Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Salut, am incercat sa fac un blitz cu starter legat la un bec de 40 w.Totul este bine dar as vrea mai multa putere.Exista si alta metoda? pls help! Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 cum functioneaza "blitul" asta cu bec de 40W? poti pune o schema, niste poze? Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 a inseriat un bec cu un starter Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Nu stiu care este simbolul..... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Daca doriti mai multa putere,puteti pune un bec de wataj mai mare,sau daca straterul nu rezista puteti realiza un montaj cu tiristor.[attachment=0]flasher 220V.JPG[/attachment]Aplicatia Dvs.nu are denumirea de blitz,este lumina clipitoare. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 cred ca ceea ce vrei sa faci este un stroboscop.un blit se aprinde doar pt un timp f scurt, in fotografie.si ca sa ai putere luminoasa trebuie sa folosesti un bec cu descarcare in gaze rare asemanator cu cel din bliturile foto(cel foto are o viata mult mai scurta daca il folosesti ca stroboscop).o idee ar fi sa folosesti un tub fluorescent de 18 sau 36 de wati alimentat de la o sursa de bec economic egala ca putere comandata de un generator de impulsuri Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 N-a iesit trimite-mi o adresa de mail sau id de mess sa iti trimit schema Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Nu ar trebui recomandat unui incepator montaje cu triac/tiristor!!!! Dincolo de faptul ca sansele de a-i functiona un astfel de montaj sunt practic nule, neputand identifica terminalele triacului/tiristorului, exista un mare pericol de electrocutare!!! Mai potrivit ar fi un flasher cu LED-uri: http://wild-bohemian.com/electronics/flasher.html Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Corect spitfire.Dar a cerut putere luminoasa.Iar terminalele triacului le poate vedea in datasheet(i-l trimit cu placere sa nu mai stea sa caute)Si daca un electronist nu stie cum sa lucreze cu 220-ul atunci trebuie sa lucreze doar scheme cu baterii?In plus i-am trimis pe pm mai multe detalii si atentionari oricum multumesc de atentionare cei "mici"ar trebui luati cu usurelul Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Daca mai incarcati pm-ul cu chestii care se pot scrie aici (inclusiv sa ajute si pe altii) o sa-l desfiinteze Vasile de tot! Si sa vad care si-ar pune adresa de acasa,numarul de telefon si contul iban in vazul tuturor Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Dr L nu cred ca am incarcat nimic doar am raspuns mesajului trimis de Dorin15 in care imi cerea mai multe lamuriri.Am postat schema si in topic tocmai pt a o folosi si altcinevaUnde e greseala?Din moment ce o persoana mi-a trimis un pm bunul simt mi-a dictat sa ii raspund la fel.Tot in pm.Unii incepatori se tem ca vor fi luati la misto daca spun vreo trasnaie pe forum si atunci prefera sa ceara lamuriri in pm.Daca am gresit imi cer scuze fata de staff-ul Elforum. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Dioscutiile tehnice nu e bine sa se poarte pe pm...practic se ajunsese ca 1/3 din informatie sa fie 'ascunsa'... asa ca Vasile a desfiintat pm-ul o perioada...pierzndu-se toata informatia de acolo(inclusiv adrese,numere de telefon si alte chestii pt care e facut pm-ul) Incepatorii nu prea se gandesc la asta...dar asta e realitatea! Am dat doar o indicatie pt viitor,nu e nicidecum o observatie Pe mine nu m-ai suparat. Si sunt staff doar la alimentatoare,in restul sectiunilor sunt doar user Si pe forum nu se face misto de cei care vor sa invete! Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Din pacate se mai intampla.Mai devreme mi s-a atras atentia ca am facut un comentariu acid.In alt topic.dar asta e nu intotdeauna se intelege exact ceea ce vrem sa exprimam Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Ce este C.I.1 ? Nu stiti cam cat costa toate astea? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Ce este C.I.1 ? Circuitul integrat nr.1,in acest caz 555. ]quote]Nu stiti cam cat costa toate astea? Intre 0,5 si 1 leu.http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=48394 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum