Vizitator marooned Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Buna seara.Rog,colegi forumisti,cine stie,sau cine poate sa recomandeze pe cineva in sibiu care sa ma ajute la repararea unei boxe.Este vorba de o pereche de boxe telefunken tlx1-professional,50w/70w peak.La una dintre boxe difuzorul de bas produce o baraiala usoara,eu in general ascult jazz/blues/rock/folk,fara bass excesiv.Nu sunt de genul miilor de vati,sa sparg peretii,sau alte aberatii maneliste.Baraiala respectiva este sesizabila si la volume mici,daca se sta aproape de difuzor.Membrana este intreaga,suspensia la fel.Va rog,sugestii,sau sfaturi, sau cine ma poate ajuta cu un nr de tel/loc unde pot merge in sibiu sa repar.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator marooned Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 mai am o intrebare.Cum afecteaza o calota infundata performantele difuzorului,chiar daca a fost sa zicem indreptata cu aspiratorul nu e cazul la mine de asa ceva,e mai mult o curiozitate. Va multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Baraiala respectiva este sesizabila si la volume miciBobina este descentrata fata de piesele polare sau are spire desprinse (daca nu are deformatii vizibile ale membranei, suspensiei sau spiderului). Link spre comentariu
Vizitator marooned Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 multumesc de raspuns.Intradevar,nu exista nici un fel de deformatii fizice-vizibile.Acum sunt contrariat total:diful respectiv nu mai baraie!! nu inteleg de ce.Baraiala respectiva nu era de la distorsiuni ale semnalui,nu era problema din amplificator,am testat,am fatait,am schimbat sursa canale cabluri etc.o zi intreaga a persistat.Am lasat boxele 24 de ore fara sa munceasca,am fost plecat,acum dau drumul,nu mai baraie....sunt gura casca. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Se mai poate intimpla (atunci cind s-a umblat la calota sau pilnia care e lipita pe fata membranei, in dreptul bobinei) sa patrunda in interiorul pieselor polare un corp strain (praf, bucati din adezivul utilizat la lipire, s.a) , care ulterior sa treaca de portiunea in care lucreaza bobina si sa nu mai faca probleme. Unele difuzoare au gauri de aerisire a bobinei, practicate in calota sau pilnia dupa fata membranei sau/si in spatele difuzorului, in mijlocul pieselor polare - de obicei prevazute cu un filtru din pinza rara (sau material plastic) - prin care pot patrunde corpuri straine de mici dimensiuni, in interiorul sistemului mobil. Link spre comentariu
Vizitator marooned Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 mda.foarte plauzibila explicatia.Multumesc ca mi-ai impartasit din cunostintele tale.Ma bucur acum ca pot asculta jazz linistit..ma speriasem ca se duc batranele boxe..si sunt indragostit de sunetul lor pe jazz.O zi frumoasa si inca o data multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum