Vizitator viobio Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 asta este schema Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Viobio, cineva ma roaga insistent sa-i fac un SE cu 6080 si cum nu prea am timp de testari as dori sa stiu daca pe niste boxe cu SPL de 90dB tubul ar face fata , eventual as dori sa stiu ce putere scoate cu 10% THD, multumesc Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Salutnu am habar ce putere se poate obtine cu acest tub,vad ca are Ia 100mA,deci sub 6H13C,cred ca se pot obtine usor 3..3,5w ,stiti si dv ca trebuie atacata cu tensiune mare(semnal)eu am obtinut rezultate bune cu Ua mic si Ia destul de mare,trafurile de iesire trebuie sa fie babane,eu am 12cm-patrati fara intrefier,am pus sectiune mare sa nu se satureze miezul,pentru mine a fost o ambitie si o provocare sa fac acel SEAmplificatorul este folosit in dormitor,si eu am incinte de 90dB si se aude bine la 2,2w nelimitat,cred ca scoteam mai mult dar nu am tensiune de atac suficienta,acel SRPP folosit de mine nu poate ataca pe deplin finala,pentru ca si el este alimentat la o anodica destul de micaeu cred ca domnii Lazaroiu sau Vali(valderama) va pot ajuta cu o simulare si un sfat pentru traful de iesireeu nu prea pot sa-mi dau cu parerea pina nu experimentez eumai bine convingeti-l sa -i faceti un SE cu KT88 sau KT120,chiar montate ca pseudotriode se obtine o putere net superioara fata de 6080 o seara buna Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 La 31.10.2009 la 17:28, viobio a spus: cum spuneam in alt topic am inceput constructia unui amplificator SE cu 6H13Cvoi folosi o schema mai putin intilnitapentru un SE stereo ,folosesc o singura dubla trioda,o trioda pe canalatacul este facut cu dubla trioda 6H9C ,pentru ca are amplificarea mai mare (70)redresarea tensiunii anodice este facuta cu dubla dioda redresoare 5T3C,am ales acest tub pentru ca poate sa asigure un curent mare,200mAnegativarea va fi facuta in varianta fixa+automataRa traf de iesire 1150ohmi la Ua 140v,la o intensitate anodica de aproximativ 80mAtransformatorul de iesire este bobinat pe un miez de 10centrimetri patratiprimarul are 4 sectiuni a cite 250 spire cu sirma de cuem 0,26secundarul 5 sectiuni a cite 25 spire cu sirma de cuem 1mm (Rs 4ohmi)bobinarea transfornatorului incepe cu o sectiune din secundarordinea este S1,P1,S2,P2,S3,P3,S4,P4,S5 toate infasurarile au acelasi senstraful este bobinat de Djdog(meseriasul de serviciu in trafuri de pe elforum)nu urmaresc obtinere unei puteri de iesire mari,daca obtin 2,5w curati sunt multumitrealizez acest amplificator doar de frumusetea tuburilor!sa vedem ce va iesi buna seara. se poate posta din nou schema? nu o gasesc nicaieri. multumesc. Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 buna seara. cum vi se pare aceasta schema? am un 6n5s si as vrea sa-l pun la treaba. numai bine. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Acum 7 ore, livoto70 a spus: buna seara. cum vi se pare aceasta schema? am un 6n5s si as vrea sa-l pun la treaba. numai bine. Este o schemă ca oricare alta , pentru tuburi care au amplificare leșinată , aș face un etaj de atac cu amplificare mai mare .Pentru tuburile 6H13C,6H5C,6C33C,6080,6AS7,EC360 , se recomandă bias mixt , tensiunea pentru negativarea fixă este de preferat să fie stabilizată , tuburile nominalizate mai sus nu sunt " dedicate " pentru audio , au o împrăștiere mare a caracteristicilor , fiind concepute pentru altfel de montaje , cel mai des fiind intilnite ca regulatoare serie in surse de alimentare . Să zicem că sunt triodele " săracului " care nu vrea să cumpere 300B,2A3, dar vrea sunet de trioda , defapt vrea sunet de struțotriodă . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Acum 7 ore, livoto70 a spus: inseamna ca Viobio are in dormitor un amplif cu strutotrioda? curios, el spune altceva. Faust, ai probat asa ceva? ai ascultat? ca de dat cu praf in ochi, tare te mai pricepi! eu cred ca acel Nicolicea de pe acest forum, esti chiar tu. Domnul meu , viobio sau Faust a făcut un experiment cu 6H13 ......acum șapte ani , intre timp a mai construit citeva amplificatoare SE cu diferite pentode ca tuburi finale , nu pentru el, pentru alții . Eu sunt fan PP , imi place muzica rock , ascult la un volum care pe unii i-ar deranja . Acel SE cu 6H13 nu il mai folosesc de cel puțin cinci ani , zace ambalat intr-o cutie undeva prin podul casei . Și da .....este o stuțocamila . Data viitoare cind mai scrii ceva , ține cont că după semnul întrebării sau exclamării se scrie cu majuscula. Zi calmă să ai ! Link spre comentariu
coste59 Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 La 03.11.2009 la 0:58, sebi_c a spus: Pacat ca nu se vede sticla! Am si eu cateva. Mie-mi place 6J9P. E o lampa foarte liniara, mai ales la curenti mici (0.5..2mA). Are o dinamica de exceptie si la panta ei nu e microfonica. Eu atac GU50 cu ea si-si face treaba bine. EF184 este in aceeasi clasa. Am incercat si 6J10P, se aude plat, fara culoare. Am de gand sa incerc si 6J51P. Mi se pare destul de buna, asa la prima vedere. 6j51p este microfonica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum