iozsi Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Buna ziua.As dori sa construiesc acest incarcator.L-a mai facut careva?Am cateva intrebari:ce sa regleaza din semireglabilii de 5k?,LED-le vor indica sfarsitul incarcarii?,cu ce se pot inlocui tranzistorii 2sc9013?,trebuie neaparat sa fie pack de 3 lipo sau se pot incarca si 1,2lipo?Multumesc! Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 2SC9013 ii poti inlocui cu orice tranzistor npn de mica putere (BC173 , BC547 etc) Daca nu ma insel , din Pot de 5K reglezi tensiunea maxima pe fiecare celula ( adica reglezi a.i sa ai 4.2V pe celula ).De fapt blocul care fol TL431 este un stabilizator paralel care are rolul de a balansa cele 3 celule ale acumulatorului . Montajul a fost gandit special pentru a folosi 3 acumulatori inseriati, deci nu este universal . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 nu mai scrieti prostii daca nu cunoasteti piesele...! seria 2sc se opreste la 61xx ...mai trebuie sa curga multa apa pe dunare pina se va ajunge la seria 2sc 9xxxceea ce cautati dvs se numesc ktc 9013 sau cs 9013 sau ss9013 si sint in capsula to 92 ...! Link spre comentariu
iozsi Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Pai atunci in schema de ce scrie 2sc9013?Atuci ce echivalenti mai utilizabili sunt?Si la intrebarea daca pot sa incarc doar o celula(sau 2)?http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/81558/ETC/C9013.html Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 " seria 2sc se opreste la 61xx ...mai trebuie sa curga multa apa pe dunare pina se va ajunge la seria 2sc 9xxx "Chiar asa? Eu nu as fi atat de categoric . Gogu te contrazice Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 @ domnu junior...!mai aveti mult de invatat pina veti sti ce am uitat eu...!puneti mina si bagati bani adevarati in niste baze de date adevarate , cum am facut eu de-a lungul anilor --- de genul vrt-eca , dvd-eca din germania --- studiati cu mare atentie , faceti-va notite , compilati informatiile , si abia dupa aceea sa indrazniti sa emiteti niscaiva pareri asupra componentelor electronice ...!aaaa...si apropos...cind veti avea o experienta de 19 ani in domeniul pieselor , abia atunci sa ma contraziceti pe mine ...!pina atunci ....mucles ,pls... Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Ingamfarea nu tine loc de cunostinta: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 3137_1.pdf Dar ne abatem de la subiect... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 domnule...chiar sinteti novice in domeniul asta , asa ca ...mai bine va recomand calduros sa va lasati de sportul asta ...! ignorant sinteti dvs , nu eu ...! in domeniul acesta va dau clasa la orice ora din zi si din noapte... electronica nu este pentru orice neavenit...!daca nu va pricepeti la piese. , va rog sa nu mai faceti recomandari prostesti care sa induca in eroare userii...! mai bine va abtineti...!deci...pentru vasta dvs cultura de griu din spatele casei va informez urmatoarele...nu orice este scris pe google trebuie luat drept axioma...!link-ul dvs face referire la o firma de analfabeti redusi mintal din india ...anume firma USHA , de care nu a auzit nici dracul ...! daca va veti uita cu atentie ,veti vedea ca este scris in prezentarea generala a tranzistorului ceva de cascadorii risului ....si anume...! 1 W OUTPUT AMPLIFIER OF POTABLE RADIOS... asta , cum ar veni la o adica .... asa zisul lor 2sc9013 ar fi folosit in etaje de iesire de 1w pentru radiouri care se pot bea ...!!! asta spune multe despre cei care au redactat asa -zisul pdf al unei piese care nu exista in realitate...!inca o data va zic...piesa respectiva se numeste ktc 9013 sau cs 9013 sau ss 9013 Link spre comentariu
iozsi Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Puteti sa-mi spuneti si mie daca se gasesc sau ce echivalente au?Merita facut montajul?Si daca pot sa incarc si 1lipo sau 2? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 se gaseste si originalul , nu ridica probleme deosebite...!ca echivalenti , puteti alege dintre...bc337 , bc635 , bc637 , bc639 , 2sd1225 , 2sd1226 etc Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Aloo!! Fara jigniri ca sterg tot!Indiferent cine are dreptate,contrazice-ti-va cu argumente nu cu insulte @iozsi -daca e facut pt 3 acumulatori,atucni pune 3,nu alt numar,ca altfel se lasa cu artificii periculoase(flacari etc)! Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 1 W OUTPUT AMPLIFIER OF POTABLE RADIOS...Sa nu mai zic de ce scrie mai jos in acel"datasheet"-"Encelent hFE linearity" Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Aici ai link-ul original cu discutia despre acest charger ( daca nu l-ai gasit deja ) http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=130567 Link spre comentariu
iozsi Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Buna seara.Dar la acest incarcator ce echivalenti sunt pt.tranzistoare?Va rog sa nu va mai certati :speriatSunt buni 2n2222? Link spre comentariu
junior Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Da . Sunt echivalenti .La montajul asta ar merge inlocuiti si cu BC337 ori BC338 (mai ieftini ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum