Vizitator onobeka Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Salut,Este primul meu post pe forum si ma bucur sa vad multi pasionati de electronica dorinici sa dea sfaturi competente celor ca mine - eu sunt novice.De mai multa vreme ma bate gandul sa fac niste lampi de gradina/curte cu LED-uri, alimentate la 220V, insa de consum mai mic.De exemplu as vrea ca langa poarta sa folosesc un proiector cu halogen de 150w, insa in locul reflectorului sa instalez un PCB cu o grupare de LED-uri, proabil 6 serii legate in paralel, fiecare serie de cate 3LED-uri, normale albe (3.2V). In total 18LED-uri, dar se pot face modificari.Ideea nu este sa fie o lumina comparabila cu 150W , insa sa existe o sursa de lumina decenta.Lampile de gradina (piticii) solari cu 1LED fac ceva lumina, ma gandesc ca 18x ar trebui sa fie OK.Lampa reflector este izolata dpdv intemperii, deci nu-mi fac probleme de umiditate, insa imi fac probleme dpdv alimentare.Ma gandeam sa fac o sursa folosind un condensator de 330nF 630V DC inseriat cu o rezistenta de 470ohm 1/2W si o punte redresoare de 1000V DC. Peste condensator inca o rezistenta de 1M 1/2W pentru descarcare (optional). Am mai realizat astfel de circuite cu 1 condenstator de 220nF pt 1 LED, curentul este undeva la 12mA prin LED. Nu se incalzeste, functioneaza bine de mai mult timp.Totusi, nu stiu cat de buna mai este solutia de alimentare in cazul in care lampa aceasta ar sta afara, unde temperaturile pot atinge si -25grd. Proabil in momentul aprinderii nu vor fi atat, iar circuitul disipa undeva la 3W ...Va rog da-ti-mi un sfat. La LED-uri nu m-am hotarat, insa ma gandeam sa fie din categoria "normale" . Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=416965#p416965 Link spre comentariu
Vizitator onobeka Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Cunosc modul de alimentare in antiparalel. Prefer insa varianta cu punte redresoare.Totusi, cum se comporta circuitul la temperaturi extreme? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum