Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu brum.......

avengers

Postări Recomandate

Salut. Cer si eu ajutorul pentru ca "m-a facut cu nervii un ampificator".Acum cateva zile m-am facut cu un amplificator nemtesc. Desfacandul am vazut ca finalii erau STK082....cam 20 de W. Se auzea cristal.Avand in vedere puterea mica..am facut comanda de 2 module TDA7294 in punte.Nelegate de preamplificator nu are nici un fel de brum, iau in momentul cand le leg...nu prea te intelegi in camera :speriat Pana acum am incercat urmatoarele:alimentat statia si din iesirea preamplificatorului am luat semnalul si l-am bagat in alt amplificator....se aude impecabil...2. Avand in vedere ca ca modulele 7294 le alimentasem de la gaurile unde au fost plantate stk......m-am gandit ca nu-i convine ceva la alimentare ....asa ca separat de alimentarea preamplificatorului+ce o mai fi pe acolo.........am mai pus o punte +condensatori...deci modulele 7294 sunt alimentate numai de aici.....daca nu le conectez la preamplificator.....nici un fel de brum.am observat ca borna de 0 de la transformator este legat la carcasa....o fi bine??? o fi rau????? :ras: Avand in vedere ca sunt disperat accept orice fel de sfaturi.....nu mai stiu pe unde am citit...ceva cu un condensator de 100 nf legat la 0....Va rog sa-mi explicati si mie.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avengers

2

• remus68

2

• Mihai85

1

• alex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am avut si eu problema asta cu un kit de la adelaida.E o problema de la alimentare.Probabil ca preamplificatorul are alimentare asimetrica,si din aceasta cauza minusul preamplificatorului intra in GND-ul amplificatorului.Daca gresesc undeva va rog sa imi ziceti.Toate criticile sunt bine venite

Link spre comentariu

In primul rind, daca alimentezi kit-urile cu TDA7294 in punte tot de unde erau alimentate STK-urile , sursa i-ti poate elibera un curent mai mare astfel incit sa cresti puterea amplificatorului ? In ceea ce priveste brumul trebuie sa fii atent la interconectarea modulelor pe linia de semnal ca sa nu ai bucle de masa , utilizarea de cablu ecranat , si nu in ultimul rind locul unde conectezi legaturile GND la sursa .

Link spre comentariu

Pacat de amplif ala.Lasa-l pe stk-uri, macar alea sunt originale,de 7294 ma indoiesc.Nu vei obtine o putere mai mare pt ca alimentarea este dimensionata in asa fel incat amplif sa functioneze pe o sarcina de 8ohmi.

Link spre comentariu

STK082 are 35W/8 Ohmi la +/-30Vcc. Atît cît are ?i TDA7294 în schema normal?, la alimentarea ?i sarcina respective. Practic ce iei pe mere, dai pe pere, dar le arunci la gunoi, c? în punte nu va ?ine alimentarea ?i precum v?d, nici rezultate pozitive nu sînt. Sigur e vorba de leg?turi prost f?cute ?i de neadapt?ri de impedan?? între preu ?i etajul final.

Link spre comentariu

Aam uitat sa va precizez ca am schimbat si transformatorul....adica +- 27 V, nu stiu cati watti...da mare...e bobinat cu sarma de 1,8 mm.dupa ce am pus niste condesatori de 100nF intre + si masa si - si masa, si am lipit toate firele de la masa in acelasi punct brumul a scazut in intensitate.......se mai aude fffff putin. Oricat m-as chinui nu pot sa scap de el....Mentionez ca atunci cand desfac legatura dintre preamplificator ;i amplificator.....este "cristal" nu se aude chiar nimic.Ceva sugestii ca sa scap si de brumul ramas??

Link spre comentariu

Si nea Elliott are in "project 27" o varianta de interconectare a modulelor unui amplificator . Sa nu va induca in eroare rezistenta de 0,1R/5W in serie cu difuzorul - in respectivul amplificator face parte din bucla de reactie negativa a etajului final.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări