Kosmin Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Vin si eu cu o idee, abordata din ce in ce mai mult de catre cei din afara, utilizarea unui montaj SEPP precum acesta Avantajul il constituie usurinta bobinarii trafului de iesire, are doar 400R impedanta din primar. Japonezul descrie pe site ca a reusit sa scoata 10w in configuratia de mai sus. Care e parerea dvs vis-a-vis de acest montaj? Daca exista amatori in loc de 6au6 se poate pune un ef94, 12bh7 poate fi inlocuit cu mici adaptari cu 12au7 (ecc82) iar 6AS7G se inlocuieste cu 6080 ori 6n13s etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Schema este perfecta !(defazor-defazor!,NU schimbarea fazei in etajul final),mai mult decit atit combinatia SE-PP asigura un raspuns foarte bun la joase dar si la inalte datorita impedantei mici din primar(dificultati minime in a obtine usor un traf de iesire de calitate),cred ca oricine va aborda aceasta schema va fi multumit(putin spus),referitor la putere posibil 10W pt cine_i "familiarizat", 7_8W pt "restul",(ATENTIE !,in dreptul trafului de iesire scrie SANSUI BW742),oricum merita facuta satisfactia probabil va fi deplina. Pentru ca sintem in situatia ingrata de a gasi cu greu condensatori electrolitici la 500v as modifica usor blocul de alimentare precum urmeaza: Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Bun montajul....probabil un trafo toroidal cu 2 infasurari de 115v puse in paralel ...ca primar si 12v secundar avind cca 50w ar putea fi o solutie......pt trafo de iesire Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Bun montajul....probabil un trafo toroidal cu 2 infasurari de 115v puse in paralel ...ca primar si 12v secundar avind cca 50w ar putea fi o solutie......pt trafo de iesire Nu, nu ar fi bun gabriele, teoretic tensiunea pe iesire virf la virf este 400V ,efectiva ar veni cam 140V,si nu problema tensiuni ar fi un bai un traf de retea de 115v/12v are raportul de 9,5 ori (750 ohmi impedanta aprox in primar)dar sa trecem si peste asta ,reactanta primarului inductiva constitue cea mai mare problema nu va reda nimic corect sub 100Hz si ce va reda va avea faza in craci ca sa zic asa...Traful de retea ramine traf de retea !. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Traful de retea ramine traf de retea !.Asa este. De aceea am si facut referire la schema asta pt trafu de iesire care e usor de realizat. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Felicitar Kosmin, in sfirsit ceva de mare clasa ! Cineva trebuia sa sesiseze avantajele extraordinare a acestui amplificator : impendanta mica de iesire, simplitate, sunet apropiat de SE dar cu randament de PP, posibilitate de alimentare cu sursa simetrica, insa avantajul principal este cel observat de Valderama si anume impendanta scazuta de iesire, poate sa ajunga usor la valori de chiar 100 ohm ! Practic am testat aceasta configuratie EL34 ,PL504 ,6080, PL519, EL36 si EL84 . Toate sau comportat foarte bine difera doar Zs, ca sa va faceti o idee pt EL84, Zs=700 ohm iar pt 6080 ,Zs=220ohm. Eu am incercat doar cu lampi legate ca triode , pt pentode (tetrode) puterea va creste dar si Zs, depinde de aplicatie, de pilda pt instrumente pentoda este posibil mai buna ... Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Am inteles, e foarte bine ca ati experimentat si cu tuburi mai "puternice", daca doriti puteti deschide un topic pe aceasta tema, amplifuri in configuratie SEPP, aici sa ramana un topic destinat triodelor 6n13s. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Bun montajul....probabil un trafo toroidal cu 2 infasurari de 115v puse in paralel ...ca primar si 12v secundar avind cca 50w ar putea fi o solutie......pt trafo de iesire Nu, nu ar fi bun gabriele, teoretic tensiunea pe iesire virf la virf este 400V ,efectiva ar veni cam 140V,si nu problema tensiuni ar fi un bai un traf de retea de 115v/12v are raportul de 9,5 ori (750 ohmi impedanta aprox in primar)dar sa trecem si peste asta ,reactanta primarului inductiva constitue cea mai mare problema nu va reda nimic corect sub 100Hz si ce va reda va avea faza in craci ca sa zic asa...Traful de retea ramine traf de retea !.Am spus probabil....si asta ca o masura de compromis pt cine nu are posibilitatea sa-si confectioneze un traf de iesire ,sigur daca se doresc performante max. e clar ca va fi necesar un transformator dedicat , oricum am intilnit pe net multe montaje experimentale ce folosesc trafo de retea...toroidale ,unde pui ca nu e nevoie nici de intrefier repet pt probe si experimente poate fi o solutie comoda urmind ca in final sa se schimbe cu un trafo personalizat. Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Aceasta schema a fost publicata in 1963. Lampa 6N5S este echivalenta cu 6N13S (dupa forumuri rusesti). PS: http://klausmobile.narod.ru/td/data/_6n13s.GIF Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Vin si eu cu o idee, abordata din ce in ce mai mult de catre cei din afara, utilizarea unui montaj SEPP precum acesta Avantajul il constituie usurinta bobinarii trafului de iesire, are doar 400R impedanta din primar. Japonezul descrie pe site ca a reusit sa scoata 10w in configuratia de mai sus. Care e parerea dvs vis-a-vis de acest montaj? Daca exista amatori in loc de 6au6 se poate pune un ef94, 12bh7 poate fi inlocuit cu mici adaptari cu 12au7 (ecc82) iar 6AS7G se inlocuieste cu 6080 ori 6n13s etc. stiu de mult schema asta am studiat mult timp schema asta eu nu am vrut ceva complicat nici la 10w nu prea se merita consumul enorm de energie al acestui montaj poate o construiam pe aceasta ! numai daca ma convingea sunetul obtinut Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Aceasta schema a fost publicata in 1963. Lampa 6N5S este echivalenta cu 6N13S (dupa forumuri rusesti).PS: http://klausmobile.narod.ru/td/data/_6n13s.GIFDe la aceasta schema si pina la un OTL mai e un pas...adica cu 3 tuburi 6080 se obtin 9w/8 ohm..si dublu pe 16 ohm ..asa scapam si de ....transformatorul de iesire ca sa nu mai vorbim de performante Sigur e vorba de o alta tipologie de amplificator. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Viobio , consumul "enorm" de energie pt obtinerea a 12-15 VA este de numai 60-70W consumati din retea , totusi nu prea mult avind in vedere ca sunetul SEPP se apropie "periculos" de mult de un SE cu 300 !!! Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Pentru ca sintem in situatia ingrata de a gasi cu greu condensatori electrolitici la 500v as modifica usor blocul de alimentare precum urmeaza: Pai schema asta de alimentare am folosit-o la amplificatoarele si sursele aratate pe forum de mine. Am luat-o de la alimentarea operationalelor, unde am pus minusul la masa, iar "masa AO" a devenit 1/2 din tensiunea plus. E foarte convenabila la lucrul cu tensiuni mari. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 eu prefer sa fac o redresare bialternanta cu punte daca nu am conzi de 500...600v pun doi in serie cu rezistente in paralel pe ei ,pentru a echilibra tensiunile se gasesc si conzi de 450...600v eu cumpar de aici www.askjanfirst.com Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Viobio, pai si schema cealalta este bialternanta! Eu o prefer uneori ca am tensiune intreaga si 1/2. La amplificatorul cu GU19 am 500V pt final si 250V pt restul. E o infasurare in plus, dar asta e.Eu foloseam in tinerete trafuri de retea de 2x200V(ca) pt EZ80 (din radiouri) si faceam 500V folosind schema aia. As fi putut pune si direct cu o punte, dar imi mai trebuia si tensiunea pt grila ecran, sau alte tuburi, adica 250V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum