Vizitator usologig Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 salut tuturor,recent m-am inregistrat pe forum,multe lucruri din trecut mi-au trecut prin cap,Ce vroiam sa va rog,cum as putea face si eu un led sa clipeasca la fiecare 2 secunde alimentat la masina 12-14,4 V,ma poate sfatuii cineva ce piese am nevoie si avand in vedere faptul ca sunt din bistrita,slabe sanse sa le gasesc,le-as putea gasii in ceva aparate electronice ?Am cautat o asemenea discutie dar nam gasit nimic concret,astept un raspuns,multumesc Link spre comentariu
Mikrosha Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Un montaj clasic, "multivibratorul astabil". http://www.reprise.com/host/circuits/tr ... lasher.asp Merge cu orice tip de tranzistori. Zice ca pentru valorile date face un ciclu pe secunda. Mareste rezistenta sau condensatorul de 4 ori sa ai un ciclu la 4 secunde, asa cum vrei. Observi ca fiecare tranzistor are in baza o rezistenta si un condensator. Valorile astora dau timpul(t) in care LED-ul corespunzator sta aprins, dupa formula clasica: t=1/(2*3,14*R*C). Daca vrei sa renunti la un LED, inlocuieste-l cu o rezistenta de 1K. Preferabil mareste si cealalta rezistenta, pana pe la 600 ohmi, ca sa asiguri un curent sanatos de maxim 20mA prin LED. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Sau daca ti-e lene, cumpara un led clipitor cu cip incorporat, sunt la orice culoare si cam 1Ron. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum