Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ups+acumulator auto

Vizitator leone01

Postări Recomandate

Vizitator leone01

am citit eu pe aici cam tot ce ar fi fost in domeniu si mai tare m-am incurcat.De fapt vreau sa alimentez o pompa de centrala pe lemne in cazul nefericit de pana curent. As opta pentru asta la un ups cu un acumulator auto(66-80A) sa obtin o autonomie de 3-4ore.macar pana se stinge focul in cazan daca mai mult nu se poate.am fost bagat in ceata de iesirea cu sinusoida, de incalzirea mosfetilor,de bobinajul trafului si de alte probleme pe care le-am citit aici.nu ma intereseaza timpul de incarcare deoarece sper sa nu fie foerte dese penele de curent, si nici durata de viata a acumulatorului ca doar il folosesc cateva luni de iarna pe an.daca aveti ceva sfaturi in acest caz va rog mult sa le puneti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gi0

25

• Dr.L

17

• Sandu_alex_999

5

• silent_light

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai e destul de simplu... Iesirea sinusoidala e ceva ce nu prea da randament pentru finali , asa ca producatorii de ups-uri au optat pentru alta optiune care nu solicita asa mult finalii si nu disipa asa multa caldura. Solutia asta consta intr-o unda de iesire putin mai ciudata , care urca in forma unui sinus dar in trepte. O sursa in comutatie (cum e la PC sau la monitor) nu este foarte deranjata de acest tip de sinus , in schimb un transformator , un motor , o sarcina inductiva , nu va functiona pe acest tip de sinusoidala. Deci tu pentru a alimenta un motor , ai nevoie de sinus normal (true sine) altfel motorul o sa bazaie fara sa se invarta si cel mai probabil se va si arde. Sa incepem cu problemele de baza:Care este curentul consumat de pompa centralei? Care este timpul mediu necesar de functionare pe ups?Ce incarcare ii poti oferii acumulatorului? (inafara de cel furnizat de ups)P.S. Ups care scoate sinus la 12V nu stiu daca vei gasi. Astea sinus is in general alimentate de 24V in sus.

Link spre comentariu

Un acumulator de 80Ah ar fi potrivit pt consumatorul tau (w/h) pentru ca nu e foarte recomandat sa descarci acumulatoru sub 50%. Acuma ramane de vazut daca gasesti un UPS true sine care sa fie alimentat la doar 12V...

Link spre comentariu
Vizitator leone01

s-ar parea ca exista la iasi un distribuitor de surse ups pentru centrale termice pe lemne. deci exact ceea ce ma intereseaza pe mine.revin cu informatii dupa ce vb cu aceasta persoana.ms ptr sfaturi

Link spre comentariu

APC smart scot sinusExista si de 12v (putere mica)Upsurile cu sinuosoidala sintetizeaza foarte bine unda,nu e produsa liniar (la 30A si 24v ce distractie ar fi :speriat )@leone01 -puteai sa continui discutia intr-unul din subiectele deja deschise pe forum....

Link spre comentariu

Am avut si eu aceeas problema cu centrala pe lemne si UPS,dar am testat aceasta combinatie pompa de recirculare 70W + un UPS de calculator de 150W cu baterie de masina de dacia 12V/62A. Eu zic ca merge bine dupa 2 ore de functionare chiar daca biziie un pic,in aceste conditii cu fecventa patratica la bornele pompei, pompa se incalzeste putin dar pompa isi face racirea cu apa care circula prin tevile de recirculare.Mentionez ca testul este facut atiti in conditii normale (cu foc in soba) cit si fara apa prin tevi.Testul fara apa prin tevi confirma functionarea pompei (timp de 2 ore) fara o eventulala racire a apei din calorifere.In concluzie acest sistem functioneaza bine pentru o eventuala pana de curent.

Link spre comentariu
Vizitator leone01

doua ore e cam putin cand te prinde pana chiar dupa ce ai incarcat centrala cu lemne.Dupa cum am mai zis e un distrib la iasi care vinde ceva special ptr pompe centrala ,dar mai astept un amic sa fim doi la plata curierului. multa stima!

Link spre comentariu

Curierul taxeaza oricum in functie de marimea si greutatea pachetului , sa nu crezi ca o sa faci o afacere buna daca faceti 50%/50% transportul :sparge: Oricum , asteptam cateva poze cu produsul achizitionat! :da

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator marius_vfp

domnilor daca nu stiatzi sunt pompe speciale pentru pana de curent care merg la 12 vcc mai cautazi prin romstal poate gasitzi . spor la treaba si scuzatima daca am deranjat eu zic ca nu merita pretzul unei surse bune creste peste 300 ron iar o pompa mica doar pentru circularea apie nu sare de 200

Link spre comentariu

confirm cele spuse de satelit , un ups cu sinus modificat( nu dreptunghiular) functioneaza perfect pe o pompa de recirculare de aprox.70w.Am folosit mai multe nopti (6-7ore pe noapte) in aceasta iarna un invertor cu sinus modificat 12cc-230vca si pompa a mers perfect , nu s-a incalzit mai mult ca de obicei (este pusa pe retur),singura diferenta a fost un bazait foarte foarte slab.Bateriile au fost 12v/55ah deep cicle ,doua bucati puse in paralel.Deci concluzia este ca pentru pompe de acest tip trebuie cel putin sinus modificat daca sinus pur este o varianta prea scumpa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări