feri.visky Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Anii '60 au dezvoltat aplicatii industriale ale circuitelor logice realizate in tehnologia hibrida... un soi de miniaturizare tehnologica a ceea ce era si care functiona bine...Placa pe care o prezint provine dintr-o defrisare a unei masini de injectie (alta decat ceea din care am salvat temporizatorul cu tyratron...) made in Danmark. De 40 de ani isi face treaba bine si ar mai fi facut-o daca mecanica nu ar fi cedat... incet, incet, o sa defrisez tot si ies la pensie...Am atasat piesei si un integrat clasic provenit din Felix C256....! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Dupa cum se vede in poza cred ca erau mai multe module unul langa altul,sau ma insel?Daca nu ma insel cred ca sunt precursoarele celor de ABB(ASEA BROWN BOVERI)cu limbaj procontic b2.Pacat de vremurile de atunci,s-au facut multe lucruri bune fara prea multa electronica..... Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Asa e cum zici si cum ai observat... si acuma mai functiona utilajul dar era prea lenta hidraulica... Totusi am pastrat doua-trei placi (cred...) pentru colectia de piese... Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Am atasat piesei si un integrat clasic provenit din Felix C256....!Se poate observa cat de repede a crescut gradul de integrare/cm^2 .Ca o paralela e ca si cum as pune o trioda langa un tranzistor Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2009 De remarcat este faptul ca aceste integrate isi faceau perfect treaba... Impus de consumismul globalizat li s-au redus dimensiunile cu o cheltuiala imensa ca sa faca aproximativ aceleasi functii... logice... Am castigat? Am pierdut? Am evoluat?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Concluzia mea este ca nu am evoluat,in ciuda noilor tehnologii,ci din contra mergem rapid in jos spre distrugerea totala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum