spinach Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Am un consum pe el de 600-700 mA ; se cam incalzeste . Exista circuite de 2 sau 3 A ? Eu nu am depistat pina acuma un tip anume [ care sa si existe comercial] Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Nu cred ca exista...gandeste-te caci capsula lui este mica...deci caldura pe care poate sa o disipe unui radiator este micuta.Nu ii poti monta un mic radiator sau o placa de Al?Mai poti monta 2-3 in paralel. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Exista circuite de 2 sau 3 A ?O solutie.http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Power/boosti.htm Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Greu de crezut ca nu sint si mai mari , chiar daca au capsula mai mare . Link spre comentariu
rimache Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 M323K este in capsula TO-3Are Vout 5V/3A dar o poti creste la 12V ca la 7805 cu doua rezistente numai sa nu depasesti P disipata 30W.P.S.- folosesc asa ceva pt Vout 9V/aprox 1A de peste 10 ani fara probleme Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Radiatorul e problemaChiar daca pui unul de amperaj mai mare,ii trebuie neaparat radiator! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Am un consum pe el de 600-700 mA ; se cam incalzeste . Exista circuite de 2 sau 3 A ? Eu nu am depistat pina acuma un tip anume [ care sa si existe comercial]Se incalzeste pt ca ai putere disipata mare pe el, probabil. Daca vei pune un circuit de 2-3A nu rezolvi nimic, puterea disipata va fi aceeasi. Trebuie sa ii asiguri o racire mai buna, deci monteaza un radiator mai mare. Nu are rost sa dai banii pe un circuit mai puternic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 78S12 nu e bun? Seria 78Sxx are specificat un curent de 2A.Insa problema de fond nu este curentul pe care ar putea sa-l suporte, ci puterea disipata (si Rth) si racirea ce o poti asigura practic...Poti incerca sa reduci caderea de tensiune pe el (si implicit disipatia lui), inseriind o R de putere pe circuitul de intrare (daca asta este posibil/fezabil). Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 LT1083-12 (1084-12, 1085-12)Da's cam scumpute. Pe de alta parte traiasca free samples. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Problema de fapt nu este radiatorul de caldura ; am dotat cu ce trebuie ; problema este ca regimul de functionare trebuie sa permita si potenta unor virfuri care se poate sa depasesca 1 A . 78s12 pare bun ; ramine de vazut daca se gaseste in magazin . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Incercati cum v-am spus eu mai sus, daca va permite spatiul, sa folositi mai multe 7812 in paralel. Eu am folosit niste 7808 in pt o statie radio portabila (in loc de baterie ) si a mers exceptional.In paralel, curentul se imparte (teoretic egal) la fiecare stabilizator....deci implicit caldura disipata pe 1 stabilizator e mai mica. Link spre comentariu
rimache Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Intresanta ideea cu mai multe 7812 in paralel.Practic spui ca merge? Le-ai sortat cumva dupa tensiunea de iesire sau ai pus cate o rezistenta dupa ele? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Nicio rezistenta serie de echilibrare a curentului nu am pus.Nu le-am sortat.Pur si simplu puse in paralel. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Mai ai si varianta cu LM317, daca iti trebuie varfuri peste 1A, dar pana in 1.5A. Eu unul in locul tau as merge pe varianta spusa mai sus cu tranzistor suplimentar. Ai nevoie de 1 tranzistor si 2 rezistente in plus. Practic poti opta pentru multe variante, nu sunt deloc critice valorile de acolo. Link spre comentariu
rimache Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Nicio rezistenta serie de echilibrare a curentului nu am pus.Nu le-am sortat.Pur si simplu puse in paralel.Nu as fi incercat asa ceva. Eram sigur ca apar tot felul de "complicatii".E buna ideea chiar si ca improvizatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum