vdingo11 Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Am verificat din nou si am trecut corect faza prin intrerupator. Care sa fie oare cauza? Sa fie defect intrerupatorul? Daca ar fi defect de ce se aprinde cand il apas si apoi stinge cand inchid de la intrerupator? Link spre comentariu
gabimilo1 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Atunci cind masori cu creionul de tensiune pus pe nul si acesta iti indica ceva inseamna ca ai "intoarcere" prin filamentele altor becuri din instalatia electrica (faza instalatiei ajunge la creionul tau trecind prin filamentele altor becuri care in acel moment al masuratorii tale sint aprinse). Se poate trece si nulul prin intrerupator dar normativele nu permit asta.Prin intrerupator se trece intotdeauna faza iar la dulie faza se leaga la clema din fundul acesteia.La clema de pe lateral se leaga nulul.Din ceea ce mai stiu eu este ca firele montate pe lemn se trag prin tub metalic iar sub intrerupator si dula montata pe lemn se poate pune si tabla zincata. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 O sa cumpar maine un alt intrerupator si sa il schimb ca eu nu gasesc o explicatie logica.Am legat faza la intrerupator, apoi de la intrerupator am legat la clema din fundul dulii si nulul la cea din lateral.Cand pun creioenul pe clema din fundul dulii(faza de la intrerupator) cu intrerupatorul inchis am tensiune si becul stins.Cand deschid intrerupator, se aprinde si becul si am tot tensiune pe clema din fundul dulii.Pe nul (clema laterala) nu am tensiune in nici un caz. Deci nu prea are cum sa vina de la alte becuri aprinse tensiune.Deci eu masor pe faza si am tensiune chiar daca intrerupatrul este apasat sau nuGresesc? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum