Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator LIPO

Postări Recomandate

Buna ziua.As dori sa construiesc acest incarcator.L-a mai facut careva?Am cateva intrebari:ce sa regleaza din semireglabilii de 5k?,LED-le vor indica sfarsitul incarcarii?,cu ce se pot inlocui tranzistorii 2sc9013?,trebuie neaparat sa fie pack de 3 lipo sau se pot incarca si 1,2lipo?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

2SC9013 ii poti inlocui cu orice tranzistor npn de mica putere (BC173 , BC547 etc) Daca nu ma insel , din Pot de 5K reglezi tensiunea maxima pe fiecare celula ( adica reglezi a.i sa ai 4.2V pe celula ).De fapt blocul care fol TL431 este un stabilizator paralel care are rolul de a balansa cele 3 celule ale acumulatorului . Montajul a fost gandit special pentru a folosi 3 acumulatori inseriati, deci nu este universal .

Link spre comentariu

@ domnu junior...!mai aveti mult de invatat pina veti sti ce am uitat eu...!puneti mina si bagati bani adevarati in niste baze de date adevarate , cum am facut eu de-a lungul anilor --- de genul vrt-eca , dvd-eca din germania --- studiati cu mare atentie , faceti-va notite , compilati informatiile , si abia dupa aceea sa indrazniti sa emiteti niscaiva pareri asupra componentelor electronice ...!aaaa...si apropos...cind veti avea o experienta de 19 ani in domeniul pieselor , abia atunci sa ma contraziceti pe mine ...!pina atunci ....mucles ,pls... :ciuda:

Link spre comentariu

domnule...chiar sinteti novice in domeniul asta , asa ca ...mai bine va recomand calduros sa va lasati de sportul asta ...! ignorant sinteti dvs , nu eu ...! in domeniul acesta va dau clasa la orice ora din zi si din noapte... :da electronica nu este pentru orice neavenit...!daca nu va pricepeti la piese. , va rog sa nu mai faceti recomandari prostesti care sa induca in eroare userii...! mai bine va abtineti...!deci...pentru vasta dvs cultura de griu din spatele casei va informez urmatoarele...nu orice este scris pe google trebuie luat drept axioma...!link-ul dvs face referire la o firma de analfabeti redusi mintal din india ...anume firma USHA , de care nu a auzit nici dracul ...! daca va veti uita cu atentie ,veti vedea ca este scris in prezentarea generala a tranzistorului ceva de cascadorii risului ....si anume...! 1 W OUTPUT AMPLIFIER OF POTABLE RADIOS... :ras: asta , cum ar veni la o adica .... asa zisul lor 2sc9013 ar fi folosit in etaje de iesire de 1w pentru radiouri care se pot bea ...!!! :85 asta spune multe despre cei care au redactat asa -zisul pdf al unei piese care nu exista in realitate...!inca o data va zic...piesa respectiva se numeste ktc 9013 sau cs 9013 sau ss 9013

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări