__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Salut as dori sa supun atentiei dvs o idee(nu proprie)si care pare relativ usor de abordat si de incepatori(schema simpla si ieftina)Dar oare creste puterea?Si cat?Cei mai priceputi dintre noi sunt rugati sa comenteze schema sa aduca imbunatatiri si explicatii. Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Da, se mareste puterea, probabil si distorsiunile. Protectia la scurtcircuit din TDA n-o sa functioneze.Poate ar fii mai bine cu rezistente de 1Ohm in loc de 2.2. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Asa era in schema originala cu 2,2 si 2030 pe care eu l-am inlocuit cu 2050 pt ca suporta o tensiune mai mare .Tocmai de aceea am vrut sa o supun atentiei poate o imbunatatim sau o aruncam la gunoi ca fiind aiurea. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 A fost ?i r?mîne o improviza?ie, care poate merge sau nu, depinde de calitatea TDA-ului. Mai bine folose?ti alt circuit mai capabil.Propriu-zis cre?te curentul debitat, deci se poate folosi o sarcin? mai mic?, dar tensiunea de alimentare r?mîne aceea?i. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Improvizatia functioneaza am testat-o.Dar nu mi s-a parut ca se castiga cine stie ce in putere folosind aceeasi sarcina ca si cu tda-ul singur.Concluzia la gunoi cu ideea Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Improvizatia functioneaza am testat-o.Dar nu mi s-a parut ca se castiga cine stie ce in putere folosind aceeasi sarcina ca si cu tda-ul singur.Concluzia la gunoi cu ideeaNormal, e un efect ''placebo''. Teoretic ar trebui s? debiteze pe sarcini mai mici, de unde rezult? dublarea puterii, dar cu acelea?i difuri nu vei sim?i mare diferen??, excursia de tensiune la ie?ire r?mîne practic aceea?i. Link spre comentariu
Vizitator fretzko Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Asa era in schema originala cu 2,2 si 2030 pe care eu l-am inlocuit cu 2050 pt ca suporta o tensiune mai mare .Tocmai de aceea am vrut sa o supun atentiei poate o imbunatatim sau o aruncam la gunoi ca fiind aiurea.Salut...in primul rand ma numesc paul...schema asta chiar este buna va spun din propria exp...cnd eram mai mic eram "mort" dupa 2030 si 2050...in fine...ai spus ca 2050 tine mai multa tensiune,nu este adevarat...2030 suporta mai multa tensiune si se aude si mai tare,chiar daca nu credeti,cel putin eu am alimentat TDA2030 cu 2x35v cam asa si rupea...fata de 2050 care inca il consider puturos,si profu de electronica mia spus ca 2030 a fost mai reusit...si nu ii vad rostul tranzistorului ala pe iesire...eu foloseam o rezistenta pe iesire daca nu ma insel,si le faceam eu in jur de 6-7w pentru ca ducea mai mult...oricum bunicica schema,dar a trecut vremea... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 buna asta cu 2 x 35V pe tda2030 Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 cand ai spus 2 x 35V te-ai referit la tensiunea in secundarul trafului sau la +/- 35Vcc dupa redresare si filtrare?oricum, imi vine greu sa cred ca TDA2030 rezista la tensiune dubla fata de valoarea maxima absoluta data in catalog care de e +/-18V, dar n-am incercat niciodata.totusi, pe ce sarcina functiona la 2x35V? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 ... Protectia la scurtcircuit din TDA n-o sa functioneze.Poate ar fii mai bine cu rezistente de 1Ohm in loc de 2.2.Se poate rezolva daca se introduc rezistente si in emitoarele tranzistoarelor. In aceasta situatie, din valorile alese pentru R (paportul dintre ele) se poate stabili un raport intre curentul maxim prin TDA si curentul maxim prin tranzistor, si implicit curentul maxim prin tranzistor poate fi limitat ca valoare. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Nu mai stiu cate amplifuri cu tda seria 20xx am facut.Si cu 2003 si 2005 2010 2030 2040 2050 adica cam toateSi vreau sa spun ca am "scapat" un tda 2030 la +/-24V.Ce credeti ca s-a intamplat?Exact mi-am parfumat camera cu eau de siliciu prajit deci nu cred ca ar suporta 35V nici pe sarcini de 100ohmi.iar treaba ca e mai bun 2030 decat 2050 am studiat schemele interne si sunt absolut identice.Diferenta consta in tensiunea suportata de finalii integrati.Iar despre puturosenie e ceva caracteristic intregii serii TDA20xx.Pana la urma sunt niste integrate pt aparatura low cost cu caracteristici mediocre Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum