Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

as vrea sa fac niste boxe fullrange

Vizitator gheorghe_tibuleac

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

4

• remus68

3

• paul14

2

• Th3_uN1Qu3

2

Top autori în acest subiect

Parerea mea , mai ai nevoie si de o medie ! Basul e bun dar nu urca prea bine in frecventa si nu are rost sa stresezi inalta prea tare cu frecvente pe la 1000Hz , ca n-o sa reziste prea mult ...Cauta o medie tot de origini spaniole , ca sa pastrezi temperamentul latin :dans:

Link spre comentariu

In prospect la inalta aia zice ca suporta 80w de la 600hz in sus,deci scoate si medii.Eu zic ca e ok o frecventa de taiere de 1khz pentru difuzoarele alea.O medie costa si aia ceva bani si trebuie filtre mai complexe.

Link spre comentariu

Si intre 1000 si 1800 hz ce faci?

Mai are si un difuzor de medii ! Ar fi cam ingusta banda mediilor. In cartile mai vechi se recomanda frecventa de separatie in jurul la 2kHz la incintele cu 2 cai si 85...275Hz, respectiv 550...2000hz la alea pe trei cai.
Link spre comentariu

Salut.Am o intrbare se poate taia basul pe la 800hz-1000hz si inaltele pe la 1800hz-2000hz ? Va multumesc de ajutor

da,eu zic ca ar merge un filtru centrat pe la 1200-1500hz,avand driverul cu calota de 3".Nu ramane nici un gol,dar valori exacte pt filtru va trebui sa incerci personal,sau sa masori cumva.Daca graficele alea sunt ok cat de cat,in primul este raspunsul cu hornul td400,si dupa cum arata as zice ca ar putea merge incercat un ord 2 pe la 6-7khz pe driver si fara l-pad (sau unul f mic).Woferul are nevoie de macar 100L cu acord la ~50hz ,si f3 tot pe-acolo.Poti merge pana la 130L daca e loc
Link spre comentariu

decat varianta asta mai bine alege configuratia 2 cai plus subwoofer.Alegi un woofer de 8 sau 10", driver de 1" si un subwoofer de 15 sau 18" daca ai loc.Nu te speria ca vei avea nevoie de un amplif in plus, pt ca vei face economie la driver si la filtru.

Link spre comentariu
Vizitator gheorghe_tibuleac

Salut.Am o intrbare se poate taia basul pe la 800hz-1000hz si inaltele pe la 1800hz-2000hz ? Va multumesc de ajutor

da,eu zic ca ar merge un filtru centrat pe la 1200-1500hz,avand driverul cu calota de 3".Nu ramane nici un gol,dar valori exacte pt filtru va trebui sa incerci personal,sau sa masori cumva.Daca graficele alea sunt ok cat de cat,in primul este raspunsul cu hornul td400,si dupa cum arata as zice ca ar putea merge incercat un ord 2 pe la 6-7khz pe driver si fara l-pad (sau unul f mic).Woferul are nevoie de macar 100L cu acord la ~50hz ,si f3 tot pe-acolo.Poti merge pana la 130L daca e loc
Salut.Ce inseamna (avand driverul cu calota de 3") ca nu ma pre pricep asa bine.Boxa ar fi buna la dimensiunile acestea? L-500mm. din fataL-300mm. din spateH-700mm.l-500mm.Si cum se face o boxa la 50hz? habar mu amva multumesc
Link spre comentariu

inseamna ca driverul este suficient de mare(cam cel mai mare utilizabil) si rezistent sa poate sustine un punct de crossover sub 1,5khz fara sa crape si fara nevoia de medii suplimentare,vorbim totusi de boxe de sonorizare,nu de auditie.Cate combinatii din astea cu 15" +driver cu iesire de 2" sunt si nu au medii suplimentare( si s-a discutat si de ce...)Wfr-ul are raspunsul off axis cam deranjat peste 7-800hz,dar cate difuri urca bine la marimea asta,multi prefera sa nu dea acest raspuns si nu mai tipa nimeni.La paudio se da o linie trasa cu pixu care urca pana la 5khz la woferele de 15" si gata...se pare ca stiu ei de ce...Nu am inteles precis dim. la cutia aia,dar daca are 50 x 70 x 30 cm paralelipipedica,atunci ar avea undeva la 80L volum interior(cu 18mm materialul cutiei inclus) si ceva mai putin volum util pt dif.,dar va merge,cu mai putina extensie in joase.Daca faci altele de la 0 ,ai putea face ceva mai mare pt un bas mai jos,daca folosesti cutiile existente,poti folosi 2 tuburi de 100mm lungi de 130mm.Daca nu vrei sa cheltui pe porturi frumoase de fabrica,merge facute din teava de apa,se gaseste cu usurinta de 110mm diametru(fi 110),si in cazul asta trebuie 170mm lungime(tot cate 2 per incinta!).Acordul incinta-dif se face intr-un simulator dupa parametrii difului (si inca cteva detalii) pe care ii ai si cu siguranta sunt ok,se poate face totusi si de mana de cine are rabdare si ii place sa se chinuie :) ,sunt formule de calcul pt o gramada de lucruri ,unele chiar complexe

decat varianta asta mai bine alege configuratia 2 cai plus subwoofer.Alegi un woofer de 8 sau 10", driver de 1" si un subwoofer de 15 sau 18" daca ai loc.Nu te speria ca vei avea nevoie de un amplif in plus, pt ca vei face economie la driver si la filtru.

scrie clar in primul rand ca le are deja,tu propui altceva :nebun:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări