Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum fac blitz

Vizitator dorin15

Postări Recomandate

In schema prezentata de tine ledurile din partea de sus(cu 2N3055) se aprind pt unu logic(dat fiin ca 2N3055 este npn).ideea mea se baza pe diferenta dintre cele doua stari(daca ai unu logic pt mai mult timp ai zero logic pt un timp mai scurt sau nu am inteles eu bine).Deci ziceam sa folosesti cealalta parte a schemei(daca ai construi schema asa cum o ai in imagine ledurile s-ar aprinde in contratimp de aici si ce spuneam cu inversarea logicii).Partea de jos a schemei tale aprinde ledurile pt zero logic si poate fi identica cu cea de sus(poti renunta la ledul din baza tranzistorului si maresti putin rezistenta)Deci experimenteaza si acea varianta(vei obtine situatia inversa fata de acum la aceeasi pozitie a potentiometrului on devine off)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

12

• Dr.L

8

• yo9hnf

7

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...
Vizitator floryn_k1

Salutare , vreau sa folosesc blitzul dintr'un aparat foto mai vechi , ideea este ca m'am apucat de demontat dar nu mai functioneaza nimic , as fi recunoscator daca cineva imi poate da o schema electrica (in care sa folosesc tot piesele din aparat sau macar majoritatea tinand cont ca el mergea inainte de a'l desface). pt a face blitul sa functioneze (blitul are 3 fire). Multumesc frum. Ast un raspuns .

Link spre comentariu

Mai întâi pune o poză cu ce ai acum. Schemele pt blitzuri foto sunt foarte multe, dar în principiu fac acelaşi lucru. Mai apoi ce vrei să faci cu el? Dacă vrei să faci un stroboscop ca cele din discoteci atunci nu o să te bucuri prea mult de el. Lămpile din blitzurile foto au un număr de aprinderi mult mai mic decât cele stroboscopice. În plus circuitul lor de aprindere nu este adecvat unui stroboscop (durata prea mare la încărcarea condensatorului).

Ca să înţelegi iată pe scurt modul de funcţionare a unei lămpi cu descărcare în gaz (blitz). Ai nevoie de 2 tensiuni de alimentare: una pentru încălzirea gazului, dependentă de tipul lămpii, de la câteva zeci la câteva sute de volţi, şi una de ordinul miilor de volţi pt amorsare care se aplică pe electrodul care se vede de regulă înfăşurat pe corpul lămpii la unul din capete.

Uite o schemă aici, ca idee.

http://mmitocariu.3x.ro/electronice.html

Link spre comentariu
Vizitator floryn_k1

oke , eu vreau sa pun blitz-ul asta pe o bicicleta , sa mai dau cate un flash din cand in cand..............ideea este sa il fac sa mearga cu un minim de piese , pana acum mi'am luat cateva socuri electrice desi am scos bateriile , ramane stocata tensiune in condensator cred pe o durata mai lunga....iar ca si componente pur si simplu am un aparat foto complet

Link spre comentariu

De ce vrei sa pui blitz pe bicicleta? Sa intre masina din spate in tine cand ii tragi un blitz sau sa luminezi drumul in fata bicicletei ? Lumina intermitenta induce dezorientarea ,pici in cel mai bun caz sau dupa te odihnesti pe nasalie.

Link spre comentariu

Am intrebat un lucru simplu ,care are un raspuns simplu : cum vrei sa folosesti blitzul ? Din cate vad ,ne ceri un lucru ilegal - mai citeste o data regulile forumului .Pe undeva ,prin legea circulatiei se specifica ca nu e permisa montarea altor lumini decat cele din fabricatie .

Link spre comentariu

Vreau si eu un raspuns simplu,am o trotineta si vreau sa-mi pun un blitz si o intrebare simpla unde sa-l pun in fata in spate??!! exista vo legislatie si la trotinete?Domnu tyc aveti cumva vo schema de blitz cu luminari actionate cu scaparici de chibrituri? :nas:

Link spre comentariu
Vizitator Bucuresti_John

uite aici niste scheme pentru ridicatoare de tensiune

sau lampi cu neon

sau ai putea pur si simplu sa faci un dublor de tensiune cu ajutorul cauria sa incarci un condensatorpe la 500v dupa care ai putea sa il descarci pentru o perioada scurta intr-un bec cu filament 200W 250v

Ai si niste scheme de la blitz

http://john-service.blogspot.ro/2012/06/electronica.html

Link spre comentariu

Am intrebat un lucru simplu ,care are un raspuns simplu : cum vrei sa folosesti blitzul ? Din cate vad ,ne ceri un lucru ilegal - mai citeste o data regulile forumului .Pe undeva ,prin legea circulatiei se specifica ca nu e permisa montarea altor lumini decat cele din fabricatie .

Si din fabricatie ce lumini au in dotare bicicletele de nu ai voie sa montezi ceva in plus? Intradevar omu "ne" cere un lucru ilegal....o sa ia cel putin 3 ani pt asta....Si o intrebare pt userul TYC: daca floryn iti spunea cum vrea sa foloseasca blitz-ul, il puteai ajuta cu ceva?...sau doar te bagi in seama de amorul artei?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări