Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator pentru 16 CI TDA7293!

Postări Recomandate

e racire serioasa acolo... eu am montati cate 8 IRFP240 pe cate un profil dinala, lung de 310mm (poza e mai veche, de la probe, cand erau doar 5), si la inceput aveam indoieli ca o sa se raceasca ampliful bine, dar dupa cateva probe la putere destul de mare, cu un ventilator de 120mm la un capat, care sufla aer prin radiatoare, m-am mai linistit. erau doar caldute radiatoarele. oricum, in cazul meu nu cred ca ar face fata radiatoarele fara racire activa.

cam asa arata tunelul de aer (in carcasa am prevazut cate un ventilator la ambele capete)

Posted Image

Link spre comentariu

Mai citit primul post al meu sa vedeti ce scrie, vai vai , am cerut un sfat daca pot pune si daca face fata acele radiatoare, nu am zis ca le pun obligat si ca face fata, vam intrebat pe voi sa vad daca cumpar alte radiatoare sau nu!Ce doamne iartama tot intelegeti voi .....numi dau seama! ori va bateti joc de mine sau ma faceti cu nervi ori..........!

Link spre comentariu

daca pot pune si daca face fata acele radiatoare

Eu si Jimmy, ti-am aratat cum am realizat fiecare, racirea cite unui etaj final, de o anumita putere : eu am folosit ventilare naturala, iar Jimmy a utilizat radiatoare ventilate. Inspira-te de aici si da-ti seama singur daca ceea ce propui tu e posibil , luind in considerare puterea care vrei tu sa o obtii de la acel etaj final. Raspunsurile au fost la obiect si in aproape 30 de zile de cind ai inceput topicul puteai sa finalizezi ceva, cumva !
Link spre comentariu

Eu ti-am raspuns clar pe prima pagina, dar nu cred ca vrei sa intelegi si de aceea a ajuns discutia unde a ajuns. Si acel raspuns este dat in urma concluziilor care le-am tras eu din practica. Stiu cat de mult se incalzeste 'fratele' lui :TDA 7294, iar tda 7293 s-ar putea sa se incalzeasca si mai puternic ( tensiune de alimentare mai mare, si cam aceeasi putere de iesire)Daca nu vrei sa iei in considerare sfatul, atunci fa cum crezi tu, pune-i 11 mii de ventilatoare pe "radiatorasul" pe care il ai si apoi o sa plangi dupa integrate.Daca sti ce flux termic transmite un integrat la putere maxima, te pot ajuta cu materiale pe baza carora o sa poti calcula suprafata radiatorului necesar si in cazul racirii naturale, dar si fortate, ca sa nu mai ai nici un dubiu.P.S. Aceste calcule nu sunt deloc simple si la indemana oricui, fara o baza solida de fizica si transfer de caldura nu o sa reusesti.Succes!Bogdan

Link spre comentariu

Eu acuma o sa fac urmatorul lucru din cauza ca nu mai am fonduri ca sa cumpar iara alte radiatoare>>>>>Radiatorul din primul post o sal folosesc sa pun integratele pe el si va fi racit de 3 coolere de 80x80 la 3500RPM, de acest radiator va fi prins talpa in talpa alte 2 radiatoare din urmatorul post (acele negre) fiecare din aceste 2 radiatoare vor fi racite de 1 cooler de 1800RPM 80x80, deci in total am 5 coolere de racire fortata si 3 radiatoare unite intre ele!Deci ma gandesc ca pentru cei 600W pe canal care ii vreau si nimic mai mult ar ajunge aceasta racire! Senzorul de temperatura il pun exact langa integrate ca sa vad cum sta treaba cu temperatura! primul radiator era de la o statie grunding de 240W pe 3 canale care avea racire naturala, celelalte radiatoare negre sunt de la amplificatoare de telefonie fixa, care fiecare amplificator aea putere de 500W si racire naturala, deci de ce sa nu ma pot incadra cu vol max adik 1200W si temperatura maxima de 70 grade cu coolerele la maxim! cea ce cred eu este ca este posibil, dar ramane de vazut!Acum am terminat primul canal care cuprinde amplificator+protectii+egalizator!Eu lucrez sch 2 si nu prea am timp de el, ma ocup cand pot si cand am timp, de aceea dureaza asa mult!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
:nas: Ma gindeam eu ca nu poate fi decit o conspiratie mondiala! E o minciuna sfruntata faptul ca ar fi erupt vreun vulcan din Islanda! Norul prea mirosea a fum de TDA-uri. Aceasta este adevarata sursa a norului cu microparticule care a creeat atitea probleme.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări