Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adio Renel!

Vizitator catalin755

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oachy

9

• gica70

8

• remus68

4

• Jimmy

3

Top autori în acest subiect

Vizitator catalin755

ok,o sa-l mutInsa spune-mi ce titlu regulamentar sa-i pun(ca se pare ca n-ai citit regulamentul)

Din punctul meu de vedere am aflat ce aveam nevoie. Subiectul se poate inchide sau muta acolo unde trebuie cu ce titlu consideri ca trebuie... Din pacate nu am nici o inspiratie asupra unui titlu. :multumesc
Link spre comentariu
Vizitator catalin755

Pai cum am zis si la inceput... Vreau sa fac un sistem care sa furnizeze tensiunea si curentul de la priza. Cum spunea si colegul mai sus... energie alternativa. Un traf care sa fie alimentat la secundar cu 12volti si la iesire sa se gaseasca 220volti. Am inteles ca se poate asta. Ramane de vazut cu ce il alimentez, de unde iau cei 12V pentru ca intentionez sa alimentez consumatori electrocasnici (frigider, Calculator, radio, etc.). Deocamdata sunt doar la stadiul de idei si design... Sunt convins ca trebuie studiata problema.

Link spre comentariu

Ramane de vazut cu ce il alimentez, de unde iau cei 12V

Daca stai la bloc , nu neglija nici tensiunea din beci , numai ca e la 24V daca nu ma insel, poate fi o solutie ptr tine in loc de 12V ...............
Link spre comentariu
Vizitator catalin755

Stau la bloc insa beciul nu este utilizabil. Sunt doar tevi acolo. Si in afara de asta stau la etajul 2. E cam dificil de ajuns pana la beci. Unde nu pui ca in beci sunt tot 220V. Sunt convins ca in blocuri "normale la cap" sunt 24V in beci insa nu toate blocurile au fost facute cum trebuie...

Link spre comentariu

Si in afara de asta stau la etajul 2. E cam dificil de ajuns pana la beci.

Daca ai interes poti sa stai si la etajul 8 zic eu, Si daca ai 220 acolo ce mai stai.........trage "matul" pana sus si nu te mai complica :ras: :nebun: PS: te las sa inchizi postul :secret
Link spre comentariu

pentru circuitul tau vei avea nevoie de un invertor. cel mai simplu e sa folosesti ca sursa de alimetare 12V o baterie auto (chiar scoasa din uzul auto) si un UPS. un ups de calculator utilizeaza in interior un acum. de 12V-7A, pe care il inlocuiesti cu acumulatorul auto. -> puterea maxima a consumatorului depinde de UPS (cele ieftine sunt de puteri de 650-1000VA dar cred ca poti conta pe 2/3din puterea asta)-> ups-urile ieftine nu scot tensiune sinusoidala la iesire, deci nu poti alimenta motoare de curent alternativ (masini de spalat, masina de gaurit, flex, frigider). le poti folosi doar pentru TV, Radio, PC, laptop. pentru iluminat e bine daca ai folosi neoane sau becuri economice sau cu leduri, au consumul mult mai mic. -> un acumular de 12V/50Ah = 600W adica daca conectezi un consumator de 600W , bateria te va tine o ora. sunt si acumulatori de tir (12v/200A = 2400W)-> mai ramane sa gasesti o modalitate sa incarci acumulatorul.

Link spre comentariu

Upsueile cu acumulator de 12v abea au 300w,deci...Si orice metoda de generare a curentului electric e mai scumpa decat daca ai lua curentul de la renel din pacate :cry: Mai ales la bloc

Link spre comentariu

... a? zice "wordless"!!! :ras: mai întâi, hot?r??te-te ce surs? ai s? folose?ti...de fapt, ce vrei tu se cam nume?te hidrocentral?, dac? ai suficient? ap? la dispozi?ie, sau termocentral?, dac? ai îndeajuns de mult combustibil, de care-o fi el!!!?i, cu toat? bun?voin?a, n-ai cum s? bagi în debara a?a ceva!!!cât despre un mic cernobâl în balcon, las-o moart?!!!nu e vorba numai de dificult??ile serioase de achizi?ionare a combustibilului, mai e vorba ?i de antirad, ?i de dimensiunile afacerii, ?i... asta presupunând c? nu te ia la ochi sri-ul ca poten?ial terorist!!! :rade: chiar ?i presupunând c? ai rezolvat problema, mai r?mâne debran?area... dac? mai ?ii minte balamucul cu debran??rile la termoficare de acum 2-3 ani, c?-?i luase lumea centrale "de apartament", ?i nu mai voiau s? pl?teasc? pierderile radetului... ceva asem?n?tor o s? te a?tepte ?i pe tine...

Link spre comentariu

Cel mai simplu, in loc de dinam, poti folosi direct un generator 220V. Iei un generator cu motor pe benzina si , daca ai alta sursa de energie mecanica, indepartezi motorul si cuplezi sursa ta.Trebuie insa sa iti amintesc ca, daca ai de gand sa folosesti un motor cu ardere interna, vei ajunge sa platesti curentul de vreo 5 ori mai mult.Nu e mai simplu sa faci economie? Ce consumatori ai tu de 1000W? Masina de spalat? Fa una cu motor pe benzina, sau o piua actionata de un paraias, scuze nu este chiar o gluma...

Link spre comentariu

Eu ma gandeam sa caut pana gasesc un dinam sau chiar sa fac eu unul care sa imi dea ce imi trebuie pentru traful acela. Apoi un motor care alimentat de dinam fiind sa se invarteasca si sa puna in miscare dinamul prin intermediul unei curele. Totul e la stadiul de idee acum. Poate ca trebuie ceva mai sofisticat totusi...

...chiar nu a observat nimeni pina acum ?...vrea sa construiasca ceva cu un randament mai mare decit un perpetuum mobile ! :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări