Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru/shift light electronic

Vizitator duudu

Postări Recomandate

Vizitator duudu

Salut,

Vreau sa imi construiesc un shift light pt masina .Ceva de genul asta :

Posted Image

In sensul acesta am achizitionat o placa arduino (atmel 168) si led-urile necesare.

Semnalul care il pot folosi pt a lua turatia motorului este un semnal de la unul din pinii bobinei de aprindere.

Este un semnal dreptunghiular , doar pe front pozitiv, de ampl maxima constanta 24mv, latime a pulsului de 2.8ms la turatie mica si 1ms la turatii medii si mari. La 3000 rpm am masurat o frecventa de aprox 25 hz si la 5000 rpm o frecventa de aprox 40 hz.

Problema mea este ca semnalul fiind de ampl atat de mica , adc-ul de pe atmega 168 nu are rezolutie destul de buna pt a-l citii si am o groaza de citiri false si nici frecventa de esantionare nu este stralucita. Am primit o sugestie sa folosesc un AO pt a marii semnalul la 5v si sa citesc pe pinii de intrare digitala ale arduino intreruperile. Cu programarea pe arduino sa zicem ca ma descurc dar habar n-am ce AO sa folosesc si nici ce rezistente,condensatoare sa folosesc pt a obtine valoarea dorita.

Am sa postez acest topic in sectiunea de electronica auto si in sectiunea dedicata uC-urilor atmel .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cum sa fie asa de mic semnalul? :speriat Pai bobina de inductie are un capat legat permanent la + si unul care e conectat la - inainte sa dea scanteieTu conectezi firul de semnal la capatul dinspre -Ori semnaul va fi negativ (cand face contact cu -),ori pozitiv (cand nu face contact cu - si +ul vine prin bobina)+ul insemnand 12v,nicidecum cativa mV

Link spre comentariu
Vizitator duudu

Am pus osciloscopul si asta mi-a aratat..... Masina are coil on plug adica cate o bobina pe fiecare bujie. Fiecare bobina are 4 pini, un + , semnalul pe care l-am descris (de comanda banuiesc) si inca 2 pini care nu stiu ce sunt/fac. Sistemul de aprindere este inductiv (transistor assisted) nu CDI .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări