doru3160 Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Sa fii sanatos si sa te bucuri de ambele facultati,mie imi era neclar defazajul introdus de reostat,lasand la o parte faptul ca inductanta L exista in ambele cazuri si cu alimentare pe autotraf si cu reostat,si produce defazajul cu pi/2...deh,nu m-am invrednicit sa fac decat o facultate,si anumite aspecte nu le mai am chiar asa de proaspete in memorie,dar stiu ca in circuitele de tip RL si RC,defazajul e produs doar de L si C,cu acel pi/2 inainte sau dupa curent a tensiunii... Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Am vrut sa spun ca facultatea de electronica este esentiala pentru mine si am facut-o din placere (nu pentru carton). In rest, nu vreau sa mai intru in amanunte. Bobina primara a transformatorului este totusi o inductanta!Citez din ale tale:"Salut,e bine ca macar dupa 10 ani ne dam seama ca am facut si ceva folositor in scoala,si asta e caz fericit ca a fost cineva la scoala si a facut acea lucrare de laborator. "Nu vreau sa discut ce-ai avut in cap cand ai spus asta. Am explicat destul de clar cum au stat lucrurile!Am incheiat discutia definitiv cu tine aici. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Bobina primara a transformatorului este totusi o inductanta! Nu stiu cine a spus altceva Nu vreau sa discut ce-ai avut in cap cand ai spus asta. Lasand la o parte tonul ironic,nu cred ca ai caderea sa discuti asa ceva. Am incheiat discutia definitiv cu tine aici. Ok,total de acord,si asa vad ca discutia se departeaza de subiect,si chiar nu doream acest lucru...,cum spuneam,sa fii sanatos si succes pe mai departe-restul vine de la sine. Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Am fost la scoala saptamana trecuta sa vad ce lucrari de laborator am facut la magnetism. Este totusi fizica solidului!Am gasit acest lucru asa cum s-a facut dupa o editie din 1974 si alta din 1981. Eu cred ca am facut dupa editia din 1981, care este un rezumat simplificat al celei din 1974. Simplificarea consta ca nu am mai facut tratamente la materialele studiate. Cred ca nu i-am dat mare atentie atunci, de altfel e cam stufoasa, asa ca nu-mi aduc aminte detalii.Postez aici lucarea editie 1974 pentru a vedea si diferentele fata de cei de la Iasi, care aveau o lucrare cam simpla.In desen, bobina care crea campul este desenata ca un patrat mare in care sunt doua bobine cuplate antiinductiv, una avand proba de studiat. Cum e facut integratorul (nu e dat in carte), a aflat prietenul meu care a fost laborant la fizica. Pana la un moment dat (nu stiu) a fost folosit un integrator cu lampi (al prof. Policek) dupa care s-a renuntat la el din motive de securitate si s-a folosit unu' cu tranzistor. Dupa cum spun cei de acolo, integratorul cu lampa era superior celui cu tranzistor.Imaginile le-am facut cu camera, asa ca nu au cea mai buna calitate.PS: Nu este o lucrare de studiul miezurilor din transformatoare (deci si a trafo in general), ci a studiului materialelor magnetice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum