Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator pentru 16 CI TDA7293!

Postări Recomandate

Vad ca te contrazici singur:''scire clar in datasheet, configuratia paralel este pentru puteri mai mari in simpendanta scazuta! VAI VAI, voi stiti numa de tranzistori si tot timpul subestimati TDA, inca ceva de ce sistemul logitech z5500 este pe TDA7293??? si este si asa scump?? de prost ce este integratul, OF OF

Z5500 (si nu numai) sunt pe TDA'uri pentru ca sunt ieftine si aduc profit mai mare celor de la Logitech. In afara de asta, pretul sistemului vine si din alte parti cum ar fi decodorul Dolby Digital, consola cu afisaj LCD si alte minunatii d'astea. De ce oare sistemele mai mici de la Logi folosesc TDA7296 in loc de 7294? Ca da puterea pe dinafara? Nu prea cred.Dupa parerea mea, TDA7293/7294 e bun pentru bas si atat. Si eu folosesc un 7294 pe un subwoofer de 12" si merge foarte bine. Dar nu vreau sa va zic reactia pe care am avut'o cand l'am pus pe o boxa pe 3 cai.
Link spre comentariu

Nu stiu cum zici tu ca la inalte sunt varza ca eu am ascultat foarte mult si vreau sa zic ca daca ai un preu bun sio placa de sunet belea o sa ai un sunet clar, daca bagi sunet varza in el tot asa o sa til scoata ca claritate, dar daca bagi sunet bun si calitativ o sa iti scoata calitativ!

Link spre comentariu

Nu stiu cum zici tu ca la inalte sunt varza ca eu am ascultat foarte mult si vreau sa zic ca daca ai un preu bun sio placa de sunet belea o sa ai un sunet clar, daca bagi sunet varza in el tot asa o sa til scoata ca claritate, dar daca bagi sunet bun si calitativ o sa iti scoata calitativ!

Cibiliu , iti spun doar o data : tu nu stii ce inseamna MUZICA si sunetul de calitate !Esti extrem de derutat si intr-o mare nestiinta ( la fel si cu electronica ).Asta nu trebuie sa te supere sau sa te faca sa te dai batut , ci zi de zi trebuie sa inveti cate ceva nou si sa te perfectionezi !(... asa cum facem toti de altfel ) Pe langa faptul ca nu stii , cu afirmariile de genul asta ii induci in eroare si pe altii !Tu nu ai o referinta corecta in audio dupa cum adevarat spune domnul Mateescu .Daca referinta ta este TDA-ul si muzica de pe calculator sa stii ca imi pare extrem de rau pentru tine !Uite cum facem : te invit la o auditie de doar jumatate de ora la mine acasa si iti garantez ca dupa aceea vei fi schimbat pe viata .........Poti sa -i intrebi pe toti care au trecut prin experienta asta (auditia mentionata)......
Link spre comentariu

Nimeni nu s-a nascut invatat. Eu am lucrat si ascultat 7293, 7294, 3886 si altele si clasic si in punte. Cum am mai zis pe unseva, suna bine pentru clasa din care fac parte, dar nu sunt o referinta in calitate, cu atit mai mult variantele in punte. Ar fi foarte bine sa faci o comparatie. Daca tot te-a invitat danzup, nu fi fraier, profita de ocazie si nu uita sa iei cu tine un amplif cu integrat pentru comparatie.

Link spre comentariu

Sincer o sa renunt la acest forum pentru ca , eu fac muzica de la "0" si am ureche muzicala, cum am mai zis si mai repet ca prostul poti scoate cea mai buna calitate din cel mai prost integrat , conteaza cum faci acel aplificator, eu am scos sunet mult mai bun din acest CI TDA2030 care multi zic ca este varza, si vreau sa zic ca ud unele sunete ce nu le aud pe casti pe tel mobil! Deci degeaba spuneti voi daca aveti urechea sonorizata pe anuimite amplifuri, dar lasa asa.......... nu ma iau dupa voi ca mam luat dupa multi si am ajuns mai jos decat eram inainte, asa ca............ mai scutitima ca multe sisteme sunt vadute cu pretri mari si Ci ieftine, si care se aud destul de belea............... . Si cam asta a fost, eu imi fac amplifu care il vreau si sincer " ca doare'n c....r" de ce zic alti, pentru ca am demonstrat pe pielea mea ca TDA7294 a fost mai bun ca un amplif pe tranzistori si TDa7293 os a fie si mai bun!Imi cer scuze fata de toti admini de pe acest forum dar singurul post care o sal mai fac pe acest forum o sa fie la "diy" cu cea ce am realizat si dupa aceasta no sa mai auziti de mine niciodata, deoarece toti subestimeaza un anumit produs fara ca sa fie convin pe el ca este adevarat cea ce zice! si nu ma refer la unu ci la mai multi, sincer toti credeti ca tranzistori sunt la putere, va inselati, sunt Ci ca PBA care sunt operationali pentru locomotive si scot cel putin 2KW fiecare , care face tranzistori la degetul mic,deci mai documentativa "acei" persoane care ma considera amator!PA PA si nu mai auziti de mine decat la topicul DIY cu un singur subiect, (mam saturat sa explic atat in zadar!)

Link spre comentariu

sincer sa fie am experienta in domeniu minim 10 ani in proiectare PCB, ce sa mai zic ca am 14 ani decand am inceput cu electronica! eu am 22 ani si vreau sa zic ca stiu destul de mult, dar tot timpul vreau sa am spirjin! va rog nu ma intelegeti gresit!

Pina la urma va intelege ... dar sa speram ca nu peste inca 14 ani ! Dupa ce reusesti experimentul cu cele 16 TDA-uri conectate in serie-paralel , cheama unul din userii cu experienta si faceti impreuna citeva masuratori (folositi un generator si un osciloscop).
Link spre comentariu

Totusi, da o tura pana la Danzup daca te-a invitat.

Daca nu se duce el cred ca o sa ma duc eu. :da

Apropo, daca tu (Cilibiu) ai ca referinta castile de pe telefonul mobil, se intelege de ce se aud asa frumos 7294 astea. Si eu tot cu castile am crescut de mic, dar pe iesirea de casti de la statia Delia, care este criminala, mai ales pe basi. Si la orice aparat nou pe care l'am cumparat am observat ca iesirea de casti devine din ce in ce mai slaba. Exceptie facand doar playerul Meizu M6SL, daca esti cu adevarat fan de muzica la purtator fa'ti rost de unul din asta, sau de un Archos. Iti garantez ca o sa te uiti urat la telefonul tau dupa ce asculti pe asa ceva.

Inca odata, nu zic ca TDA7294 este prost. Cum am zis mai sus si eu folosesc unul de un an si ceva, dar sunt de parere ca e bun pe bas si atat. Nu are dinamica necesara pentru a reda corect inaltele, suna strident. Si eu chiar nu am ascultat cine stie ce scule de mii de euro. Am amplitunerul Delia de la tata, si nu am planuri sa'l schimb prea curand. Mai am un equalizer romanesc cumparat acum cateva zile pentru boxele pe care le fac. La bunici in Constanta am subwooferul de 12" amplificat cu TDA7294 si Tesla'urile bunicului ca sateliti pe o statie de 20W. Dar iti spun sigur ca Tesla'urile alea de 30 de ani bat la fund satelitii de pe orice Logitech, mai am aici o pereche in sufragerie, pe calculatorul mamei.

Tocmai am terminat o boxa stil home cinema pe care o s'o folosesc pe Delia, urmeaza subwooferul si apoi al doilea turn. Dupa cum a iesit boxa asta pot sa sustin cu tarie ca iese muzica din difuzoare ieftine (totusi nu Dibeisi), cu conditia sa le masori parametrii, dar amplificatorul trebuie sa le dea valoare.

Sub'ul insa il voi amplifica probabil chiar cu aceste minunate TDA'uri. :limb:

Link spre comentariu

Cilibiu, amice... (mod edit)d c crezi ca toata lumea are ceva cu tine si cu tda-ul tau????d c nu vrei sa intelege ca nu se poate ce vrei tu , ca acest proiect contravine legilor fizice???personal am facut amplificatoare cu tda7294 peste 30 bucati - pt ca este ieftin si pt categoria lui suna bine dar asta nu inseamna ca e Dumnezeu pe Pamant!!!in schimb am facut si amplificatoare pe tranzistori nu foarte sofisticati (gen 2sc5200 - 2sa1943) care il bat la cur de la distanta pe tda (oricare vrei tu) sa nu mai vb de amplificatoarele cu lampi!!!!de ce nu incerci alt amplificator comparabil ca si costuri dar mult mai puternic, ca de exemplu mult vestitul ipa400 (400W 4 ohmi) - costurile de productie ale unui amplificator d-asta cred ca e sub tda-urile tale iar ca performate cu mult peste!!!!mai gandeste-te!!!

Link spre comentariu

nu ma iau dupa voi ca mam luat dupa multi si am ajuns mai jos decat eram inainte, asa ca............ mai scutitima ca multe sisteme sunt vadute cu pretri mari si Ci ieftine, si care se aud destul de belea............... . Si cam asta a fost, eu imi fac amplifu care il vreau si sincer " ca doare'n c....r" de ce zic alti, pentru ca am demonstrat pe pielea mea ca TDA7294 a fost mai bun ca un amplif pe tranzistori si TDa7293 os a fie si mai bun!

Nu ai ajuns mai jos, ai realizat care ?i-e nivelul. ?i TDA-urile tot cu tranzistori sînt f?cute, atît doar c? schema e plin? de protec?ii care degradeaz? sunetul. Î?i fac eu unh amplif cu tranzistori ?i o s?-?i arunci TDA-urile în clipa imediat urm?toare. Ce zici, te bagi?
Link spre comentariu

Eu as zice sa-l lasati sa se simta fericit cu tda-urile lui care merg la 150 de grade si scot nspe sute de watti cu 10% distorsiuni (nici nu stiu daca mai poti numi aia muzica atunci) care scot un sunet mai clar ca lampile si castile de telefon(apropo..daca iti dau sa asculti se-ul meu pe castile lui originale, ma vai ca o sa-ti folosesti castile ca sa legi ceolofanul la borcanele de dulceata).Iar acele sisteme "belea" care se aud si mai "belea" pot sa-ti spun ca se aud mai spart ca sunetul in lighean; lipsa dinamica, lipsa medii, doar inalte si basi ca pt cocalari.Cum au mai zis si ceilalti, as profita de ocazie si m-as duce la danzup la auditie, dar sa nu ai impresia ca acolo o sa asculti manele redate din telefon prin statie. O sa ai ocazia sa asculti un cd original cu un amplif pe lampi, de ce nu poate si unul pe tranzistori, pe o pereche de boxe cu sensibilitate mare(acu` sa nu te astepti la un chef).Zici ca ai demonstrat ca un amplif cu tda e mai bun ca unul cu tranzistori. Poate in cazul in care ai visat, sau ampliful pe tranzistori era facut pe genunchi. Daca sunt asa bune amplifurile cu tda-uri, de ce toate amplificatoarele peste 100-200w sunt facute cu tranzistori sau mosfeti? Cred ca sunt producatorii idioti :nas:

Link spre comentariu

Eu as zice sa-l lasati sa se simta fericit cu tda-urile lui care merg la 150 de grade si scot nspe sute de watti cu 10% distorsiuni (nici nu stiu daca mai poti numi aia muzica atunci) care scot un sunet mai clar ca lampile si castile de telefon(apropo..daca iti dau sa asculti se-ul meu pe castile lui originale, ma vai ca o sa-ti folosesti castile ca sa legi ceolofanul la borcanele de dulceata).Iar acele sisteme "belea" care se aud si mai "belea" pot sa-ti spun ca se aud mai spart ca sunetul in lighean; lipsa dinamica, lipsa medii, doar inalte si basi ca pt cocalari.Cum au mai zis si ceilalti, as profita de ocazie si m-as duce la danzup la auditie, dar sa nu ai impresia ca acolo o sa asculti manele redate din telefon prin statie. O sa ai ocazia sa asculti un cd original cu un amplif pe lampi, de ce nu poate si unul pe tranzistori, pe o pereche de boxe cu sensibilitate mare(acu` sa nu te astepti la un chef).Zici ca ai demonstrat ca un amplif cu tda e mai bun ca unul cu tranzistori. Poate in cazul in care ai visat, sau ampliful pe tranzistori era facut pe genunchi. Daca sunt asa bune amplifurile cu tda-uri, de ce toate amplificatoarele peste 100-200w sunt facute cu tranzistori sau mosfeti? Cred ca sunt producatorii idioti :nas:

:ras: Ma faci sa rad, atunci producatori de ce a facut TDA sal pui in punte paralel pentru puteri mai mari? sti raspunsul nu trebuie sa til mai zic!Si sa vb de tel eu am k800I si casti originale, se aude belea si am ureche muzicala, daca aud cea mai mica distorsiune sau ceva deranjant la ureche imd il dau mai incet, urasc distorsiunile si de aceea fac amp asta de 800W la care eu folosesc doarm max 600W care no sa aibe pic de distorsiune, dar nu stiu ce ai citit dar cum ai inteles la ce am zis eu e clar ca si tot asa ai inteles si electronica! Eu ascul hip-hop si mult house!, si exact cum s epun TDa in paralel e exact cum ai pune tranzistori, mai documenteaza un pic datasheetul si citeste bine sau folosesc un traducator daca nu sti engleza! scrie clar "puteri mai mari pentru impendante scazute" of!Si ICEMAN cum de a putut sa faca?Alti pot si alti nu exista asa ceva? cum vine treaba asta? si de unde pana unde protectiile fac sa distorsioneze sunetul? imi explicati si mie? daca amplifurile de firma au protecti de scurt si DC si overload si multe altele, cum de acolo nu se mai degradaeaza sunetul? De unde le scoate voi frate, sunteti penibili!Si sa zic ca am fost la un prieten care are o statie facuta cu 2SA... si vreau sa zic ca dupa ce am bagat amp meu de 2 canale cu 2 tda7294 in punte se uita ca la felul peste cum ii misca membrana in boxa si ce inalte avea de ii aprindea becurile de la filtre! si ce sa mai zic cand ii dadeam medi puternice te dureau urechile de dadeai mai incet sau iti punea mainile la urechi, asa am facuto fata in fata ,el cu 8 tranzistori pe canal si eu cu 2 TDA lam facut, ce sa mai zic ca la claritate era mai bun mai ales la vol mic, la vol max nu prea imi dau seama , cred ca erau la egalitate dar poate il lua cel cu SA din cauza ca el nu avea preu pe amp era doar din pc, iar eu aveam cu TDA 1524 A la care cam pe la 90% apar distorsiunile si no....! dar totusi nu e cum zic unu, difurile erau eminence de 15'' la 350W deci va rog, daca numi placea cum se aude nu le mai faceam! si am vazut ca pe el la costat 2 mil ca sal faca si pe mine 80 lei deci care e diferenta?
Link spre comentariu

probabil era schema proasta, sau prost implementata. oricum, daca nu vii cu detalii serioase despre "statia cu 8 tranzistori pe canal", ce-ai spus tu acolo n-are nici o valoare.am si eu cateva amplifuri cu TDA7294, si stiu ce pot, si cat pot, dar comparativ cu alte amplifuri cu componente discrete pe care le detin, TDA-ul e cam in urma.revenind la ampliful tau cu o galeata de TDA-uri... de ce naiba sa folosesti o parte de comanda separata pt fiecare 2 tranzistori complementari din integrat, cand poti fain-frumos sa folosesti un singur circuit de comanda (etaj amplificator in tensiune + prefinal) care sa atace mai multi tranzistori finali in paralel?unde mai pui ca pe TDA-urile alea n-o sa poti sa le imperechezi niciodata la fel de bine ca pe tranzistori, si asta inseamna mai multe probleme de fiabilitate la putere mare.p.s. - daca referinta ta la calitatea sunetului e telefonul ala, atunci subscriu la ce ti-a spus danzup. nu stii ce inseamna sunetul de calitate!edit, ca am uitat sa adaug ceva:Cilibiu, ai vazut tu vreun amplif de putere facut industrial, cu mai multe TDA-uri in punte/paralel?

Link spre comentariu

Fara suparare.Daca il iei pe dl google la puricat,TDA7294 pica brusc in zona mediocra in zona Hi-Fi.Mai are si un prost obicei acest integrat.Intra destul de repede in limitare cu destule distorsiuni..ceea ce e si firesc daca raportezi puterea de iesire la dimensiunile pastilei.Nu zic..aceea putere o scoti,iti va misca mebranele destul de puternic,dar se va incadra la limita la un hi-fi.Din cauza asta majoritatea aplicatilor cu el sunt pentru joase.Un timbru metalic pe inalte si medii nu inseamna calitate.Distanta destul de mica intre intrare si iesire in aceea pastila mica se face cu multe sacrificii si artificii.E ca si cum ai compara um fisier mp3 cu un track audio.Inca ceva.Tendinta actuala la cei care gandesc amplificatoare audio este intoarcerea la lampi.Cu greu poti sa zici ca te apropii cu vreo schema pe tranzistori de sunetul produs de un montaj cu lampi.Iar circuitele integrate nici nu intra in discutie momentan.Si nu degeaba..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări