Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

clipire led

Vizitator usologig

Postări Recomandate

Vizitator usologig

salut tuturor,recent m-am inregistrat pe forum,multe lucruri din trecut mi-au trecut prin cap,Ce vroiam sa va rog,cum as putea face si eu un led sa clipeasca la fiecare 2 secunde alimentat la masina 12-14,4 V,ma poate sfatuii cineva ce piese am nevoie si avand in vedere faptul ca sunt din bistrita,slabe sanse sa le gasesc,le-as putea gasii in ceva aparate electronice ?Am cautat o asemenea discutie dar nam gasit nimic concret,astept un raspuns,multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un montaj clasic, "multivibratorul astabil".

http://www.reprise.com/host/circuits/tr ... lasher.asp

Merge cu orice tip de tranzistori. Zice ca pentru valorile date face un ciclu pe secunda. Mareste rezistenta sau condensatorul de 4 ori sa ai un ciclu la 4 secunde, asa cum vrei.

Observi ca fiecare tranzistor are in baza o rezistenta si un condensator. Valorile astora dau timpul(t) in care LED-ul corespunzator sta aprins, dupa formula clasica:

t=1/(2*3,14*R*C).

Daca vrei sa renunti la un LED, inlocuieste-l cu o rezistenta de 1K. Preferabil mareste si cealalta rezistenta, pana pe la 600 ohmi, ca sa asiguri un curent sanatos de maxim 20mA prin LED.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări