Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programatoarele pt. PIC comercializate de ADELAIDA

Vizitator amaroy_2001

Postări Recomandate

Si eu am avut ceva probleme cu WinPic800 cu un programator JDM.

Problema e ca windows-ul se incurca in stiinta. Pe windows curat instalat nu face magariile astea. Totusi nu am chef sa pun windows curat de fiecare data. Asa ca am cautat si alte programe si am gasit PICPgm Programmer cu care nu am mai avut erori. Incearca si tu acest program, poate reusesti sa scrii PIC-ul.

Succes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1960

22

• Liviu M

7

• pinky

6

• MatyC

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am încercat cam tot ce există pe net, inclusiv PGM. Cu PIC-ul conectat în soclu:post-30365-139829349794_thumb.gif Exclud problema flashurilor, din 10 ar fi mers una...Conectarea la serial, am verificat-o de n ori, este bine.Alimentarea este şi ea bună.Chiar nimeni nu ştie mai mult ?

post-30365-139829349797_thumb.gif

Link spre comentariu

Pentru 1960 -> Pun o intrebare banala ( de incepator ) - cablul serial este de comunicatie (cu RX si TX inversate) sau cablu direct ("prelungire") ? Vezi sa nu fie de la acest cablu problema.

Link spre comentariu

@ grifonul_alb

Este cablul ce a venit odată cu programatorul AD-PIC01S.

Nu cunosc aspectele acestea.

La o măsurare cu ohmetrul, pinii corespund între mufa tată şi mufa mamă:

1-1, 2-2,3-3 ş.a.m.d

Consider că este direct.

Nu-i deloc banală, sunt începător în zona aceasta.

@ pinky

Din lipsă de informaţie pentru cei ca mine, e posibil şi acest lucru, de asemeni, e posibil să nu am setările făcute corect la softurile probate. Îmi spui de recunoaşterea programatorului.

Cum ar trebui să fac asta, pas cu pas, pentru ICProg, de exemplu ?

Acest link nu mă ajută, mai rău mă încurcă.

Nu cunosc limba engleză la acest nivel, este prea tehnic.

AD-PIC01 nu prea are aceeaşi schemă cu ce este în acel link, el arată aşa:

post-30365-139829350362_thumb.jpg

post-30365-139829350369_thumb.jpg

Link spre comentariu

Iti zic cum sa faci cu programul PICPgm.Conectezi programatorul la calculator. Fara PIC atasat la el.Te duci la optiunea "Hardware", intri in "Hardware selection / Configuration" iar la "Programmer selection" selectezi "Autodetect programmer". La "Programmer Connection" selectezi "Autodetect". Dai "OK". Te scoate in pagina principala a programului. Sub tabul "File" vezi o iconita verde cu lupa. Este "Autodetect Programmer". Click pe ea. In partea de jos a ferestrei programului Trebuie sa-ti identifice programatorul si portul de comunicare. Din poza imi dau seama ca ai un programator JDM. Astea sunt cele mai ieftine. Si eu am un JDM Programmer dar cu soclu universal pentru PIC-uri. Eu zic ca este foarte putin probabil sa fie defect programatorul. Mai degraba nu iti functioneaza corect portul COM.P.S.: ignora povestea cu MCLR la 0V !!! Am fost neatent si am avut impresia ca e vorba de 16F629. Acum mi-am dat seama ca e 12F629.

Link spre comentariu

Se pare că sunt singura persoană din România care vrea să utilizeze acest programator.Nu are sens să continuăm.Vă mulţumesc de răspunsuri.

OFF-topic:"Cu rabdarea treci marea"Nu inteleg de ce te isterizezi. Sunt 1320 useri care au citit acest topic. Nu toata lumea are raspuns la problema ta. Important este ca sunt multi care macar au citit problema ta, chiar daca nu ti-au dat raspuns.Sunt sute de forumuri in alte limbi straine cu raspuns la problema ta. Daca te grabesti, pune-te si invata o limba straina de circulatie internationala.Suntem 4 useri care am incercat sa te ajutam. Ar trebui sa te bucuri ca cineva acorda importanta problemei tale. Nu toti sunt la fel de norocosi."Good Day. I said: Good Day!"
Link spre comentariu

pinky

Sorry, dar nu sunt isteric, DEX , nici măcar nervos, doar dezamăgit.

Am spus de la început că nu mă grăbesc, dar observând că nimeni nu ştie nimic despre acest programator, ce aş putea să cred ?

Voi încerca din nou cu PICPgm, urmând explicaţiile tale.

Cineva sunt sigur că ştie, dar mai ştiu şi că noi, ca naţie, nu prea le avem cu ajutorul voluntar, nonprofit, în nicio situaţie.

De aseară tot testez, nu am reuşit nimic, cu niciun soft.

Am răscolit netul, am găsit o mulţime de informaţii, toate în păsărească, cum spuneam, limbajul tehnic în engleză mă depăşeşte, ceea ce cunosc eu este "engleza de baltă", de comunicare firească între doi oameni, atât cât ştiu.

Este atât de multă informaţie în engleză, germană, olandeză, chineză şi alte limbi mai puţin circulate, doar noi stăm prost la acest capitol.

Mi-ar fi fost de ajutor dacă aş fi descoperit prin acele râuri de cerneală virtuală, ceea ce mă interesează : un tutorial "da capo al fine" pentru nobi, în limba maternă.

Trebuie să fim conştienţi că nu suntem specialişti cu toţii în IT, sau orice alt domeniu, şi când dăm informaţii, e bine să le dăm cât mai detaliate [eu, obişnuiesc să le dau în cele mai mici amănute, în ceea ce ştiu]

Scuze dacă v-aţi simţit jigniţi de ce am scris mai sus, dar aşa se vede de la mine.

Cum se poate verifica dacă este portul COM ok, asta dacă ar fi acolo problema [deşi nu cred] ?

Nu am cu ce să-l testez, nu am periferice pe COM, acum am folosit acel port pentru prima dată, iar pc-ul, este personal, nu umblă absolut nimeni pe el, aşa că se exclude vreo problemă.

Am găsit pe net nişte linkuri :

BobProg , JDM , proiecte mai vechi [Radu Igret]

Voi realiza acele module, sperând că voi putea să scriu 12F629.

EDIT :

Mai spuneai ceva legat de Windows, pe curat, anterior. Asta nu-i o problemă, pot instala oricând un Windows fără nicio aplicaţie, de pe cd-ul original, ori utilizând o imagine a partiţiei active...

Conectezi programatorul la calculator. Fara PIC atasat la el.

Bănuiesc cu alimentarea externă cuplată.

EDIT II:

Instalat PICPgm, asta-i fereastra la deschiderea softului:

post-30365-139829350406_thumb.gif

Urmat paşii daţi de tine , dar era deja setat aşa:

post-30365-139829350394_thumb.gif

Identic cu primul pas :

post-30365-139829350412_thumb.gif

Anterior, am setat şi Timing Delay Factor, de la normal spre încet, pas cu pas...

Pus manual şi pe JDM Programmer :

post-30365-139829350415_thumb.gif

[attachment=0]002_a.gif[/attachment]

[attachment=0]002_a.gif[/attachment]

Link spre comentariu

Programatorul JDM se alimenteaza din portul serial sau din sursa externa. Daca PIC-ul foloseste 5V, nu ai nevoie de sursa externa. In datasheet-urile PIC-urilor gasesti tensiunile de alimentare.Hint: google translate.

Link spre comentariu

Imagini ce nu au mai putut fi puse în mesajul anterior:

post-30365-139829350419_thumb.gifpost-30365-139829350422_thumb.gif

Nu am măsurat tensiunile portului, unii spun că acolo nu este tensiune, alţii susţin contrariul.

Eu am găsit tensiune.

Google translate este un mare ..... turcesc, pentru traducerile din orice limbă în RO.

Nu mai ştiu ce să îi fac, unde să-l "scarpin" să meargă.

Atât timp pierdut inutil, doar pentru a programa o sărăcie de 12F629.

Sincer, dacă ştiam că aşa va decurge, îmi vedeam de ciurucurile mele demodate.

Timpul se scurge, vine ora de plecat la servici.

Aşa că, voi răspunde după ora 23.00

Link spre comentariu

Esti dezamagit degeaba. Ai primit de la inceput sfaturi care te-ar fi scutit de atatea batai de cap, da' te-ai incapatanat la o solutie proasta.Din pozele tale s-ar parea ca portul serial nici macar nu e activ (chestia aia cu "I/O Address 0x0" la Programmer Connection).Cand ai montat conectorul pentru portul serial, ai verificat prin biosul placii de baza daca-i activ?LE Desi daca ma gandesc mai bine, poate e mai bine ca nu m-ai ascultat. Daca ai fi avut probleme si cu programatoarele USB, as fi fost eu de vina. :rade:

Link spre comentariu

Liviu M, totul arată a fi ok, am verificat tot ce ştiam legat de acel port, device manager, drivere, totul, dar este ceva ciudat.viewtopic.php?f=11&t=84721O fi avut aceeaşi problemă ?Sau nu o fi avut COM pe MB?Aş fi preferat clarificări le ceea ce întrebam, nicidecum alternative pe alte... usebeuri. :da Portul este activ, driverele sunt la zi:

This device is working properly.

Vă pun imaginile cu proprietăţile [toate] ale COM1, din Dev Manager şi cele din BIOS ?Totul este în ordine. Aceste lucruri le cunosc prea bine.Nu voi utiliza niciodată usebeul pentru aşa ceva. Nu ca să îţi fac ţie în necaz, ci pentru că este prea ocupat pe toate porturile...O variantă ar fi un COM pe PCI => 1, 2, 3, ETC...Am plecat la muncă. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări