Vizitator xrt3 Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Buna ziua, intrebarea mea e ... bineinteles una de incepator... si anume cum se masoara amperajul, sa zicem al unui incarcator de telefon? Stiam ca se leaga cu un consumator... dar dac eu il leg cu un bec de 100w incarcatorul respectiv ce imi va iesi...? Cum se masoara amperajul? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Curentul consumat ( amperajul ) de catre un consumator oarecare se masoara montand IN SERIE cu acel consumator un ampermetru. Link spre comentariu
dre Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Asta in cazul in care ampermetrul suporta amperaj mai mare decat ia consumatorul . Daca pui ampermetru pe curenti prea mari pentru el face poc. Link spre comentariu
Vizitator DIAFRAGMA Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 pt. curenti mari se folosesc sunturi,transformatoare de curent de obicei pe sunturi este indicat si tipul de ampermetru folosit(curenti mA) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 W T F ? Ce ziceti oameni buni ?! Daca in serie cu telefonul+incarcatorul pui un ampermetru , acesta o sa-ti arate cat consuma telefonul cand se incarca. Cat debiteaza nu-ti poate spune decat eticheta. Tu practic poti pune un consumator care sa-ti suga si 10A dar incarcatorul ori se arde, ori intra in protectie. Sunturile se folosesc de la cativa mA pana la zeci de A. Nu ma credeti, va fac poza. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Contribui ?i eu cu poza unui ?unt de 2500A, spre compara?ie, barele de Cu au 10cm l??ime ?i 1cm grosime. Nu e cel mai mare, am v?zut ?i de 7500A. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Valeu !!!!....Am mai vazut si eu ceva de genul asta dar nu atat de mari.Transformatoare de curent am vazut de la 50A, mici cat un traf. toroidal de vreo 100W si pana la niste "damingene" imense la statiile de distributie , pus pe una din faze. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Faza comic? e c? etalonarea se face prin pilire.Mai exist? ?i traductoare electromagnetice, o magaoaie montat? pe bar?, cu bobina alimentat? la 220Vca, dezavantajul e c? nu vede curen?ii decît într-un singur sens. Cel mai mare v?zut de mine era ptr 9000A. Vorbesc de curen?i continui, c? la cei alternativi avem trafo de m?sur? de curent sau tot ?unt, dar mai rar ?i numai la curen?i mici. Uite unul de 3000Acc: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum