CBI Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 verifica te rog dupa poza daca este ok ca am facut in grabadaca da,atunci dupa cum se vede volumul cutiei ar fi cam la 112L,f ok,ramand cam 100L doar pt volumul 'vazut' de wfrDin cate am vazut cutiile se fac din plywood(placaj) de 18mm pt ca ies mai usoare,dar este putin mai scump ca mdf-ul sau pal-ul,si mai greu de prelucratNu pot sa-mi dau cu parerea despre filtru,ca nu stiu nici macar valorile,dar daca este construit pt aceasta combinatie de firma ar trebui sa fie ok.Par putin cam micute la aspect componentele pt putere aia,din poze(in special condensatorii) Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 verifica te rog dupa poza daca este ok ca am facut in grabadaca da,atunci dupa cum se vede volumul cutiei ar fi cam la 112L,f ok,ramand cam 100L doar pt volumul 'vazut' de wfrDin cate am vazut cutiile se fac din plywood(placaj) de 18mm pt ca ies mai usoare,dar este putin mai scump ca mdf-ul sau pal-ul,si mai greu de prelucratNu pot sa-mi dau cu parerea despre filtru,ca nu stiu nici macar valorile,dar daca este construit pt aceasta combinatie de firma ar trebui sa fie ok.Par putin cam micute la aspect componentele pt putere aia,din poze(in special condensatorii)Salut.Da sunt ok dimendiunile, dar materialele acestea PLACAJ sau MDF pe unde se pot gasi de cumparat?Se gaseste pela depozite de materiale de constructii?Multumesc Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Da, gasesti in magazine gen Bricostore, Praktiker, etc. Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Da, gasesti in magazine gen Bricostore, Praktiker, etc.Iti multumesc de indrumare,dar din pacate nu am gasit la nici un magazin singurile materiale am gasit OSB si PAL dar miar place mai mult placaju, problema este ca nu stiu unde gasesc.Vopsea din aia pentru boxe, neagra texturata oare pe unde se poate gasi de cumparat?Am o intrebare foarte importanta cu se face o incinta la frecventa de 40hz-50hz? ca habar nu amVa multumesc Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Eu am facut si din OSB si din PAL, merg amandoua, cu PAL'ul fiind de calitate mai buna. Placaj am eu p'acasa, dar sincer nu imi aduc aminte de unde il am, am cateva foi (destul de mici) care stau degeaba de cativa ani. Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Eu am facut si din OSB si din PAL, merg amandoua, cu PAL'ul fiind de calitate mai buna. Placaj am eu p'acasa, dar sincer nu imi aduc aminte de unde il am, am cateva foi (destul de mici) care stau degeaba de cativa ani.Salut.Si ce fel de placaj ai de ce isenta de lemn ?Si la ce dimendiuni le ai?Multumesc Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 materialecat si sculele de debitat se gasesc atat la magazine de profil ca cele de mai sus sau la ateliere de mobila,imposibil sa nu existe asa ceva in fiecare oras Daca nu gasesti placaj,poti sa le faci si din PAL,dar este mai greu la finisaj,si cel mai simplu ar iesi cu mocheta Unde gasesti exact,asta nu stiu deocamdata,nu cunosc locatia ta ,cel mai bine intrebi pe acolo,sau poate esti din Ro si treci locatia corecta si iti zice cineva din zona Volumul cutiilor recomdat este potrivit,si este calculat dupa parametrii difurilor,dupa cum ai aflat de pe celalat forum,Vas este doar un parametru din multi altii Am ajuns la concluzia ca cutia indicata la acele dimensiuni este ok,avand in final un volum util pt difuzor,acel Vb de ~ 100L.Ai si dimensiunile tuburilor br Pt filtre,ti-am recomandat un filtru cu punct de intalnire(acelasi lucru lucru cu frev de taiere),sau Fc,frecv de centrare,cum vrei.Asta nu inseama ca acolo se stabileste filtrul pt ambele difuri.NU,in functie de tipul filtrului ales,butterworth,linkwithz-riley etc se alege frecventele de taiere pt fiecare dif individual.Fiecare tip de filtru are o anumita caracteristica,si in functie de panta ,ordinul lui,trebuie sa obtii un raspuns cat mai liniar in acea zona de Fc,printre altele.In stituatia actuala este mai dificil de facut asa ceva,si de obicei este nevoie de o verificare prin masurare practica Atat filtrul ,cat si ansamblul dif-cutie-acord trebuie luate f in serios pt ca din oricare poti da gres in sunetul final al boxei Formula de calcul a Vb pt o cutie br arata altfel.Daca doresti sa experimentezi cu un program de simulare si tot tacamul,poti incepe de aici,dar ai mult de studiat,si trebuie plecat de la 0 cu toti termenii intalniti http://www.pvconsultants.com/audio/frdgroup.htm http://www.rjbaudio.com/Audiofiles/FRDtools.html Doar pt simulat o cutie amarata e bun si acel winisd care este moka,dar pt un incepator este f pacalitor pt ca ofera totul f simplist si nu tine cont de multe lucruri.In anumite circumstante da numai rezultate fantastice.Poti incepe cu el,si apoi iti recomand unibox,care este un sheet de excel f bun ,intuitiv si mult mai detaliat Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 materialecat si sculele de debitat se gasesc atat la magazine de profil ca cele de mai sus sau la ateliere de mobila,imposibil sa nu existe asa ceva in fiecare orasDaca nu gasesti placaj,poti sa le faci si din PAL,dar este mai greu la finisaj,si cel mai simplu ar iesi cu mochetaUnde gasesti exact,asta nu stiu deocamdata,nu cunosc locatia ta ,cel mai bine intrebi pe acolo,sau poate esti din Ro si treci locatia corecta si iti zice cineva din zonaVolumul cutiilor recomdat este potrivit,si este calculat dupa parametrii difurilor,dupa cum ai aflat de pe celalat forum,Vas este doar un parametru din multi altiiAm ajuns la concluzia ca cutia indicata la acele dimensiuni este ok,avand in final un volum util pt difuzor,acel Vb de ~ 100L.Ai si dimensiunile tuburilor brPt filtre,ti-am recomandat un filtru cu punct de intalnire(acelasi lucru lucru cu frev de taiere),sau Fc,frecv de centrare,cum vrei.Asta nu inseama ca acolo se stabileste filtrul pt ambele difuri.NU,in functie de tipul filtrului ales,butterworth,linkwithz-riley etc se alege frecventele de taiere pt fiecare dif individual.Fiecare tip de filtru are o anumita caracteristica,si in functie de panta ,ordinul lui,trebuie sa obtii un raspuns cat mai liniar in acea zona de Fc,printre altele.In stituatia actuala este mai dificil de facut asa ceva,si de obicei este nevoie de o verificare prin masurare practicaAtat filtrul ,cat si ansamblul dif-cutie-acord trebuie luate f in serios pt ca din oricare poti da gres in sunetul final al boxeiFormula de calcul a Vb pt o cutie br arata altfel.Daca doresti sa experimentezi cu un program de simulare si tot tacamul,poti incepe de aici,dar ai mult de studiat,si trebuie plecat de la 0 cu toti termenii intalnitihttp://www.pvconsultants.com/audio/frdgroup.htmhttp://www.rjbaudio.com/Audiofiles/FRDtools.htmlDoar pt simulat o cutie amarata e bun si acel winisd care este moka,dar pt un incepator este f pacalitor pt ca ofera totul f simplist si nu tine cont de multe lucruri.In anumite circumstante da numai rezultate fantastice.Poti incepe cu el,si apoi iti recomand unibox,care este un sheet de excel f bun ,intuitiv si mult mai detaliatSalut .Eu sunt din oradea. Am fost pela magazinele Bricostore, Praktiker, si multe altele dar nu am gasit numai OSB PAL si am mai gasit un fel de material placaj tego pentru constructii ,problema este ca e foarte greu mai greu ca si PALu.Incinta mi se pare ok ,dar nu sunt lamurit ce inseamna ca o incinta sa aiba 40hz sau 50hz?Multumesc Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Salut-Nimeni nimicMultumesc Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Pt. material eu zic sa ramai la PAL, preferabil crud, ca sa-l lipesti mai usor. cu TEGO e mai complicat de lucrat, si nu stiu daca e recomandat pentru incinte acustice.In legatura cu: nu sunt lamurit ce inseamna ca o incinta sa aiba 40hz sau 50hz?este impropriu spus o incinta "are" 40Hz. mai corect ar fi: o incinta este acordata la 40Hz, si frecventa de acord se refera in general la frecventa minima pe care o poate reproduce neatenuat o incinta, sau la o frecventa pe care care un anumit tip de incinta (bass-reflex de exemplu) o poate favoriza, rezultand un boost de 1-2 decibeli (teoretic 3). Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Salut.Stiee cineva despre aceste difuzoare si ce parametri au?Sunt de 15 toliVa multumesc Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 up Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Salut.Nimeni nimic? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum