Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplituner sony

pavel86

Postări Recomandate

buna dimineata domniloram pe mana un receiver str dg510 de la sonyi-am inlocuit vechii finali mp1620 respectiv mn2488 cu 2sc5200 respectiv 2sa1943.problema e ca acestia din urma au inceput sa se ambaleze termic la un volum foarte micdin ce cauza? ce se intampla?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavel86

8

• zal

4

• ex.escu

3

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Trebuie reglat? polarizarea trz finale, fiindc? sînt diferite de cele vechi, ptr asta trebuie s? reglezi din superdiod? s? ai cam 500-550mVcc între b-e la trz finali, probabil c? acum e mai mult ?i se încing. Din cîte v?d la alte STR-xxx nu exist? semireglabil la superdiod?, ci are 2 rez în paralel între b-c la trz superdiod?, valoarea lor trebuie s? mai scad? pu?in, de exemplu are 2,2k+47k pui 2,2k+10k.

Link spre comentariu

Tranzistoarele originale Sanken sunt tip 'darlington';inlocuiti cu tranzistoare echivalente gen tip142/147 sau bdx,(bune),eliminand inainte de inlocuire cauza care a dus la defectarea celor originale.Daca continuati cu 2sc/2sa le distrugeti prin ambalare termica.

Link spre comentariu

am adaugat o poza cu componenteleva rog sa ma indrumati in sensul ca sa imi spune-ti babeste : uite aia e super dioda si rezistenta ai trebuie inlocuita :jytuiyu nu va supara-ti pe minemultumesc

Link spre comentariu

atasez si o schemaas dorii ca acesti tranzistori sa fie pusi pe canalele de suroundva rog doar sa imi spune-ti care rezistenta trebuie inlocuita , de exemplu r554 sau ma rog :nas: atunci am sa o pot cauta pe placa si o pot schimba.multumesc mult

Link spre comentariu

Tranzistoarele originale Sanken sunt tip 'darlington';inlocuiti cu tranzistoare echivalente gen tip142/147 sau bdx,(bune),eliminand inainte de inlocuire cauza care a dus la defectarea celor originale.Daca continuati cu 2sc/2sa le distrugeti prin ambalare termica.

Ptu! M-a indus în eroare simbolizarea lor ca trz normali în schem?, plus c? era ora 4 diminea??. :somn: E corect, dar m? tem c? are cam +/-50V pe alimentare ?i TIP-urile ?i BDX-urile nu ?in.Deci cade tot ce am scris mai sus, orice trz Darlington vei pune, trebuie s? m?sori între b-e 1,1V a?a cum e în schem?, se poate regla din rez încercuit?.
Link spre comentariu

ok asta am intelesdar intrebarea mea ramane: cum pot sa folosesc tranzistori bipolari in acest sistem?pot regla tot de acolo curentul de mers in gol in asa fel incat sa mearga normal bipolarii?cam ce valori ar trebui sa aiba acel rezistor astfel incat as putea sa obtin curent de mers in gol potrivit pt bipolari(500mv 550mv)?stiu ca va stresez cu intrebarile dar situatia e cam contracronometruva multumesc

Link spre comentariu

tot ce vreau eu e sa nu se incalzeasca bipolarii, oricum vor fii plasati pe suround unde nu se prea folosesc.daca cresc valoarea la acea rezistenta va urca curentul de mers in gol sau va cobori?

Link spre comentariu

NU MERG TRZ BIPOLARI pu?i direct pe cablaj, numai cu modificare. Mai bine îi sco?i ?i la?i locul gol pîn? g?se?ti al?i trz darlington. Prin mic?orarea rez scade polarizarea trz finale, invers, prin m?rirea ei va cre?te.

Link spre comentariu

Tip-urile 142/147 rezista,chiar la+/-5ov;cautati "ST"-uri asemanatoare la capsula cu cele originle-au aripioara de prindere imbracata in rasina pe o parte.Folositi incinte de 8 ohmi si treceti selectorul de tensiune pe 240 v daca modelul dvs. o permite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări