Vizitator Snowy Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Sunt incepator si vreau sa fac urmatorul lucru:Sa iau semnal audio din placa de sunet si sa il pun cumva pe intrarea PIC-ului , apoi printr-un anumit program PIC-ul sa imparta sau sa filtreze semnalul in 3 frecvente joase, medii si inalte iar fiecare frecventa sa iasa pe cate o iesire separata din PIC si apoi fiecare semnal sa il leg la un etaj de amplificare si sa pot aprinde un bec 220V/60W alternativ sau mai bine in curent continuu si sa pot aprinde becuri cu leduri. Astfel becurile sa se poata aprinda in functie de muzica.Si as vrea sa fie cu mai multe iesiri multiplu de 3 ex 15, 18 , 21 sau 24 Si dak se poate sa pot avea si blitzuri asta dak se poate. Va rog sa ma ajutati pt k nu stiu sa fac asa ceva imi puteti spune de ce am nevoie si ce tre sa invat ms. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 De ce vrei sa pui un PIC pt a substitui o rezistenta si un condensator ?!Cauta o schema de orga si vezi cum arata.Filtrele deobicei sunt RC, dar mai se gasesc si cu AO cu delimitari mult superioare fata de RC.Singurul lucru cu care poti inbunatatii o schema ordinara este sa-i pui niste optocuploare pt separarea galvanica de retea. Link spre comentariu
Vizitator Snowy Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Vreau sa il fac cu ajutorul unui PIC pt k vreau sa lucrez cu microcontroler si dupa o perioada sa il folosesc ca macheta pt un proiect de facultate Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Salut,Acum cativa ani ma apucasem sa fac exact chestia asta, dar am pierdut interesul. Ideea era sa bag pe intrarea "picului" semnalul audio si sa scot 4 iesiri care sa faca comanda in faza la niste triace. "Picul" era de fapt un MSP430 de la TI.Desi la exterior aplicatia nu e impresionanta, realizarea e destul de complexa si ar fi buna de proiect de licenta. Cred ca potrivit ar fi un dsPIC. Ai nevoie de filtrare audio masiva, adica DSP. In principiu, digitizezi semnalul audio, il aplici la intrarea a 3-4 filtre digitale (probabil IIR) rulate in paralel, ridici la patrat si filtrezi iesirea ca sa determini puterea in fiecare banda de frecvente apoi generezi o comanda in faza proportionala cu nivelul in fiecare banda. Putem dezvolta subiectul, daca crezi ca te intereseaza.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Snowy Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Va multumesc foarte mult pt timpul si ajutorul acordat in legatura cu problema mea dar tema de licenta mi-a fost retrasa de catre "sefi" pe motivul k imi pierd timpul degeaba si am primit o alta tema care este destul de ciudata iar timpul nu imi permite sa imi fac vre-o placere in plus decat ce este necesar. In legatura cu orga de lumini am primit de la un prieten una cu filtre R-C, C-R ceva de genul dar care nu mai este completa dar voi incerca sa o refac.Inca odata va multumesc pt ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum