Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum fac blitz

Vizitator dorin15

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

12

• Dr.L

8

• yo9hnf

7

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

Daca doriti mai multa putere,puteti pune un bec de wataj mai mare,sau daca straterul nu rezista puteti realiza un montaj cu tiristor.[attachment=0]flasher 220V.JPG[/attachment]Aplicatia Dvs.nu are denumirea de blitz,este lumina clipitoare.

Link spre comentariu

cred ca ceea ce vrei sa faci este un stroboscop.un blit se aprinde doar pt un timp f scurt, in fotografie.si ca sa ai putere luminoasa trebuie sa folosesti un bec cu descarcare in gaze rare asemanator cu cel din bliturile foto(cel foto are o viata mult mai scurta daca il folosesti ca stroboscop).o idee ar fi sa folosesti un tub fluorescent de 18 sau 36 de wati alimentat de la o sursa de bec economic egala ca putere comandata de un generator de impulsuri

Link spre comentariu

Corect spitfire.Dar a cerut putere luminoasa.Iar terminalele triacului le poate vedea in datasheet(i-l trimit cu placere sa nu mai stea sa caute)Si daca un electronist nu stie cum sa lucreze cu 220-ul atunci trebuie sa lucreze doar scheme cu baterii?In plus i-am trimis pe pm mai multe detalii si atentionari oricum multumesc de atentionare cei "mici"ar trebui luati cu usurelul

Link spre comentariu

Daca mai incarcati pm-ul cu chestii care se pot scrie aici (inclusiv sa ajute si pe altii) o sa-l desfiinteze Vasile de tot! :sparge: Si sa vad care si-ar pune adresa de acasa,numarul de telefon si contul iban in vazul tuturor :bataie

Link spre comentariu

Dr L nu cred ca am incarcat nimic doar am raspuns mesajului trimis de Dorin15 in care imi cerea mai multe lamuriri.Am postat schema si in topic tocmai pt a o folosi si altcinevaUnde e greseala?Din moment ce o persoana mi-a trimis un pm bunul simt mi-a dictat sa ii raspund la fel.Tot in pm.Unii incepatori se tem ca vor fi luati la misto daca spun vreo trasnaie pe forum si atunci prefera sa ceara lamuriri in pm.Daca am gresit imi cer scuze fata de staff-ul Elforum.

Link spre comentariu

Dioscutiile tehnice nu e bine sa se poarte pe pm...practic se ajunsese ca 1/3 din informatie sa fie 'ascunsa'... asa ca Vasile a desfiintat pm-ul o perioada...pierzndu-se toata informatia de acolo(inclusiv adrese,numere de telefon si alte chestii pt care e facut pm-ul)

Incepatorii nu prea se gandesc la asta...dar asta e realitatea! Am dat doar o indicatie pt viitor,nu e nicidecum o observatie

Pe mine nu m-ai suparat. Si sunt staff doar la alimentatoare,in restul sectiunilor sunt doar user

Si pe forum nu se face misto de cei care vor sa invete!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări