Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu 6H13C,6H9C,5T3C

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Tensiune de negativare totala in cazul dumneavoastra ar trebui sa fie cca -50V(insumata catod + neg fixa) pt un curent anodic de cca 90mA, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de o tensiune de atac de cca 100Vvv(ca sa nu aduceti grila in regim pozitiv) asta inseamna cam 35Vef (curati)trebuie sa furnizeze etajul de atac astfel daca cu 14Vef ati obtinut 0,9W cu 35Vef veti obtine o putere de cca 6w(tensiunea de atac crescind de 2,5x si presupunind ca efectul se pastreaza pina in secundar,puterea va creste de 6x).3-4W cit vati propus o sa obtineti fara probleme garantez acest lucru,eu nu am vrut sa intervin in primele posturi,eram curios sa vad cum evolueaza treaba...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

12

• Kosmin

11

• hpavictor

11

• sebi_c

11

Top autori în acest subiect

Am inteles...in acest caz e necesar un driver care sa furnizeze usor tensiuni de atac de ordinul 20-30vef deci va trebui ca driverul sa fie alim la cel putin 400v ...sau un srpp ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Proiectarea unui amplificator ar trebui sa inceapa de la difuzor spre intrare , nu-i asa d-le Valderama?

pai asa le incep pe toatemai sunt si hopuriasta numai din cauza amplificarii mici a lui 6H13C ,2...2,3,din diferite cataloagecite odata iese din prima ,alta data nucam toti ne lovim de asta
Link spre comentariu

Si de ce nu se face?

Cred ca stii(stiti) de ce ?NU este firesc si normal(decent) sa dam raspunsul la aceasta intrebare...,problema e...cum sa ajungem acolo...,dar riscam sa devenim offtopic cred !.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

PSF IN POZITIA PUTERE MAXIMA as zice,vedem dupa aia ce obtinem, si ii dam "cotatie" de putere mai mica...

masuratori facuteUa 140vIa 65mAnegativare in grila lui 6h13c,-36vnegativarea automata,in catod 6h13c -11.3vtotal-47,3v
Link spre comentariu

Cam asta cred ca trebuie facut...,cu ceva mai simplu de atit... Nu cred ca se poate obtine rezultate !,mizez pe cca 10W sinus in sarcina ,undeva la 6-7W totul va fi mai mult decit OK.Astazi am stabilit PSF(practic) la 6?4(metalica octal mare, a nu se face confuzie cu 6j4p in balon de sticla)...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Felicitari Valderama, cam asa trebuie conceputa o schema FUNCTIONALA !Nu mai am nimic de comentat, inca o data felicitari :da

da asa este functioneaza dar eu vreau sa folosesc cite o trioda pe canal,nu puse in paralel!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări