Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit tip 7812 de capacitate mai mare ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am un consum pe el de 600-700 mA ; se cam incalzeste . Exista circuite de 2 sau 3 A ? Eu nu am depistat pina acuma un tip anume [ care sa si existe comercial]

Se incalzeste pt ca ai putere disipata mare pe el, probabil. Daca vei pune un circuit de 2-3A nu rezolvi nimic, puterea disipata va fi aceeasi. Trebuie sa ii asiguri o racire mai buna, deci monteaza un radiator mai mare. Nu are rost sa dai banii pe un circuit mai puternic.
Link spre comentariu

78S12 nu e bun? Seria 78Sxx are specificat un curent de 2A.Insa problema de fond nu este curentul pe care ar putea sa-l suporte, ci puterea disipata (si Rth) si racirea ce o poti asigura practic...Poti incerca sa reduci caderea de tensiune pe el (si implicit disipatia lui), inseriind o R de putere pe circuitul de intrare (daca asta este posibil/fezabil).

Link spre comentariu

Incercati cum v-am spus eu mai sus, daca va permite spatiul, sa folositi mai multe 7812 in paralel. Eu am folosit niste 7808 in pt o statie radio portabila (in loc de baterie :ras: ) si a mers exceptional.In paralel, curentul se imparte (teoretic egal) la fiecare stabilizator....deci implicit caldura disipata pe 1 stabilizator e mai mica.

Link spre comentariu

Mai ai si varianta cu LM317, daca iti trebuie varfuri peste 1A, dar pana in 1.5A. Eu unul in locul tau as merge pe varianta spusa mai sus cu tranzistor suplimentar. Ai nevoie de 1 tranzistor si 2 rezistente in plus. Practic poti opta pentru multe variante, nu sunt deloc critice valorile de acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări