remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 700W/4 ohmi inseamna 52,9Vef pe sarccina, deci 74,8Vvv !!! Fiind conexiune in punte, va trebui ca fiecare amplificator sa-ti elibereze 37,4Vvv la iesire ! Tu cum vei obtine acest nivel al tensiunii de iesire ? In ceea ce priveste radiatorul aratat mai sus , e infim pentru puterea disipata de cele 16 integrate, chiar daca ar functiona independent , dupa schema "normala" din datasheet. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 OF OF, pueti sa inchideti subiectul deoarece nu mati lamurit cu nimic!P.S Tot timpul trebuie sa explic, 1 tda 40V >8ohm, 2 tda 40V >4ohm, putere dubla, 4 tda 40V 2ohm Deja 350W puse in punte 8 tda 40hm 40V , ma refeream V pe ramura, daca la alimetare un tda 30V nu trebuie sa scazi sub 4 ohm si la 40V nu trebuie sa scazi subt 8ohm>>>>> cum sta treaba??? teai mai convins?? si daca vrei sa sti daca pun o boxa de 8 ohm 350W pe un amp de 700W si cand conectez a doua boxa tot de 8 ohm in paralel cu prima de 350W vrei sa zici ca scade sunetul ??? se aude mai incet???? vai de lumea care nu stie sa foloseasca TDA, de ce sa inventat tehnologia la TDa sa le poti pune in paralel punte??? adik la TDA7293?? scire clar in datasheet, configuratia paralel este pentru puteri mai mari in simpendanta scazuta! VAI VAI, voi stiti numa de tranzistori si tot timpul subestimati TDA, inca ceva de ce sistemul logitech z5500 este pe TDA7293??? si este si asa scump?? de prost ce este integratul, OF OFRog un admin tare mult sa inchida subiectul asta ca mai mult se vorbeste de altceva decat de intrebarea din primul post! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 ... si eu am incercat sa fac unu de 150W cu cite 1000buc BC107 si BC177 in final, dar inca nu am adunat toate piesele ! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 :smt103: Va astept cu radiatoru' incins ! ...si cu un butoi plin cu bere ... pentru racire :bere: Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Totusi, cred ca ar fi bine de citit documentatia pina la capat in loc de facut misto. http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xyxyus.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Corect ! Tabelul de la pagina 3/13 - Electrical Characteristics :Po - RMS - Continuous Output Power : d=1% , RL=4 ohms, Vs=+/- 29V >> 80W ... adica 14,3Vef la iesire, cu 1% distorsiuni ... deci pina la 900W ... mai e viewtopic.php?f=5&t=47152&p=415126#p415126 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Vorba englezului: daca vrei sa castige echipa ta proba de sarituri cu prajina la 10 metri, nu-ti iei 10 saritori care pot sari 1 metru fiecare, ci unul care poate sari 10 metri!Pentru un amp care sa scoata 1400W, de exemplu un amp profesional pt sonorizari in aer liber, e incomparabil mai rationala o solutie dedicata, adica un amp proiectat pt. asa ceva... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Va rog sa pastrati un ton serios, fara mistocareala agresiva. :pol: Intr-adevar radiatoarele din poza sunt mici pentru 16 integrate, doar daca le racesti cu berea din butoiul lui Remus.Puterea maxima e limitata de tensiune. Cat iti dau integratele in punte atata poti urca. Deci alimetare la +-40V in gol si sarcina de 16ohmi. De aici poti dubla numerul integratelor si injumatatii impedanta sarcinii pana cand te saturi sau iti dai seama ca metoda devina ineficienta sau nu gasesti difuzoare de 0.1 ohm. Evident toate aceste integrate trebuie racite asadar pastrati berea la indemana. Cu radiatoarele din poza mare lucru nu faci. Adica pe muzica domoala ar merge daca sunt bine ventilate, dar pe un dnb sau un sinus in cateva minute ma tem ca amplificatorul se va transforma in masina de fum. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Am revenit cu PCB pentru un canal cu 8 Ci, vreaus a fiti atenti deoarece de la fiecare Ci vin fire de alimentare ca la al 8telea CI, fiti atenti, iar intrarea este la primul Ci dar nu am mai numerotat ca se incurcau scrisurile. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 V?d c? traseele de ie?ire sînt mai groase decît cele de alimentare. Ai calculat ce curen?i vor trece pe acolo sau ai f?cut cablajul a?a, la ochi? Nu în?eleg ce vrei s? ob?ii, dar în fine, e treaba ta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Traseele de iesire vor fi cositorite sau chiar puse niste sarme groase si dupaia cositorite, alimentarea Ci se face prin fire de sursa deoarece la un Ci nu consuma mai mult de 3A la +/-40V, si fiecare CI are alimentare separata nu pe PCB, vin fire trase de la fiecare piciorus 15 si 13 fire catre un al PCB unde se unesc toate, eu lam facut asa ca sa ma pot incadra pe ce vreau eu si in carcasa care o am, fiecare poate sal faca cum vrea dar daca faceam si alimentarea Ci impreuna ca si iesirea atunci imi iesea PCB mult mai mare decat imi incape mie. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Instantaneu trec mult mai mult de 3A, si ar fi frumos sa ii lasi sa treaca nestingheriti de rezistenta traseului.Dar daca adaugi sarma dupa cum ai spus se rezolva. Atata ca mi se pare multa munca in plus. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 daca nu cresti tens de alimentare(ceea ce in cazul de fata nu e posibil) nu ai de unde sa obtii 700w/4ohmi.TDA-urile se leaga in paralel pt a creste curentul la iesirea amplif ,adica il poti folosi pe o sarcina mai mica iar puterea va fi mai mare.poti sa pui cate vrei in paralel si in punte ca pe 4 ohmi vei avea mai mult de 150-160w.erau de ajuns 2 cu 2 in paralel si apoi in punte. Eu zic sa te mai documentez prietene, sau citeste topicul de mai sus ca sa nu mai repet eu inca o data ca sunt altul care obtine aceleasi performante! Vad ca te contrazici singur:''scire clar in datasheet, configuratia paralel este pentru puteri mai mari in simpendanta scazuta! VAI VAI, voi stiti numa de tranzistori si tot timpul subestimati TDA, inca ceva de ce sistemul logitech z5500 este pe TDA7293??? si este si asa scump?? de prost ce este integratul, OF OF''.Ce am gresit? Hai sa-ti raspund si la intrebarea ta din primul post: radiatorul ala este perfect pt 16 TDA-uri pe o sarcina de 4 ohmi,va sta caldut.ce este asa greu?..pt o pereche de tda7293 legata in punte folosesti un dif de 8 ohmi,ca sa nu ai probleme,iar pt 8 perechi folosesti 8 dif.deci amplif este supradimensionat pt 2 dif de 8 ohmi.Ar trebui sa mai pui cel putin 6 ca sa incarci amplif la max. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 folosesti 4 perechi, pentru ca alimentezi tda-ul aproape de tensiunea maxima, asta in perspectiva in care scoti tot ce se poate din el.Si bineinteles nu strica putina rezerva de putere. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 De radiatorul din primul post o sa prin 2 din celalalt post, o sa fie talpa in talpa, dar are loc sa pun si integratele dedesupt. Primul radiator va fi racit cu 4 coolere, si celelate 2 opuse vor fi cu 2 coolere, in total 6 coolere. Asta ar trebui sa ajunga! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum