Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placă de sunet cu PCM2906

ratza

Postări Recomandate

• Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

28

• paul14

28

• MifTy

9

• hip_hop7575

8

Top autori în acest subiect

Am facut placa, bineinteles ca nu merge, iar pcm-ul frige ca dracu. Credeam ca miroase a incins de la letconul care sta de o ora in priza, dar mirosea de la placa care statea de un 1 min in usb. Poze n-am cu ce sa fac la marimea asta + ca am lipit piesele cam ciobaneste(prima lucrare cu smd-uri :jytuiyu ). Am verificat si rasverificat si nu am scurturi. Pe iesire am pus de proba o casca dintr-un handsfree stricat.

Link spre comentariu

Am refacut cablajul, am lipit pcm-ul un service, nu mai scurturi ascunse(data trecuta erau lipite 2 trasee sub cip), iar acum cand bag usb-ul imi zice ca windows-u nu recunoaste placa. De 2 ori a recunoscut-o si zicea ca e instalata si functionala, iar dupa 3 secunde imi zice ca nu o recunoaste.Acum ce sa-i mai fac??? Am windows xp sp2....

Link spre comentariu

Cablul usb e bun pentru ca e nou, si l-am verificat si atunci cand am vorbit cu tine pe mess. Eu zic ca e integratu belit pentru ca observai ceva ciudat azi, si anume: cand integratul e rece si masor cu multimetru nu am scurt deloc. Dupa ce il las 1-2 minute in usb si masor din nou, surpriza, am scurt intre pinii unu si doi, adica intre D+ si D-. De asemenea, pe masura ce se incalzeste scoate sunete tot mai urate...LE: cand am scurt intre pinii 1 si 2, am scurt si intre 22 si 23...si...17 :bataie . Din schema 22 si 17 vin la masa prin acelasi traseu

Link spre comentariu

Cand am facut prima oara comanda am zis sa nu fiu nesimtit, si am luat decat un PCM. Am mai facut ieri comanda de inca doua, iar de data asta am luat 2906-le.Ma intreb ce se intampla daca las placa in usb cateva ore :nas: Oare scoate fum sau imi arde usb-u pe placa de baza :nas:

Link spre comentariu

probabil integratul tau a decedat ( :mort ) lasa placa alimentata la 5V,dar nu din USB si vezi ce se intampla :rade: ce lume distructiva.am patit si eu ceva asemanatator dar in mod ciudat placa functioneaza perfect.am conectat placa la USB si nimic anormal, insa am vrut sa vad daca functioneaza V-/V+/mute si am atins (strapat cu surubelnita parca) pinii pentru V-, nici nu am atins si al doilea pin ca PCM-ul a inceput sa se incalzeaasca si s-a stins ledul, in secunda doi am deconectat USB-ul, am lasta integratul sa se raceasca si am conectat placa, functiona perfect.nu e o intamplare, fenomenul se repeta la orice atingere pe respectivii pini (ESD-ul bata-l vina :rade: )am avut si un scurt intre pinii de V- si V+ (o pelicula de fludor intre pini, la lupa nu se vede nimic) si tot nu a patit nimic.

Link spre comentariu

atingi "betele" alea de la multimetru , ca am uitat cum se numesc, si vezi ce rezistenta ai. atunci cand ai scurt pe 2 pini, ar trebui sa ai exact rezistenta aia. dupa ce e alimentat integratul este normal sa se schimbe rezistenta intre unii pini

Link spre comentariu

Betele se numesc testere.De fiecare data cand am masurat, placa nu era conectata la pc. Ceva in genul cum ai zis tu mi-am dat si eu seama. Daca era sa fie "sarma" trebuia sa imi are 0,3-0,4, dar arata de fiecare data altceva cu valori cu prinse intre 0,8 si 100 ohmi. Acum nu cred ca mai invie 2904-le daca il mai vorbim, si oricum a ramas in service.Ma bucur ca s-a rezolvat, ca altfel ajungea la gunoi. Mai ramane sa caut prin comuna cu blocuri(tg-jiu) mufe rca de panou, dar nu gasesc de care vreau :cry: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări