Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepatori

Vizitator capcaunu

Postări Recomandate

Vizitator capcaunu

Oameni buni, m-a socat forumul asta. sunt de doua zile incontinuu pe el, citesc topikuri intregi, si sunt socat ca pe strada chiar exista oameni care stiu mai mult decat sa joace gta3 si cs. in acelasi timp a intrat in cadere libera respectul pentru electronica pe care o stiam eu, si constat ca sunt la marginea prapastiei, eu nu stiu absolut nimik :( : nici programare, nici electronica prea bine. Imi place, de cand ma stiu, dar intrasem intr-o perioada moarta, in care nu vedeam vreun lucru fenomenal in doi tranzistori lipiti de mine. Pot, nu-s greu de cap, doar ca habar nu am de unde sa incep! prima si singura mea realizare in domeniul automatizarilor a fost sa scot 4.53 Volti prin portul Ltp 8) impresionant, nu-i asa? Am incercat sa gasesc mesaje adresate incepatorilor, am gasit, pe alocuri, dar nu lucruri legate, iar memoria nu ma duce atat incat sa memorez chiar tot forumul. Am tinut sa deschit acest topik, desi stiu ca-i mare problema daca ingreunezi cautarile cu inca un topik inutil, pentru ca am nevoie clar, de instructiuni, si cred ca ar fi cazul sa fie un astfel de topik la fiecare forum. O sa scriu aici intrebarile destinate exclusiv incepatorilor in automatizari. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

1

• TECH_FUN

1

Top autori în acest subiect

Vizitator capcaunu

am citit de programarea pic-urilor, stiu ca trebuie sa stiu un limbaj de programare. eu is TANK! nu stiu nimic. decat html. dar asta nu cred ca se pune :) cu ce limbaj ma sfatuiti sa incep? ideea ar fi sa-mi fie folositor si in rest, ca as putea sa incep cu basic, sau assembler, dar nu cred ca ma ajuta si in alta parte decat la pic-uri. assembler-ul am inteles ca-i special, iar basicul e cam obosit spun unii, si n-ai ce face cu el. Am citit pe undeva pe-aici ca a folosit cineva, matrix_nushcum parca borland delphi, si a zis ca e cel mai usor limbaj de programare. ce imi recomandati?si, in momentul in care voi incepe sa invatz, am vreo sasa singur, pe calculator, cu netu in fatza?

Link spre comentariu
Vizitator alex

Daca ai cunostinte elementare de electronica digitala, iti este mult mai usor sa inveti pentru inceput limbajul de asamblare. Sunt doar 35 de instructiuni mari si late insa daca treci de faza cu aprinsul unui led ai nevoie si de oaresce logica. Limbajele de nivel inalt lasa-le pentru mai tarziu, dupa ce te familiarizezi cu modul intern de functionare al pic-ului.

Uite aici o carte de introducere in pic-uri, gratuita si in romana: http://www.mikroelektronika.co.yu/roman ... icbook.htm

Daca nu ai cunostinte minime de electronica digitala, iti recomand sa lasi pic-urile de-o parte si sa te apuci mai intai de porti logice: http://www.ibiblio.org/obp/electricCirc ... index.html

P.S. Daca discutia de aici tinde sa se transforme intr-una despre pic-uri, mut topicul in ograda lui bogdanm

Link spre comentariu
Vizitator capcaunu

alex, multumesc man! nu e doar despre pic-uri, pic-urile erau doar o intrebare de sondaj, sa vas shi io mai bine care-i ideea, sa vad de unde incep. cunostinte de electronica elementara am, am si proiectat cateva scheme simple, dar mi-am iesit din mana rau de-atunci. acum mi-am cumparat iar pistol de lipit :d o sa studiez link-urile pe care mi le-ai dat, si o sa revin mai tarziu. Multumesc, din nou

Link spre comentariu

Pai... multumesc shi io pt linkul ala, chiar ma gandeam ca ar cam fi timpul sa fac si un pas inspre PIC-uri, n-am lucrat decat cu un uC de la atmel pana acum :oops:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări