SEBYKO_76 Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Am un cuptor cu microude Samsung M1610N, nu mai incalzeste,,,,Nu am mai reparat cuptoare, nu prea stiu mai nimic despre ele.Cineva spune ca ar fi defect magnetronul, cum as putea verifica...Multumesc mult... Link spre comentariu
gcom61 Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Pana sa ajungi la magnetron incearca si demonteaza placuta din mica situata la interior spre magnetron.De obicei acestea se innegresc si devin opace pt microunde.Se poate curata cu spirt medicinal sau chiar apa si sapun,se usuca si se monteaza la loc. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 daca placuta este ok, masoara magnetronu trabuie sa aiba 2 ohmi dupaia masori siguranta fuzibila care este la esire din transformatoru de la magnetron .NU UITA SA IL SCOTI DIN PRIZA INAINTE DE ORICE OPERATIE VREI SA FACI. bafata Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Cu scuzele de rigoare... dar am dat jos magnetronul da nu am gasit nici o folie de mica si am gasit si dioda de inalta intrerupta....Puteti sa precizati va rog unde anume este acea folie... Link spre comentariu
iulisan Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Acelasi defect il am si eu la un Electrolux.Am luat un alt cuptor bun si am scos firele de pe magnetronul lui si le-am pus pe cel banuit a fi defect respectand anodul si catodul magnetronului.Magnetronul a fost declarat mort dar am sa caut si eu sa vad ce si cum e cu acea foita de mica pe care o banui a fi in varful magnetronului...gresesc ? Din ceea ce am citit am vazut ca marea majoritate a magnetroanelor sunt compatibile deci daca ar fi fost bun magnetronul ar fi trebuit sa functioneze si cu alta sursa de inalta decat cea cu care a venit... Link spre comentariu
gcom61 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Ca sa vezi placuta de mica,nu trebuie decat sa deschizi cuptorul si te uiti catre laterala spre magnetron.Este pe peretele cuptorului prinsa in unul sau mai multe surubele. Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Cuptorul nu are o placuta de mica, ci o bucata din plastic.....STIE CINEVA UNDE AS PUTEA GASI DIOADA CEEA DE INALTA CARE ESTE CONECTATA LA MASA ? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Dioda aia este ceva gen TV18 la tv cu lampi si nu iti arata nimic la masuratoare.De obicei intra in scurt.Masoar a si cond in care intra dioda.Trebuie sa aiba cam 1 micro.Intre cond si traf nu ai o siguranta? Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Da, multumesc de informatie ...Este o siguranta , am masurat-o si este buna.. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Masoara daca intra 220v in primarul trafului.Daca intra scote bornele de la megnetron si dai drumul cateva secunde.cand se opreste descarca radid cond la masa.daca face un mic plici la descarcare inseamna ca ai tens inalta(aprox 2000v) si atunci este magnetronul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum