dragon82 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Salutare!Deci...fac un topic separat fata de cel cu filtrele si difuzoarele,ca sa nu incurc subiectele si sa merg pe titlu,nu pe langa.Nu inteleg cum vine treaba cu impedanta intr-o incinta ce are 3 sau 4 difuzoare(cazul incintelor mele Sony SS-MF450H si Sony SS-F6000 ).Hai ca pentru difuzor scrie tot timpul ce impedanta are(in cazul in care scrie),dar cand pe incinta scrie o impedanta e cu totul altceva,mai ales cand are un nr x de difuzoare.In cazul incintei pe care scrie 8ohmi,ce fel de impedanta au difuzoarele,caci la mine nu scrie nimic pe ele?Iar toate difuzoarele sunt conectate individual la placuta cu conectori + la + si - la -.Reamintesc ca aceste incinte Sony nu au filtre!!!Doar tweeterul si midrangeul au cate un condensator electrolitic nepolarizat!!!Cat ar trebui sa aiba fiecare difuzor ca incinta sa aiba total per incinta 8ohmi?Toate difuzoarele sunt de 8ohmi,sau de 4 ohmi,ori de 2?Cum se calculeaza,sau cum se pun difuzoarele pentru obtinerea valorii de 8 ohmi per incinta?In cazul in care sursa(receiverul) are 6ohmi fata,4ohmi centru,4 ohmi spate toate in modul Dolby Digital...iar incintele mele sunt de 8 ohmi cele fata si 8 ohmi cele din spate,unde,in fata stau pe un canal de 6ohmi iar cele din spate stau pe un canal de 4 ohmi...Nu cred ca sunt montate corect dar nu am altfel cum...Pe viitor poate intentionez sa schimb toate difuzoarele,sa presupun.Cum procedez ca sa am o incinta cu 4 sau 3 cai,la o impedanta de 8ohmi sa zicem.Ce impedanta sa aiba toate difuzoarele?Sau cum se procedeaza?Cum se monteaza fara a afecta sunetele,frecventele... Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 De obicei se ia un calcul impedanta difuzoarelor de bass.Cat despre calculat se calculeaza rezistenta exact ca la rezistente. Adica doua difuzoare de 4 ohm puse in serie vor da 8 ohm, doua de 8 puse in paralel vor da 4 ohm.(toate aceste chestii tin de fizica elementara).Cat despre receiver stai linistit ca nu are nimic, o sa iasa fum din amplificator mai greu. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Aha deci totul depinde de woofer sau subwoofer si de modul in care sunt legate.Filtrele pot modifica ohmii,respectiv impedanta?Banuiesc ca nu poti pune filtre de 8ohm pe difuzoare de 4 ohmi si invers...Bun dar in cazul meu,unde pe un model de incinta am 2 woofere si un midrange si un tweeter cum ajung la un calcul,caci sunt 4 difuzoare,si cum as putea sa le leg pe toate 4 ca sa-mi iasa 8 ohmi sau 4? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Aha deci totul depinde de woofer sau subwoofer si de modul in care sunt legate.Filtrele pot modifica ohmii,respectiv impedanta?Banuiesc ca nu poti pune filtre de 8ohm pe difuzoare de 4 ohmi si invers...Bun dar in cazul meu,unde pe un model de incinta am 2 woofere si un midrange si un tweeter cum ajung la un calcul,caci sunt 4 difuzoare,si cum as putea sa le leg pe toate 4 ca sa-mi iasa 8 ohmi sau 4?Impedanta totala este data de impedantele individuale ( difuzoare , filtre ) si de modul in care sunt legate ( serie sau paralel , sau grupuri serie / paralel etc.) . Singura diferenta este ca impedantele individuale ale componentelor sunt dependente de frecventa , iar rezultatul respectiv impedanta totala se doreste a fi ideal independenta de frecventa ( cel putin in banda audio). Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 De obicei intr-o incinta impedanta totala este data de difuzorul(difuzoarele) cel mai mare iar fiecare filtru se calculeaza in functie de parametrii difuzorului,aici ma refer la raspuns in frecventa, impedanta, inductanta bobinei difuzorului(pt retea zobel).Ideal e ca filtrul sa nu modifice impedanta. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Aha!!!Era si normal.Iar imperecherea unui filtru de 4ohmi cu un difuzor de 8ohmi si invers e total anormala,desi era logic sa nu intreb... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum