Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuite integrate hibride...

feri.visky

Postări Recomandate

Anii '60 au dezvoltat aplicatii industriale ale circuitelor logice realizate in tehnologia hibrida... un soi de miniaturizare tehnologica a ceea ce era si care functiona bine...Placa pe care o prezint provine dintr-o defrisare a unei masini de injectie (alta decat ceea din care am salvat temporizatorul cu tyratron...) made in Danmark. De 40 de ani isi face treaba bine si ar mai fi facut-o daca mecanica nu ar fi cedat... incet, incet, o sa defrisez tot si ies la pensie...Am atasat piesei si un integrat clasic provenit din Felix C256....!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

3

• Kosmin

1

Dupa cum se vede in poza cred ca erau mai multe module unul langa altul,sau ma insel?Daca nu ma insel cred ca sunt precursoarele celor de ABB(ASEA BROWN BOVERI)cu limbaj procontic b2.Pacat de vremurile de atunci,s-au facut multe lucruri bune fara prea multa electronica.....

Link spre comentariu

Am atasat piesei si un integrat clasic provenit din Felix C256....!
Se poate observa cat de repede a crescut gradul de integrare/cm^2 .Ca o paralela e ca si cum as pune o trioda langa un tranzistor :dans:
Link spre comentariu

De remarcat este faptul ca aceste integrate isi faceau perfect treaba... Impus de consumismul globalizat li s-au redus dimensiunile cu o cheltuiala imensa ca sa faca aproximativ aceleasi functii... logice... Am castigat? Am pierdut? Am evoluat?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări