defiecare data cand gresesc cu ceva, ca orice profesionist tot greseste o data! asa ca astia voi electronisti vreti sa ziceti ca la timpul vostru nu cereati sfaturi, ati venit pe forum doar sa ajutati si sa va dati mari? nu trebuie sa sti neaparat legile , trebuie doar sa le cauti pe google si le gasesti, daca nu sti sa le aplici asta e alta mancare de peste!am un prieten care a facut si profesionala si lieul la electronica si vreau sa zic ca nu stiu nici macar o lege sau sa calculeze o rez pentru un LED!

Link spre comentariu

Dac? în loc de formule faci numai o înmul?ire cu x sau y ?i pui m?nu?a pe calculator, e greu s? calculezi o necunoscut? m?car dup? regula de 3 simpl?? Ce te cost? s? mai ba?i cîteva taste pe calculator?

Link spre comentariu

E corect ce zici dar daca vine un prieten si zice "ma calculeaza asa x*y/2=Z" cum miati dat voi formula sa zic asa, ce rost are sa calculez cateva formule in plus cand am una simpla si rezultat direct! eu nu am nici timp si de aceea ma grabesc ca poate termin pana de craciun, saptaman trecuta am avut timp doar sa scot la imprimanta PCB si sa le pun pe cablaj DEOARECE AM FOST SCH2 , si asta doar cateva din cate am de facut, astazi e sarbatoare maine la fel, saptaman viitoare sch1 vin la 4 acasa, de aceea cer "rapiditatea " voastra, vin acasa dau un clic pe net si vad raspunsul, nu mai stau sa imi bat cateva ore capul (nu este vorba numa de acest post) etc ...etc. La mine timpul conteaza si la cate treburi gospodaresti mai am .....e clar! Deci daca as fi stat sa calculez si sa caut formulele de calcul mai ales ca nu este vorba doar de aceste 2 legi, deci ganditiva ca terminam tot ce am de facut la anu de craciun nu anul acesta! ce sa mai zic ca traseele pe cablaj le fac cu mana si cu marckerul, gauri , modificare carcase ce am , etc!

Link spre comentariu

Dac? tu ai 10 ani de proiectare PCB ?i 14 de electronic?, n-ai mai pune întreb?ri idioate pe aici. Mai degrab? tind s? cred c? e?ti un pu?ti teribilist de 14 ani care abia înva?? electronic?.P.S.: Dac? vrei artificii sau petarde de revelion, încearc? cu condensatori electrolitici alimenta?i invers. Ie?i mai ieftin ?i efectele sînt demen?iale, mai ales cu "butoaie".

Link spre comentariu

sincer sa fie am experienta in domeniu minim 10 ani in proiectare PCB, ce sa mai zic ca am 14 ani decand am inceput cu electronica! eu am 22 ani si vreau sa zic ca stiu destul de mult, dar tot timpul vreau sa am spirjin! va rog nu ma intelegeti gresit!

:aplauze Este foarte bine ca vrei sa cunosti mai mult si ca esti deschis spre invatatura ! Totusi, primii 14 ani de electronica nu prea ti-au fost de folos daca inca nu stii sa aplici nici legea lui Ohm (R=U/I) pentru a-ti calcula singur o rezistenta care sa o inseriezi cu un releu de 24V, pentru a-l alimenta la 80V ! Nu trebuie sa te superi, dar ai foarte mult de invatat pina cind vei avea intr-adevar "experienta". Sint convins ca pe Elforum vei gasi totdeauna sprijinul necesar de care vei avea nevoie.
Link spre comentariu

sincer eu am 22 ani si vreau sa zic ca stiu destul de mult, dar tot timpul vreau sa am spirji! va rog nu ma intelegeti gresit!

:ras: Unde sînt ?ia 10 ani de experien?? în proiectare PCB ?i 14 de electronic?? P?i ar trebui s? visezi Kirchhoff ?i Ohm! Prietene, eu pot spune c? am început s? înv?? electronic? acum vreo 3 ani, de?i construiesc de mic. ?i acum sînt sub nivelul multora de pe forum, dar recunosc cînd gre?esc ?i ascult sfaturile altora, nu dau înainte ca berbecu'.
Link spre comentariu

NU MA LAUD dar si pe forumul acesta o sa incep sa ajut dar dupa ce imi termin ce am de rezolvat! asa am facut si pe alte forumuri, ma rezolv pe mine si dupaia incep sa ajut!

Mai bine nu,atata timp cat personal aveti suficiente ?lacune??(ca sa folosesc un termen elegant) Banuiesc si pe alte forumuri s-au dispensat de asemenea sfaturi,si nu cred ca e cazul sa incepeti si pe aici,e bine,cum ziceati,sa va limitati la a reproduce ceea ce au calculat altii,daca d-voastra "nu aveti vointa" sa o faceti...noi si insemnate "succesuri" :rade:
Link spre comentariu

sincer sa fie am experienta in domeniu minim 10 ani in proiectare PCB, ce sa mai zic ca am 14 ani decand am inceput cu electronica! eu am 22 ani si vreau sa zic ca stiu destul de mult, dar tot timpul vreau sa am spirjin! va rog nu ma intelegeti gresit!

:aplauze Este foarte bine ca vrei sa cunosti mai mult si ca esti deschis spre invatatura ! Totusi, primii 14 ani de electronica nu prea ti-au fost de folos daca inca nu stii sa aplici nici legea lui Ohm (R=U/I) pentru a-ti calcula singur o rezistenta care sa o inseriezi cu un releu de 24V, pentru a-l alimenta la 80V ! Nu trebuie sa te superi, dar ai foarte mult de invatat pina cind vei avea intr-adevar "experienta". Sint convins ca pe Elforum vei gasi totdeauna sprijinul necesar de care vei avea nevoie.
Sincer daca va spun ceva incepeti sa radeti de mine, sincer si eu rad de mine insumi, EU ACESTE FORUMLE LE FOLOSESC TOT TIMPUL, problema este ca am zis legile mam referit la DEFINITIILE!!! nu formulele :ras: Aceste forumle le folosesc de la varsta de 12 ani cand leam citit si invatat la orele de fizica, of of cei cu mine, daca ziceati formulele lu kirkof si ohm vi le ziceam din prima si nu mai stateam sa va intreb sau sa ma fac de ras cum mam facut acuma!!!! vai vai, si aici in topicul acesta stiam ca este la mijloc o bobina a releului care ca sa se anclanseze imi trebuia o valoare a curentului de anclansare, cea ce nu credeam ca poti face cu o rezistenta, deoarece rezistenta limiteaza curentul nu si tensiunea, dar in aceasta relati ese pare ca da, doar ca cea ce trebuia sa calculez este puterea consumata de acest releu si puteam afla rezistenta! Ce "dilimache" sunt si eu, dar am crezut ca daca am mai mult de 24V pe releu se arde , nu mam gandit niciodata ca limiteaza si tensiunea doar folosesc aceasta formula ca sa clculez rezistenta pentru leduri, si prost sunt ca nu am masurat niciodata dupa rezistenta sa vad cati U sunt dar in timp ce este conectat ledul , ca fara led tot 12V miar arata! asta stiu sigur ca am facut, si nu miam dat seama ca scate tensiunea cu un consumator si limiteaza curentul pentru puterea lui, asta daca alegi rezistenat pentru acea putere! ca sa nu fiu inteles gresit!
Link spre comentariu

Analogie e corecta ! Rezistenta conectata in serie cu releul, va fi parcursa cu aceeasi intensitate a curentului ca si releul si pe ea e normal sa apara o cadere de tensiune conform cu U=RI. Calculul e simplu si ar putea incepe cu un mic experiment : alimentezi bobina releului de la un alimentator, cu tensiunea necesara anclansarii si inseriezi un ampermetru in circuit; asa vei afla curentul ce parcurge bobina releului . Acum cunosti pe I din formula de mai sus. U il vei afla scazind din tensiunea de alimentare (in cazul tau 80V) pe cea necesara releului (adica 24V). Acum cunosti I si U , asa ca R nu mai e o problema sa-l afli. Vei alege o valoare a rezistentei usor mai mare decit cea din calcul, pentru a subalimenta (cu putin) bobina releului, cu intentia de a nu se incalzi in functionare.

Link spre comentariu

Asta mam gandit si eu dupa ce am postat mai sus, si e drept, nu trebuie sa fac experiment ca e logic pentru mine, dar nu am folosit releuri la U mai mare decat era releul, acum e prima oara cand vreau sa pun 2 rele inseriate pe 80V!Multa bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări