Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incalzire scaune

Vizitator rosenrot

Postări Recomandate

Vizitator rosenrot

am o mare intrebare "de sezon" pentru voise poate implementa un fir incalzitor folosit in incalzirea pardoselilor pentru incalzirea scaunelor?vreau sa fac asa ceva si m-am gandit ca poate ati incercat careva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• yo9hnf

2

• hvoicu

1

• iulicuta2000

1

Top autori în acest subiect

Vizitator IONUT_ONILL

Salut. Buna idee.. si mi-e mi-a venit mai demult insa cred ca merge mai bine cu o conducta in zig-zag in scaun prin care sa circule agentul temric de ma motor, chiar cu o pompa si un ventil ptr a regla debitul, respectiv temperatura.Varianta elctrica mi se pare bai usor de automatizat insa cere mai multe masuri de siguranta.La fel vreau eu si pentru incalzit oglinzile.

Link spre comentariu

Ai un link cu acel fir? Eu stiam doar de varianta cu tevi cu apaVarianta electrica e mult mai usor de implementat si mai putin periculoasa(gandeste-te cu apa,daca curge...cum faci sa fixezi furtunele care leaga scaunul de sasiu etc)

Link spre comentariu

OFF TOPIC : nu vreau sa fiu carcotas ...dar la ce foloseste incalzirea in scaun avand in vedere ca la toate masinile (TOATE straine de dupa 70 cel putin si daciile de dupa 92-94 care au radiatorul sub bord si nu la parbriz) caldura merge de rupe ?!Nu merge in primul minut...pana se incalzeste motorul, dar pe urma nu poti merge cu caldura la maxim.Recunosc ca nu am mers prea mult cu masini destepte (dar pe droage am experienta!)

Link spre comentariu

cand intrii in masina venit din frig si te c**i pe tine de frig cam 5 min pana abea sufla caldut,orice sursa de caldura e binevenita :da Normal ca dupa ce motorul atinge 90 de grade nu mai tii caldura pe maxim,dar asta e alta treaba...Si decat sa incalzesti scaunul cu spatele tau,mai bine il incalzesti electric

Link spre comentariu
Vizitator IONUT_ONILL

La fel se poate incalzi si compartimentul de marfa daca ai buz..sau orice..,.Intradevar decat sa incalzesti tu scaunul cand intri de la frig.. mai bine sa te incalzeasca el pe tin... corec.Ma intereseaza si me mine . Ce fel de termostat trebuie folosit : bimetal, termistor, sau ?DOAMNE AJUTA.

Link spre comentariu

Nu prea merge cu termostat mecanicCel mai bine pus ceva temostat electronic(cu un ptc=termistor sau dioda ca senzor de temperatura)Si in primul rand dinemsionezi rezistenta astfel incat sa nu friga scaunulDin pacate pt compatrimentul de marfa ai nevoie de mult mai multa energie,alternator mai mare,cabluri....D-aia la microbuze etc se folosesc aeroterme pe motorina/benzinaSau se preia caldura de la racirea motorului(antigel)Cele 2 de sus se pot combina- un aparat care incalzeste antigelul,consumand motorina/benzina

Link spre comentariu

La plus au la oferta husa 1 scaun incalzita, se conecteaza la bricheta si e 32 lei . Am auzit ca au si in cora . Daca nu iti place cum arata, iei rezistenta si o bagi sub fata scaunului , legi firul la o siguranta si pui intrerupatorul pe undeva si ai scaun incalzit :) Nu cred ca firul termorezistiv te va costa mai putin luat separat din alta parte.

Link spre comentariu
Vizitator rosenrot

am revenit cu ceva vesti, am sunat la o firma de profil,. kima se numeste si au zis ca imi dau un mail cu toate specificatiile, ei au de vanzare fir incalzitor care merge la tensiune de 220 v si are temp maxima de 50 de grade celsius si consuma 6W/m , inca nu mi-au dat de stire cu pretuAm mai aflat o modalitate, cu fir de nichelina

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

exista atat huse incalzite(si vibratii :da ) cat si niste kituri universale de rezistente care se pot baga fie sub tapiteria scaunului(daca ai chef de desfacut) sau sub husa acestuia :)iar avantajul unui scaun cald este ca atunci cand te urci in masina,in cateva secunde ti se incalzeste atat fundu cat si spatele,chiar daca nu s-a incalzit motorul ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări