remus68 Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 uite o varianta de implementare In schema aia e vorba de... NE5532...! Ce curent de sarccina suporta NE5532 si ce curent de sarccina suporta TDA7293? Link spre comentariu
piglett Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Ce curent de sarccina suporta NE5532 si ce curent de sarccina suporta TDA7293?asa, si daca simulatorul meu nu are 7293?! te mananca degetele? e treaba lor daca nu-s in stare sa priceapa principiul desenului. valabil si pentru tine! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Si crezi ca imperechezi tzishpe TDA-uri cu o rezistenta de 0,22R...? Vise... Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 asta pentru ca nu le-ai implementat corect. uite o varianta de implementare( rezistentele de 0,0ohmi sunt de fapt de 0,22-0,47 ohmi):Le-am implementat exact ca in datasheet in configuratie master slave paralel si apoi punte adaugand si rezistenta de 0.33 ohm la iesire, asemnator cu desenul tau dar si cu condensator de anulare dc offset in reactia negativa.....dupa cum am spus mergeau cat de cat bine dar cand incepeau sa lucreze protectiile fiecare latura a puntii se deconecta aleatoriu,le fel ca la tda7294 in ciuda faptului ca pinii de mute standby ereau legati impreuna..Mi s-ar fi parut firesc ca latura ce se oprea sa le traga la masa ca sa provoace oprirea intregului sistem dar asta nu se intampla.....Oricum poate le-am fortat eu cam mult si poate nu am avut integrate originale dar mi sau parut fragile si scumpe..ca sa reziste la scurt si suprasarcina calumea trebuie muncit suplimentar destul de mult..si cheltuit o gramada de bani tot cumparand integrate pana merge totul perfect...Cu pretul unuia slave se pot lua 2 tranzistori de putere mult mai sanatosi...Eu am incercat doar cu 4 odata insa in cazul lui Clibiu ar fi mult mai costisitor sa faca ceva stabil si rezistent,nu am zis ca nu ar iesi dar dpmv nu merita... Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 salll am si eu o problema am imprimat cablajul pe placa totul a iesit binee . --am cumparat de la magazinul de electronice CLORURA FERICA pentru indepartarea stratului de cupru de pe cablaj problemaa este ca ...clorura mananca cupru putin detot si ramane asa si capata o culoare ruginie deschis dc ?clorura are concentratie de 38% e buna concentratia sau e prea slaba ?? sau dc numi indeparteaza cuprul de pe cablaj detot ??? Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 salll am si eu o problema am imprimat cablajul pe placa totul a iesit binee . --am cumparat de la magazinul de electronice CLORURA FERICA pentru indepartarea stratului de cupru de pe cablaj problemaa este ca ...clorura mananca cupru putin detot si ramane asa si capata o culoare ruginie deschis dc ?clorura are concentratie de 38% e buna concentratia sau e prea slaba ?? sau dc numi indeparteaza cuprul de pe cablaj detot ???Cat timp ai lasat cablajul la corodat? Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 nu mult cam cat trebe crad ca lam lasat vreo 15-20 min sau mai mult ??sau trebe sal las mai mult spunemi si mie multamm Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Eu incalzesc solutia cu un uscator de par (cam 2...3 minute dupa ce pun placuta) si dureaza 15...20 minute. Link spre comentariu
indy666 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Eu incalzesc solutia cu un uscator de par (cam 2...3 minute dupa ce pun placuta) si dureaza 15...20 minute.Fiind vara de ce sa nu profitam de caldura soarelui ?! Eu pun clorura la soare cu 10-15 min inainte de corodare si apoi procesul de corodare dureaza max 5 min. Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 nu mult cam cat trebe crad ca lam lasat vreo 15-20 min sau mai mult ??sau trebe sal las mai mult spunemi si mie multammLasi placuta in clorura pana se corodeaza, nu conteaza timpul. Dupa cum au spus si colegii mai sus, daca solutia este calda o sa dureze mai putin corodarea raportat la atunci cand solutia este rece sau deja ai corodat mai multe placi in ea.P.S. Ai grija ca pateaza rau clorura, inclusiv suprafetele betonate. Din acest motiv eu am renuntat sa lucrez cu ea si imi cumpar solutie dedicata (B 337 parca) de la TME, care e incolora. Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 djlove ? ce solutie dedicata ai zis ca iti cumperi deaia incolora ?? eu nam auzit de solutie deaia --spunem si mie numele ei ca sa o cumpar si sa incerc si cu deaia Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Revin in forta cu multe dezamagiri pentru toti fani de TDA7293-94! Miam procurat un osciloscop, si am inceput sa invat masuratorile necesare unui amplif precum si calculul puterilor in functie de sarcina , alimentare....etc! Si dupa 1 ora de calcule intense in amanunt am ajuns la concluzia ca toti useri care au zis ca nu pot ajunge la puterea de respectiv 750W AU AVUT DREPTATE , cei care nu cred lucrul acesta sa zica si voi posta toate formulele de calcul pentru respectivele tensiuni si impedante, singura chestie favorabila este ca in PUNTE se mareste puterea cu inca 90%, daor atat, la punerea a mai multor CI-uri in paralel, nu faci decat sa poti pune o inpedanta mai mica pe amplif, puterea ramanand aceasi! Deci calculul pentru 8Ci-uri este de 262W mai exact cu distorsiuni de 0.001% , unda sinus PURA, iar undeva pe la 353W cred ca injur de 10% THD! Deci IMI CER SCUZE IN FATA TUTUROR USERILOR pentru incapatanarea care am putut sa o am in acest TREAD. Totusi imi pare bine ca am inteles toate formulele de calcul pentru amplificatoare, insa fara osciloscop suntem ORBI, nici un fel de calcul nu poti face daca nu sti MATEMATICA si in special formulele aplicate cum trebuie! Cine mai are dubi pentru aceste module in paralel sa se adreseze si voi face cu putinta sa explic cat mai bine sa inteleaga si alti ce nu am inteles eu! !!!!!APLEC CAPUL IN FATA USERILOS SI STAFULUI PENTU INCAPATANAREA MEA!!!!! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Nu ai de ce sa-ti faci probleme. Cu totii am fost incepatori si cu timpul am mai invatat cite ceva. Din pacate pentru noi, totul inseamna timp, dar odata cu trecerea timpului avem tot mai multe probleme in viata si mai putin timp disponibil pentru hobby. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Ai foarte mare dreptate, pe langa faptul ca nu stiu ce sa fac cu 16 ci-uri noi TDA, mai am si componente pentru SMPS de 2kw, acolo numi fac probleme ca unde lucrez repar numa asa ceva, deci am invatat o groaza de lucrui la SMPS dar nu am timp sa ma apuc de a mea, si doar am toate compoentele cumparate ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Revin in forta cu multe dezamagiri pentru toti fani de TDA7293-94! Miam procurat un osciloscop, si am inceput sa invat masuratorile necesare unui amplif precum si calculul puterilor in functie de sarcina , alimentare....etc! Si dupa 1 ora de calcule intense in amanunt am ajuns la concluzia ca toti useri care au zis ca nu pot ajunge la puterea de respectiv 750W AU AVUT DREPTATE , cei care nu cred lucrul acesta sa zica si voi posta toate formulele de calcul pentru respectivele tensiuni si impedante, singura chestie favorabila este ca in PUNTE se mareste puterea cu inca 90%, daor atat, la punerea a mai multor CI-uri in paralel, nu faci decat sa poti pune o inpedanta mai mica pe amplif, puterea ramanand aceasi! Deci calculul pentru 8Ci-uri este de 262W mai exact cu distorsiuni de 0.001% , unda sinus PURA, iar undeva pe la 353W cred ca injur de 10% THD! Deci IMI CER SCUZE IN FATA TUTUROR USERILOR pentru incapatanarea care am putut sa o am in acest TREAD. Totusi imi pare bine ca am inteles toate formulele de calcul pentru amplificatoare, insa fara osciloscop suntem ORBI, nici un fel de calcul nu poti face daca nu sti MATEMATICA si in special formulele aplicate cum trebuie! Cine mai are dubi pentru aceste module in paralel sa se adreseze si voi face cu putinta sa explic cat mai bine sa inteleaga si alti ce nu am inteles eu! !!!!!APLEC CAPUL IN FATA USERILOS SI STAFULUI PENTU INCAPATANAREA MEA!!!!! Ma bucur ca ai concluzionat ca fara osciloscop nu faci treaba... La cit ai muncit sa faci placile alea, faceai un etaj final cu 3-4-5 perechi de finali pe brat, si terminai bilciul... Sau cumparai ceva e pe forum, oferte sint... Ce sa-ti facem daca NU ASCULTI, de cei care spun ca TDA 729X este o jucarie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum