Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

--===calculul transformatoarelor===--

csl1131

Postări Recomandate

sunt o TONA de topicuri despre cum se calculeaza un transformator, si toroidal si normal, si ce putere are transformatorul asta..etc....

uitati Aici ceva in pdf despre cum se calculeaza un transformator...nu numai toroidal..acolo gasiti si despre cele normale,si coloane si in manta..

sunt numai 2-3 formule simple....

daca cineva stie ca e ceva gresit si unde pls sa imi spuneti..

nelamurir..sau altele..bagati aici...Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• steffy89

5

• csl1131

4

• Dr.L

3

• Shambala

1

Top autori în acest subiect

hehehe - ai gresit de la a doua litera :mrgreen:

se mai intampla.. nu stiu ce litara zici pt ca am vazut ca am mai gresit p'aici p'acolo.. Posted Image

eu vorbeam de formule nu de exprimare

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In vremuri demult apuse, imi zicea cineva cum ca in curent alternativ: P = U I cos(fi) Adica puterea in Watti este produsul intre tensiunea in Volti , curentul in Amperi si factorul de putere cosinus(fi) care fiind un cosinus este o valoare de tip coeficient real de modul subunitar si fara unitate de masura .... Deci sa inteleg ca la toate trafurile, factoru de putere e 1.41 ????? ori am inteles gresit, ori :1) Exista un cosinus = 1.41 ?2) Vorbeai de valorile RMS, adica efective, alea pe care le masoara pe multimetru, sau valori de varf ?!?!3)E gresit ?

Link spre comentariu

am citit gresit/interpretat gresit dintr-o carte despre trafuri.. deabea pe la pagina 80 imi explica ce naiba era cu formulele alea... erau peak.. nu rms.. am stres ce am scris

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări