Vizitator DanielIT Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Definitia de "blitz" este improprie,folosita mai mult in tehnica foto,constand efectiv din lumina rezultata din procesul aprinderii lampii stroboscopice("a facut blitz-ul").Prin descrierea de mai sus data "cum fac blitz" ,se pot intelege multe,iar prin faptul ca deja ai incercat sa construiesti unu cu un bec si un starter,eu personal inteleg ca iti doresti de fapt un stroboscop(probabil pentru chefurile din iarna).Pentru a construi un stroboscop iti trebuie o lampa cu xenon(usor de procurat din un aparat fotografic chiar si de unica folosinta)si un montaj pentru a o aprinde.Mentinez ca lampa stroboscopica este alimentata la o tensiune cuprinsa intre 350-400 volti continuu.Pentru a produce efectiv descarcarea ii trebuie un impuls de inalta tensiune in apropierea lampii(in aparatul foto se poate observa ca terminalul de inalta tensiune este pus chiar pe suportul reflectorizant din spatele lampii cu xenon),iar pe lampile de putere mare de obicei se gaseste un fir infasurat chiar pe tub. Eu am construit montajul din schema atasata acum multi ani in urma,a functionat cu succes,singura problema a fost arderea prematura a lampiilor de xenon,deoarece am dorit mereu mai multa putere si am redus din valoarea rezistentelor R1 si R2.Cu o lampa de putere vei avea destul de multa lumina si o durere de cap suficient de mare a doua zi(chiar si noaptea prin somn).Succes! Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Daca doriti mai multa putere,puteti pune un bec de wataj mai mare,sau daca straterul nu rezista puteti realiza un montaj cu tiristor.[attachment=0]flasher 220V.JPG[/attachment]Aplicatia Dvs.nu are denumirea de blitz,este lumina clipitoare. am gasit un neon halogen de 200w la 220v este bun? Si cineva mia spus ca diodele is prea mici pt un bec de 200w.Este adevarat? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 neon halogen de 200w la 220v este bun?Neon sau halogen? diodele is prea mici pt un bec de 200w.Este adevarat?La 200W/220V,curentul consumat este de cca. 0,9A,daca va referiti la 1N4007,acestea suporta, 1A si o tensiune inversa de 700V. Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 un bec halogen sub forma unui neon... .Deci daca este halogen este cu lumina galbena? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Deci daca este halogen este cu lumina galbena?Este mai galbena decat "neonul",(cred ca va referiti la tubul fluorescent,tubul cu descarcare in gaz cu neon,are lumina rosie), dar mai alba ,decat becurile uzuale cu incandescenta. Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Si cam cat credeti ca o sa coste un suport pt asa ceva Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Si cam cat credeti ca o sa coste un suport pt asa cevaAceste becuri dezvolta temperaturi mari,deci trebuie un suport corespunzator.http://www.vitacom.ro/Products/32602/EL-PIRLA20/LAMP%C4%82-CU-HALOGEN-PENTRU-EXTERIOR-150W.htmlO observatie,becurile cu halogen au inertie mare,deci se aprind/sting progresiv. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Alea sunt becuri cu halogen si atat(eventual poti spune ca sunt pentru proiector). Nu au nici o asemanare cu neonul,mai ales ca sunt si scurte! Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Dar nu stiti ceva bec cu lumina alba de 200w la 220v si sa nu fie prea scump Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Incearca un bec economic cool daylight de 65 W.Dar comanda trebuie facuta cu un releu.Cu triac pot aparea flashuri.Dezavantajul este ca becurile economice dau intensitate maxima de lumina dupa circa 3 minute de la aprindere.Si in plus nu pot fi facute sa clipeasca prea repede.Alta varianta daca vrei lumina alba este sa folosesti leduri albe montate intr-o oglinda concava (un far de bicicleta spre exemplu) Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Sincer nu stiu cum faci blitz. Cel mai bine stiu cei ce fac si foto[batranii]. Daca ai nevoie de ajutor, eu am ceve becuri pentru blitz[ce se foloseau inainte]. Poate pot sa te ajut asa. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 subiectul asta merge pe aratura cel putin pentru diferenta blit e una, bec e alta, dar:parerea mea e ca pt un "blit" trebuie o lampa cu descarcare in gaze: odata pentru intensitate si culoarea luminii si apoi pentru viteza de aprindere.un bec incandescent nu va fi niciodata suficient de rapid.se pot folosi si tuburi de neon / becuri economice, dar supravoltate , cum zicea un user mai sus ca se aprind dupa 3 minute la intensitatea maxima, asta e la parametrii obisnuiti, dar supravoltat va fi stralucitor din prima. pentur acest scop se poate incarca un condensator, care apoi se descarca brusc in tub. Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Eu am zis generic, bec. Scuze trebuia sa zic LAMPA. Am vreo 10 bucati de la un batran electronist , ce nu mai este ...[se ocupa si cu foto; tot de la el am invatat si sa rebobinez difuzoare]. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 scuze viopa, nu ma refeream la mesajul tau, ci in general la cele discutate. Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 imi puteti da o schema de stroboscop cu leduri?As putea folosi un redresor dintr-un incarcator pt masini de infiletat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum