ioannis Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 foarte frumos pina acuma!!! sint curios cum se aude!!!daca puneti ambele triode in parallel la fiecare canal, nu era mai bine??? poate obtineti 1-2 watti mai mult, si in al doilea rind, mi-e mila de trioda care o sa sta nefolosita.... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 foarte frumos pina acuma!!! sint curios cum se aude!!!daca puneti ambele triode in parallel la fiecare canal, nu era mai bine??? poate obtineti 1-2 watti mai mult, si in al doilea rind, mi-e mila de trioda care o sa sta nefolosita....este un stereofolosesc cite o trioda pe fiecare canalasta am vrut de la incepu,un amplificator stereo cu 3 tuburi6H13C,6H9C,5T3C Link spre comentariu
ioannis Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 de acord ca este stereo. eu vorbesc de tubul final(6H13C), ca este o dubla trioda, si dvs folositi numa o trioda din tubul final la fiecare canal! Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Da, foloseste cate o trioda din fiecare. Adica trioda 1 din 6N13s canalul "Right" si trioda 2 din 6N13S, canalul "Left". Asa ca trei lampi, doua canale stereo! Link spre comentariu
ioannis Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 aveti dreptate..... eu nu am fost atent... scuze...sint obosit de la lucru.. ( Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 "bestia capata forme"azi am montat trafurile de iesire si alimentare:da ceva mufaraiecablare interioaraam aprins lampoacele,frumoasa priveliste!pina aici totul este ok! miine sper sa l ascult(daca nu ma invita sotia la o sesiune de shoping ,doar sa deschis un mall nou in apropiere,sper sa scap)pentru azi ajunge ca ma dor ocheanele Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Felicitari Vio! Intr-adevar bestia arata traznet! O singura nelamurire am, din ce am incercat eu, 6H13 mi s-a parut destul de lenesa... Este suficient atacul cu 1/2 din 6n9p pe fiecare canal?Saptamana viitoare ma intorc in Bucuresti si cred ca o sa va fac o vizita sa vad bestia la lucru. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Felicitari Vio! Intr-adevar bestia arata traznet! O singura nelamurire am, din ce am incercat eu, 6H13 mi s-a parut destul de lenesa... Este suficient atacul cu 1/2 din 6n9p pe fiecare canal?Saptamana viitoare ma intorc in Bucuresti si cred ca o sa va fac o vizita sa vad bestia la lucru.este puturoasa dar nu vreau o putere maresa vad ce obtin la Ua 140v,Ia 80mAdaca scot 2..3w curati sunt perfect multumitam mai spus ,fac acest amplif de frumusetea tuburilor!puteam sa concep ceva de putere ,eu am vrut un stereo ,vintage ,doar cu 3 tuburite astept,stii unde stau! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 este gata sunetul este frumos,curat dar prea mica puterea!!!concluzii finale:putere obtinuta 1,6w/4ohmimasurata la 1000hzsemnal de intrare 0,8vtensiune de alimentare Ua 140v si Ia 60mAaceste masuratori au fost facute pentru semnal curat,pina se deformeaza sinusoidatensiune de atac a lui 6H13C a fost de 14v ,peste aceasta tensiune apar distorsiuni date de prima trioda amplificatoare(6H9C)voi modifica schema renunt la redresoare si mai pun un etaj de amplificarepentru a avea o tensiune de atac mai mare ,modific si partea de alimentare,voi alimenta la 250v,partea de atac a lui 6H13C6H13C nu functioneaza bine cu curent mare prin ea si tensiune mica de alimentarevoi calcula alte transformatoare ,pentru tensiunea de 400v ,cu Ra mult mai marela Ua 140v excursia tensiunii in primar este prea mica pentru a obtine o putere mai mare in secundarde luni la treba! nu ma las pina nu obtin ceva din aceasta lampa este o lampa destul de dificila in audio,dar tocmai asta este provocarea!oscilograma este cu semnalul introdus in grila lui 6H13C[attachment=1]3.jpg[/attachment]scuze de calitatea pozelor Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 salut pe toata lumeavreau sugestii pentru alte transormatoare de iesire Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Intradevar, frumoasa lampa, merita testata cu atentie, parerea mea este ca pt un regim de functionare ales, sa determini determini practic impendanta transformatorului, pot sa apara suprize mari , lampa are potential... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Domnule viobio problema nu apare datorita tensiuni de alimentare in anod la 6H13C, problema puteri mici obtinute trebuie cautata in etajul de atac care nu are capacitatea sa comnde grila @6H13C,spuneti va rog cam ce tensiune de negativare aveti atit fixa cit si in catodul lampi(avind in vedere ca ati folosit o negativare mixta) ?,si ce curent aveti prin anod finala ?(sau ma rog daca ati mentinut rezistenta in catod precizati valoarea ei si tensiunea la bornele ei),NU renuntati asa usor la trafuri si tensiunea de alimentare finala,posibil sa remediem lipsa puteri,va rog faceti precizarile de mai sus. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Domnule viobio problema nu apare datorita tensiuni de alimentare in anod la 6H13C, problema puteri mici obtinute trebuie cautata in etajul de atac care nu are capacitatea sa comnde grila @6H13C,spuneti va rog cam ce tensiune de negativare aveti atit fixa cit si in catodul lampi(avind in vedere ca ati folosit o negativare mixta) ?,si ce curent aveti prin anod finala ?(sau ma rog daca ati mentinut rezistenta in catod precizati valoarea ei si tensiunea la bornele ei),NU renuntati asa usor la trafuri si tensiunea de alimentare finala,posibil sa remediem lipsa puteri,va rog faceti precizarile de mai sus. multumesc de interventieproblema este semnalul prea mic de atac a lui 6H13Cetajul cu 6h9c alimentat la 140v nu poate sa amplifice foarte multcu O,8V la intrare in etaj am la iesire 14v curati,daca maresc semnalul de intrare incepe sa se bombeze sinusoida,DISTORSIUNImai pun un etaj de amplificare (renunt la redresarea cu lampa :cry: )o alta problema ar fi ,excursia prea mica a tensiunii din primarul trafului de iesirefac miine masuratori cu poze si le postezacum sunt obosit ,ma dor ocheanele( ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Pt rezultate optime cu acest tub recomand configuratie push-pull ,cu un transformator corect calculat Raa 2,5kom si Ua 215v/55 mA pe ramura si perfect echilibrat se obtin 8-10w ..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Pt rezultate optime cu acest tub recomand configuratie push-pull ,cu un transformator corect calculat Raa 2,5kom si Ua 215v/55 mA pe ramura si perfect echilibrat se obtin 8-10w .....da ! dar eu vreau stereo cu o singura lampa!fiecare are nebunia lui in cap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum