one Postat Februarie 2, 2007 Partajează Postat Februarie 2, 2007 Este posibil ca sfarsitul incarcarii sa il detecteze prin "delta peak".Asta e un lucru super, caci este , se pare, cea mai buna metoda. Se bazeaza pe derivata tensiuni la borne, adica practic detecteaza cresterea tensiunii. Daca aceasta se face sub o anumita panta, opreste incarcarea.De fapt, e ceva mai complicat. Apare la un moment dat, o scadere a tensiunii si atunci se detecteaza panta negativa.Acumulatorii vechi este posibil sa aiba un comportament necorespunzator si de aceea se poate ca incarcatorul sa considere ca au ajuns la finalul incarcarii. Asta explica si de ce acumulatorii se incarca altfel. Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 2, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2007 Toti acumulatorii pe care am testat pana acum sunt noi, Sanyo.Incarca doar cate doi acumulatori. Am reluat aseara jocul ala stupid cu scos din priza si bagat iar, pana la urma timp de cel putin 2 ore pana m-am culcat nu a mai facut figuri si a incarcat continuu. Nu stiu cum sa masor daca sunt incarcati complet.Am luat a doua pereche de acumulatori si i-am bagat la incarcat si din prima imi indica cum ca ar fi incarcati, cu toate ca nu sunt.Am deja in proiect un incarcator inteligent cu un integrat Maxim, MAX712/713, am gif-ul pt PCB, piesele sunt accesibile, am si integratul - doar ca am comandat din greala IC-ul pt NiCd in loc de cel pt NiMh, asa ca acum incerc iar sa comand de la Maxim free samples :)Edit: in seara asta il desfac, ii fac o poza si-mi notez numele ic-ului sa vad daca-i gasesc vreun datasheet, cu toate ca ma indoiesc. Pe ambalaj nu e trecut nimic in afara de importator. Habar nu am cine e producatorul, stiu doar ca e facut in China - surprinzator :weedman: Link spre comentariu
ghettoman Postat Februarie 2, 2007 Partajează Postat Februarie 2, 2007 dupa ce am facut vreo 10 variante de incarcatoare,fiecare avind plusurile si minusurile lor, m-am oprit la unu ....cumparat :smt003 e cu mcu stie delta v incarca 4 3 2 sau 1 singur dupa incarcare complecta trece pe trickle, vine impreuna cu 4 acu sanyo de 2500mA ce sa mai zic...e super modelul este foton expert model fs7974 incercati cu incerdere.... :supz: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 da interesanta chestia, si mie miar trebui un incarcator pt niste acumulatori NiMh AAA, dar din toate schemele puse pe aici toate sunt pt acumulatori NiCa si nu cred ca este compatibil incarcatorul de NiCa pt acumulatori NiMh......daca apare ceva si eu sunt interesant sa fac, acumulatori pe care ii am ii folosesc la mouse, cei vechi sau dus dealulgul timpului, am mousul de 4 ani si acumulatori nu mai aveau nici unefect, iar pe cei care ii am cred ca sau distrus si astia, incarcarea lor se face de la mouse conectat la usb, in maxim 2 ore acumulatori erau incarcati ( am un led care clipeste cand incarca si cand sta aprins inseamna ca sau incarcat ), dar functionau doar 1 zi, dupa mai multe incarcari prin mouse acum nu mai tin nici 3 ore si nu ii am nici de 1 an..... Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Sfat: intra pe site la maxim si apuca-te de cautat circuite integrate pentru incarcatoare inteligente, multiple chemestry.Dupa ce gasesti si eventual o sa ajungi la concluzia ca nu se gasesc la noi, observi ca le poti comanda ca samples...Astepti o luna si ceva pana ajung si gata :smt001 Link spre comentariu
ghettoman Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Sfat: intra pe site la maxim si apuca-te de cautat circuite integrate pentru incarcatoare inteligente, multiple chemestry.Dupa ce gasesti si eventual o sa ajungi la concluzia ca nu se gasesc la noi, observi ca le poti comanda ca samples...Astepti o luna si ceva pana ajung si gata :smt001mai ales ca o sa observi ca trebuie sa introduci numele unei firme ....nu trimit la persoane fizice....iar surpriza mare o sa fie cind te va suna cineva din vama de la bucuresti sa le trimiti traducerea in lb rromana dupa documente insotitore marfii imputernicirea din partea firmei...etcitzi spune un om patit..... :smt003 :axe: Link spre comentariu
blackthorium Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Nu e adevarat, trimit si la persoane fizice, am comandat si eu de la ei si nu am avut nici o problema. Nu m-a sunat nimeni de la vama, singuri care m-au sunat au fost cei de la firma de curierat, deoarece Maxim nu ti le trimite tie personal ci le trimite distribuitorului lor din Romania care e Ecas si astia ti le trimit tie.Concluzia e ca poti comanda samples linistit. Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 Si eu am comandat de la ei, doar ca din 3-4 comenzi, mi-au ajuns doar 2, nu stiu din ce cauza si destul de tarziu, adica dupa cateva saptamani. Cel putin prima data mi-au ajuns prin posta, si am platit doar o taxa de 16,000 la posta, fara nicio problema cu vama (ca si persoana fizica). La al doilea colet, la fel, fara nicio problema cu vama, tot prin posta cred, nu mai stiu sigur insa.Problema cu ei e ca nu prea trimit sau trimit tarziu rau. Eu am gasit pe net un proiect complet de incarcator inteligent cu MAX712 sau 713 nu mai stiu sigur, poate ne "combinam" cativa la un pcb.Edit: se pare ca e dobitoc rau incarcatorul asta; acumulatorii pe care cica mi-i incarcase intr-un final, i-am bagat intr-un aparat foto si dupa nici 10 poze, imi indica ca sunt descarcati complet acumulatorii!!!!Apropo de asta, vreo metoda fiabila de a masura gradul de incarcare al unui acumulator? Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 mai ales ca o sa observi ca trebuie sa introduci numele unei firme ....nu trimit la persoane fizice....iar surpriza mare o sa fie cind te va suna cineva din vama de la bucuresti sa le trimiti traducerea in lb rromana dupa documente insotitore marfii imputernicirea din partea firmei...etcHa ha. Ai cerut vre-un sample vre-odata? Eu am cerut de la ei, intr-o luna si ceva au ajuns (cand deja ma obisnuisem cu ideea ca nu vor mai ajunge). Nu am platit nici un leu. Prin Ecas fac ei livrarile (cel putin in bucuresti) iar de la ecas sunt trimise la destinatar prin curierat. La firma, daca te seaca, iti treci facultatea/firma la care lucrezi, ca sa fie ceva existent. N-ai nici o treaba cu vama.La texas instruments inca nu am incercat, dar voi incerca curand, planuiesc sa-mi fac un montaj cu un dac. Link spre comentariu
one Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 dupa ce am facut vreo 10 variante de incarcatoare,fiecare avind plusurile si minusurile lor, m-am oprit la unu ....cumparat :smt003 e cu mcu stie delta v incarca 4 3 2 sau 1 singur dupa incarcare complecta trece pe trickle, vine impreuna cu 4 acu sanyo de 2500mA ce sa mai zic...e supermodelul este foton expert model fs7974incercati cu incerdere.... :supz: Si eu folosesc tot un incarcator comercial, caci era ieftin (practic era gratis, am cumparat doar acumulatori).Dar nu prea am vazut incarcatoare care sa descarce acumulatorul inainte de a-l incarca. De asemenea, sunt ceva mai rare incarcatoarele care incarca acumulatorii independent, majoritatea incarca grupuri de cate 2. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Numai la tehnologia cadmiu-nichel (Ni-Cd) trebuie descarcat, ca sa nu apara efectul de memorie.La orice alta tehnologie NU TREBUIE DESCARCAT inainte de incarcare. Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 Cei de la Maha/Powerex au incarcatoare "destepte". (Si) La ei gasesti functia de discharge folosita la refresh-ul acumulatorilor. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator nex Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 E bun asta, am si eu unul Da nu l-am desfacut (inca) ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 Ce model de charger de la Powerex sau altii are descarcare pentru refresh-ul bateriei, pentru baterii DIFERITE de Cd-Ni?Am citit mult despre tehnici de incarcare a acumulatorilor, de aproape toate tipurile, si numai la Cd-Ni am auzit de descarcare inaintea incarcarii, ca sa nu apara efectul de memorie. Mai sunt aparate care masoara capacitatea acumulatorului, si pentru asta trebuie sa le descarce, sau laptop-uri care au nevoie sa descarci bateria ca sa isi "calibreze" softul care te anunta cate minute de lucru te mai tine, dar in rest...Cateva cicluri complete de incarcare descarcare mai pot fi necesare la formatarea acumulatorilor, in functie de tip, pentru a atinge capacitatea maxima, dar in nici un caz nu am auzit de descarcare inaintea fiecarei incarcari.As fi curios sa aflu unde scrie ca trebuie descarcati, si mai ales de ce, care e explicatia fizica a fenomenului. Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Maha MH-C9000. #Four independent slots #29 selectable charging and discharging rate. Charging current from 0.2A to 2.0A and discharging current from 0.1A to 1.0A in 0.1A increments. #Five modes of operation Charge: Recharges the battery at the selected rate.Suitable for batteries used frequently. Refresh & Analyze: Charges the battery, rest for one hour, discharge, rest again, then recharges it. Selectable charging and discharging rate. Suitable for batteries stored for more than two weeks but less than 3 month or those showing poor performance. Break-In: Also known as IEC capacity measurement and "Battery Forming". Charges battery at 0.1C for 16 hours, rest for one hour, discharges battery at 0.2C, then recharges again at 0.1C for 16 hours. Suitable for new batteries and those stored for more than 3 month. Discharge: Discharges the battery at the selected rate. Cycle: Performs charge-discharge cycle for up to 12 times with discharge capacity stored in memory. Recharges battery after final cycle. http://www.mahaenergy.com/store/viewIte ... roduct=423 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum