Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema SMPS rack 52V

Postări Recomandate

Am doua smps de rack (52V/15A si 35A) care au facut cunostinta cu un tranznet.

Dupa ce am schimbat tot ce am gasit troznit in primar (la una puntea, la celalata punte + trz + niste diode) amindoua au ramas cu aceeasi problema: cu o precizie de invidiat la fiecare cca 8 secunda tensiunea de iesire sare scurt, pt o zecime de secunda, la 55-56V (cu alarmele asortate, foarte scurt overvoltage si permanent rectifier fail)

Orice schema chiar si de la un echipament asemanator sau sugestie ce sa caut e binevenita.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Echipamente de rack care au alimentare la 48VDC (e un standard)Sursa e eficienta (90%+), racita pasiv, soft start, se pot lega in paralel, contacte releu de monitorizareCred ca ideea e ca (pe linga echipamente) se leaga direct la o baterie de acumulatori (4x12V 100Ah) si nu mai e nevoie de un ups mare si lat, o sa intreb

Link spre comentariu

Am primit manualul de service si am gasit explicatia.Desi sursa merge bine mersi si in gol, ea are un mecanism de autotestare care la fiecare 10 secunde ridica voit tensiunea de iesire si asteapta sa vada o crestere a curentului de iesire, ca sa confirme ca totul e ok. Mecanismul asta merge bine doar daca sarcina e de cel putin 5%, ori becul meu nu era suficient. Un fierbator de apa s-a dovedit mai potrivit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări