Liviu M Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Pentru XP/2000/NT icprog are nevoie de driver/setari diferite de 98. "Problema" fiind destul de cunoscuta (pana si eu o stiu, desi n-am folosit icprog niciodata), presupun ca o stiti si voi, da' tot o reamintesc. Link spre comentariu
1960 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 nico_2010Mulţumesc pentru materialul postat şi pentru ajutor.R7 la mine pe placă are 2,2k, restul, sunt 4x3,3k şi 2x1,8k, exact ca în schema dată de tine.Verificând traseele plăcii, după schema ta, sunt identice în totalitate, dacă nu mi-au fugit ochii, fiind dublu placată, cu singura diferenţă la R3 [ Abia acum am observat eroarea mea, cu R7 ! ea fiind de fapt R3 ] care este de 2,2k în loc de 3,3k.După ce citesc şi ce scrie în pdf, poate mă lămuresc mai bine. Pentru XP/2000/NT icprog are nevoie de driver/setari diferite de 98. "Problema" fiind destul de cunoscuta (pana si eu o stiu, desi n-am folosit icprog niciodata), presupun ca o stiti si voi, da' tot o reamintesc.Nu ar fi mers deloc, dacă nu aveam driverele.Acel material ca şi multe altele, m-a zăpăcit în loc de a mă lămuri, încă de anul trecut, fiindcă nu s-au adus modificări la imagini şi la conţinut.Iar pe unde am dat de nişte postări care speram să ma ajute [mai ales aici în forum] m-au dezamăgit, fişierele ataşate nu mai există de mult, iar cele descrise nu sunt de ajutor dacă nu mai sunt imaginile sau ataşamentele, sau linkuri viabile, ele fiind 404 de mult.Am încercat să instalez Win 98, dar pc-ul nu vrea să-l mai instaleze, îmi dă zeci de erori la arhiva principală .cabNumai bine. Link spre comentariu
MatyC Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Am reusit sa imprumut programatorul in discutie de la prietenul meu si am facut teste pe un calculator cu P IV si Win Xp. Concluzile mele sunt urmatoarele:1. Programatorul contruit de mine acum vreo 10 ai merge excelent cu PICPgm. Nu am testat cu IcProg.2. Programatorul de la Adelaida in schimb nu vrea cu PICPgm si pace. Ba nu detecteaza programatorul cand am pic-ul in soclu, ba recunoaste programatorul dar nu vede pic-ul. In schimb IcProg 1.06C functioneaza perfect cu setari la hardware pe Direct I/O si activarea driverului pentru Win2000/NT/Xp.Cand folosesc Windows API sa dus in balarii mi-a stricat OSCCAL si erori la scriere. Sistemul de operare este Win Xp SP3 cu portul COM1 din placa de baza. Daca te ajuta cu ceva postez si 2 capturi la ecrane:Mai am o intrebare: cu ce tensiune alimentezi programatorul? Link spre comentariu
1960 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Am reusit sa imprumut programatorul in discutie de la prietenul meu si am facut teste pe un calculator cu P IV si Win Xp. Concluzile mele sunt urmatoarele:1. Programatorul construit de mine acum vreo 10 ani merge excelent cu PICPgm. Nu am testat cu IcProg.2. Programatorul de la Adelaida in schimb nu vrea cu PICPgm si pace. Ba nu detecteaza programatorul cand am pic-ul in soclu, ba recunoaste programatorul dar nu vede pic-ul. In schimb IcProg 1.06C functioneaza perfect cu setari la hardware pe Direct I/O si activarea driverului pentru Win2000/NT/Xp.Cand folosesc Windows API sa dus in balarii mi-a stricat OSCCAL si erori la scriere. Sistemul de operare este Win Xp SP3 cu portul COM1 din placa de baza. Mai am o intrebare: cu ce tensiune alimentezi programatorul?M-aş bucura să primesc şi eu la verificare acel mesaj pus de tine ca ataşament !Programatorul construit de tine fiind, care ? O adresă, o schemă, nu pot să ghicesc care ar fi. Sunt la tipuri şi versiuni de JDM-uri, de ameţeşti. Este cel prezentat de nico_2010 aici?Altul ? Care este schema, cel puţin, dacă nu există şi un cablaj proiectat ?Se poate să pui aici schema acelui programator vechi, realizat de tine, dacă o ai, nu o versiune mai nouă, de pe net ? O să râzi, dar am ajuns să încerc chiar şi cu cea mai veche versiune de ICProg.PICPgm şi mie mi-a făcut nazuri, aşa cum se poate vedea din anterioarele postări, în imagini.Sistemul este ca şi la tine, XP Professional SP3 şi este la zi cu updatările.COM1, doar pe placa de bază.Tensiunea de alimentare, înainte de regulatorul de tensiune 7812, este de 18,7 Vcc.Mai se vaită şi alţii, care nu sunt proşti ca mine, în programarea flashurilor.http://www.robintel.ro/blog/tech/programarea-pic-ului/ Link spre comentariu
MatyC Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Tensiunea de alimentare este in regula. Nu inteleg cum de aveti probleme cu programatorul cand eu stiu 2 prieteni de ai mei are au folosit acest programator. Dupa cum am spus mai sus am imprumutat pentru teste acest programator de la sz3byla insa nu stiu sigur ce configuratie a folosit. Insa Junghiu a folosit un laptop PIII cu Win Xp si port serial cu IcProg. Este vorba de acelasi programator cumparat de sz3byla si luat cu imprumut de la el. Stiu ca functioneaza pe 3 calculatoare. Pe Win 7 64 bit cu Athlon64 x2 3800+ observ ca programatorul de la Adelaida nu functioneaza. JDM-ul facut de mine in schimb functioneaza. 1960, vezi cum sta treaba? Noi in loc sa facem proiectele cu uC stam si ne batem capul cu interfete carora le-a trecut timpul. Banuiesc ca ai folosit un cablu prelungitor pentru COM, straight-true parca-i zice, banuiesc ca ai un Athlon64 x2. Sunt prea multe aspecte de luat in calcul si eu personal ma opresc aici. Cablul serial trebuie toate 9 fire conectate 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 si ma refer la numerotarea care este pe mufa DB 9, cele doua mufe mama si tata fiind in oglinda.Programatorul JDM facut de mine in 2000 si care functioneaza la sistemul meu dual core a fost publicat de catre ing. Andrei Drumea in revista "Electronica Aplicata" in luna Martie 2000. Are si PCB pentru mufa DB 20 si postez o scanare dupa cele 2 pagini din revista. Este de fapt JDM Programer cu o reeditare a PCB-ului. Ca idee finala programatorul asta se odihneste bine mersi in sertar de ceva timp. Am preferat sa cumparam Pickit 2 si am contruit si o clona pentru Junghiu. O placere sa faci proiecte cu PIC-uri.Mult succes in continuare ca eu ma opresc aici. Link spre comentariu
1960 Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 .............................1960, vezi cum sta treaba? Noi in loc sa facem proiectele cu uC stam si ne batem capul cu interfete carora le-a trecut timpul. Banuiesc ca ai folosit un cablu prelungitor pentru COM, straight-true parca-i zice, banuiesc ca ai un Athlon64 x2. Sunt prea multe aspecte de luat in calcul si eu personal ma opresc aici.............................................. MatyC : Vă repet şi eu, nu e nimeni obligat să îmi răspundă, dacă nu vrea sau consideră asta o pierdere de timp. Dacă acest forum nu avea atâtea topicuri care nu mai au informaţia completă, credeţi-mă că nu vă ocupam spaţiul şi timpul. Mulţumesc pentru înţelegere şi pentru ataşarea arhivelor. Cred că este exact cea ce doream eu. Ceva simplu, mic, doar pentru câteva tipuri de memorii. Totuşi, văd că este pe port paralel, nu pe serial. Din ce ai scris ai dat de înţeles că este pe COM1, nu COM2. Pinii cablului, corespund : 1-1, 2-2, ş.a.m.d. Cablul a venit odată cu programatorul, de la acea firmă. Sistemul meu de operare, cred eu, l-am mai scris pe undeva, îl repet aici mai în amănunt : Toate aceste informaţii pe care le-ai dat mai sus, eu nu le puteam ghici. Urmăriţi şi voi, oricare din cei de aici, vechile voastre postări şi veţi observa lacunele apărute prin majoritatea lor, dacă acestea conţineau trimiteri la nu ştiu ce profesor, la nu ştiu ce site, la ataşamente sau imagini. Foarte multe sunt moarte, iremediabil pierdute, pentru ceilalţi. A fost şi o discuţie pe această temă, în forum. Îmi pare sincer rău că v-am supărat cu insistenţa şi neştiinţa mea, dar mă repet, nu am obligat pe nimeni să îmi dea un răspuns, dacă consideră asta o pierdere de timp. Mie îmi plac lucrurile bine făcute, iar de multe ori, acestea sunt cele care unora le par vechituri demodate. Aplicabil la orice. Încă o dată mulţumesc celor ce au avut răbdare de a îmi oferi şi informaţii utile. Sper că voi reveni după realizarea plăcilor, cu ceva care să vă bucure şi pe voi că nu aţi pierdut timpul degeaba cu unul care nu ştie ce-i aceea flash memory Ca fapt divers, nu am folosit ca documentaţie niciodată altceva decât Tehnium, de când a apărut şi până când a început să fie de negăsit, plus toate "almanahele" Tehnium. Revistele, ocupând spaţiu, au fost înlocuite cu pdf-urile ce au circulat pe un anumit site, pe net. Mai am doar almanahurile, fiindcă locul de unde descărcasem a devenit legendă. Vă doresc numai bine, tuturor. Link spre comentariu
pinky Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Sa nu te astepti sa-ti dea cineva mura in gura. In cel mai fericit caz ti se vor da cateva informatii de care sa te folosesti. O informatie de aici, una de colo, mai cauti si tu pe internet, mai citesti si alte forumuri, documentatii si te mai folosesti de propria inteligenta. Daca nu stii macar engleza in afara de limba romana, atunci chiar ca e o mare problema. Nimeni nu s-a nascut invatat. Cel putin asa se zice, nu a venit nimeni sa contrazica aceasta afirmatie.Poti sa fii fericit ca ai primit atatea informatii. Cei care nu stiu nu pot sa-ti furnizeze informatii utile iar cei care stiu nu prea au timp sa faca tutoriale. Cei care stiu au pretentia ( fireasca ) de la cel ce solicita ajutor ca si acesta sa contribuie la aflarea solutiei.Nimeni nu e detinatorul adevarului absolut. Asta nu ne impiedica sa cautam adevarul.Cei pe care probabil i-a deranjat insistenta ta, nu-ti vor mai raspunde, te vor ignora. Si nu e de dorit sa "superi", ca te vei trezi vorbind de unul singur.In concluzie: spor la cautat.PS: Necunoasterea nu e o scuza acceptabila. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Problema nu e cu necunoasterea viewtopic.php?f=27&t=98302&start=15#p887444 (ca tot ela moda sapatul prin posturi; diferenta e ca eu sap tot prin ale mele ) Editat de Madalina Link spre comentariu
visinica Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 buna baieti vad ca merge greu programareaasa cum am spus merge programatarul perfectam scris cu el 18f4550, 18f452, atentie cablu serial sa fie 1 la 1 nu crossoveralimentare merge si la 12v comfirmatfolositi winpic800selectati com1la picu ala 12f628 atentie mare la ultimile 4 cifre de la hex, prima data trebuie citit picu si notat alea 4 si dupa programare in el se adauga alea 4 cifresper sa intelegetisucces icon_jook Link spre comentariu
1960 Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Nu merge programarea, pentru că ... nu merge. Deocamdată se lucrează la schemele date în ultimele mesaje. Cablul serial este ok, o spun cred, a treia sau a patra oară. 1-1 2-2 3-3 ...9-9. Este vorba despre 12F629. Se aplică această chestie şi lui, ca la 12F628 ? Dacă da, nu am observat ca cineva să spună acest lucru, în ce am discutat pe aici. Probabil cei ce ştiu li se pare un lucru prea mărunt ce nu trebuie amintit şi unuia ce nu a lucrat cu un PIC, până acum. Cum spunea altcineva, am primit atâta informaţie încât mă pot considera fericit. Adevărat, dar toată informaţia primită, nu prea o poţi folosi, oricât ai uni cele primite de la unii şi alţii şi de pe net, fiindcă, uite o surpriză, acum, cu ce spui tu, legat de ultimele 4 cifre. Sper totuşi că voi rezolva cu programarea lui 12F629, cu ajutorul schemelor celor două programatoare date în anterioarele mesaje. Rămâne de văzut, după ce le voi face. Mai durează, fac totul manual. Le mulţumesc încă odată celor care au ataşat acele două programatoare. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Dacă da, nu am observat ca cineva să spună acest lucru, în ce am discutat pe aici... oricât ai uni cele primite de la unii şi alţii şi de pe net, fiindcă, uite o surpriză, acum, cu ce spui tu, legat de ultimele 4 cifre. Nu trebuie sa-mi bat capul cu pastrarea cuvatului de configurare (adresa aia 0x3FF care-ti da tie batai de cap), face mplab totul pentru mine. Numai ca din mesajul de eroare pe care l-ai postat tu, parea ca softul tau folosea o valoare "rezonabila" pentru cuvantul ala (0x3480 pentru adresa 0x3FF e o valoare buna), asa ca n-avea rost sa insistam pe valoarea efectiva. Problema era cu scrisul adresei respective, nu cu valoarea din ea. totul merge "brici" iar la final, când verific programarea, "Error writting address 0x0003FF Write 0x3480 Read 0x3FAF" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum