Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect cuptor cu microude Samsung

SEBYKO_76

Postări Recomandate

Am un cuptor cu microude Samsung M1610N, nu mai incalzeste,,,,Nu am mai reparat cuptoare, nu prea stiu mai nimic despre ele.Cineva spune ca ar fi defect magnetronul, cum as putea verifica...Multumesc mult...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SEBYKO_76

4

• gcom61

2

• sorinpavel

2

• kinderu56

1

Top autori în acest subiect

Pana sa ajungi la magnetron incearca si demonteaza placuta din mica situata la interior spre magnetron.De obicei acestea se innegresc si devin opace pt microunde.Se poate curata cu spirt medicinal sau chiar apa si sapun,se usuca si se monteaza la loc.

Link spre comentariu

daca placuta este ok, masoara magnetronu trabuie sa aiba 2 ohmi dupaia masori siguranta fuzibila care este la esire din transformatoru de la magnetron .NU UITA SA IL SCOTI DIN PRIZA INAINTE DE ORICE OPERATIE VREI SA FACI. bafata

Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare... dar am dat jos magnetronul da nu am gasit nici o folie de mica si am gasit si dioda de inalta intrerupta....Puteti sa precizati va rog unde anume este acea folie...

Link spre comentariu

Acelasi defect il am si eu la un Electrolux.Am luat un alt cuptor bun si am scos firele de pe magnetronul lui si le-am pus pe cel banuit a fi defect respectand anodul si catodul magnetronului.Magnetronul a fost declarat mort dar am sa caut si eu sa vad ce si cum e cu acea foita de mica pe care o banui a fi in varful magnetronului...gresesc ? Din ceea ce am citit am vazut ca marea majoritate a magnetroanelor sunt compatibile deci daca ar fi fost bun magnetronul ar fi trebuit sa functioneze si cu alta sursa de inalta decat cea cu care a venit...

Link spre comentariu

Dioda aia este ceva gen TV18 la tv cu lampi si nu iti arata nimic la masuratoare.De obicei intra in scurt.Masoar :ras: a si cond in care intra dioda.Trebuie sa aiba cam 1 micro.Intre cond si traf nu ai o siguranta?

Link spre comentariu

Masoara daca intra 220v in primarul trafului.Daca intra scote bornele de la megnetron si dai drumul cateva secunde.cand se opreste descarca radid cond la masa.daca face un mic plici la descarcare inseamna ca ai tens inalta(aprox 2000v) si atunci este magnetronul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări