Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acum NiMh

Postări Recomandate

Mi-am cumparat 4 acum Sanyo de 2500mAh, si separat, un incarcator; doar ca - stupid me - am observat tarziu ca incarcatorul e destinat acum de 1700, pe care ii incarca in aprox 16 ore, ceea ca inseamna ca pe cei de 2500 ii incarca in aprox 24 de ore!!!Caut acum un incarcator diy, care-mi sa-mi incarce acum in max 14-16 ore, in cel mai rau caz cu timer, de ce nu, chiar unul inteligent, cu microcontroller sau similar, care sa aiba posibilitatea sa-i micsorez timpul....Eventual daca as putea modifica incarcatorul asta, fara sa-l stric, sa-i maresc curentul de iesire (acum e la .12A) astfel incat sa incarce mai repede.Sunt dispus chiar si sa cumpar unul, daca-mi puteti recomanda ceva.Scheme am gasit, doar ca implica controllere Atmel, si nu stiu cat de usor mi-ar fi sa le programez...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ultimul are ca si principiu, daca am inteles bine, doar temporizarea atat, si vad ca e destinat acum de capacitate mica; caut unul cat de cat inteligent, eventual sa descarce complet acum inainte, sa monitorizeze incarcarea, nu doar sa cronometreze in functie de capacitate cat trebuie sa-i incarce.

Am gasit ceva ce arata promitator, IC-ul costa 140k:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?a ... st=10&t=73

Link spre comentariu

la cat sunt de scumpi acumulatorii un simplu incarcator cu curent constant e indeajuns. :wink: si costa doar 30-40.000lei vechi... asa dureaza cateva luni pana vine integratu', catev apana se face cablaju'.. montatu' 2 saptamani si tot asa... deci se cumpara unul care nu face mai mult de a incarca cu curent constant (in cel mai bun caz) o perioada de timp acumulatorii :lol:

Link spre comentariu

oricum e o porcarie incarcarea dupa timp...ea poate fi modificata in fuctie de batrinetze, fenomenul de memorie...etc.....

daca nu vrei sa te bagi la creatzii cu max-ul cu senzor de delta(la terminarea incarcarii creste voltajul pe celaula....bla..bla...bla)....cel mai bine e cu un bistabil cu senzor de temperatura....cind se incalzesc peste o anumita temperatura se opreste incarcarea

nimh si nu numai cind e incarcat si nu mai suge tensiune incepe sa se incalzeasca

citeste aici

http://www.alexella.ro/tehnice/baterii/baterii.htm -bravo cui l-a scris :wink:

personal, consider ca asta e singura schema care merita facuta cu componente"normale" ..cele cu ci dedicate de tipul max 712/713 ..etc costa

http://www.solorb.com/elect/tmpchrg/index.html

eu folosec de aproape un an o schema postata de niq_ro setat la 1 amper pentru niste 2300 mA...bateriile se incarca cam intro ora jumate ...ai aici linkul http://www.tehnic.go.ro/incarcator.htm -inca o data multumiri :oops:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Dezgrop discutia pt ca mi-am cumparat azi un incarcator presupus "inteligent". Inainte de a ma duce cu el inapoi de unde l-am luat, vreau sa aflu daca e vorba de o defectiune sau doar un incarcator prost de la mama lui, pe care daca-l schimb nu voi rezolva problema:- orice acumulator as incerca sa incarc, dupa 5-10 min de la cuplare, imi indica ca s-a incarcat; stiu ca nu e asa, acumulatorul fiind gol; il scot din priza si-l bag iar si o luam de la capat....Am citit ca in momentul incarcarii, in functie de modalitatea de masurare de catre incarcator al gradului de incarcare, acumulatorul are un "varf" in ciclul de incarcare, cand indica in mod aparent (dar fals) faptul ca s-a incarcat si ma gandesc ca incarcatorul meu inteligent se lasa pacalit de chestia asta, caz in care nu merita schimbat.

Link spre comentariu

A fost primul lucur pe care l-am intrebat si eu pe vanzator: ce reglaje are?Raspuns: nu se poate seta NIMIC manual, microchipul ala destept le face pe toate cica :toimonster: Daca e sa ma iau dupa aspectul exterior, pare retard rau incarcatorul asta, adica nu prea vad unde ar putea incapea o electronica cat de cat de Doamne ajuta, spatiul e FOARTE mic.Edit: de cumparat l-am cumparat pt ca era la "oferta" - 150.000 cu doi acumulatori Sanyo de 2300 inclusi.

Link spre comentariu

In caz de charger complet automat, du-te la vanzator si sa-ti arate el ca incarca corect. Cu accumulatorii lui, eventual. Pe site-ul lui Alexella sunt chestii interesante despre incarcatoare. Sau da un search dupa "delta peak", se gasesc inclusiv documente si de la producatori referitoare la incarcare.Revenind la chargerul tau, daca tu te incadrezi in TOATE prescriptiile lui, si totusi nu incarca, e posibil sa aiba amnezie. Ca dimensiuni, sunt cipuri care se ocupa singure de incarcare. Bafta,Costel

Link spre comentariu

cu senzor de delta(la terminarea incarcarii creste voltajul pe celaula....bla..bla...bla)....

La terminarea incarcarii tensiunea pe acumulator incepe sa SCADA, nu sa creasca. :smt004 Pe principiul asta incarcatoarele cu delta V opresc incarcarea rapida si eventual continua cu trickle charge.
Link spre comentariu

Am si eu un incarcator dashtept, care incarca unele acumulatoare si da in nas la altele. L-am desfacut si e destul de mistocutz. Procesor, pare ca masoara tensiunea pe fiecare acumulator (incarca 4 simultan) si are tranzistor de incarcare separat ptr fiecare acumulator.Am asociat faptul ca da in nas cu tentativa de incarcare a unor acumulatori destul de vechi sau care s-au cam busit. Acumulatorii noi ii incarca. Pe unii dintre aia vechi refuza.Pe cei pe care incarcatorul nu vrea sa-i incarce, ii pun eu la C/10 timp de 14...16 ore si asa ii mai pot folosi.Oare sa fie si la tine chestie de acumulatori nasoi? Cum mai zicea cineva pe-aici, incerca cu mai multi acumulatori, preferabil si capacitati diferite. Din aia noi incarca sau face la toti la fel?Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări