Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Retea IrDA

yo9hnf

Postări Recomandate

Hello!Nu stiu daca s-a mai discutat despre chestia asta.Am tot cautat pe net si nu am gasit nimic relevant.Deci...am una bucata laptop (cu IrDA functional, fara USB/floppy/cdrom) P1 si una bucata desktop. Scheme de transceiver (RxTx) IR am gasit pe net garla.Ce nu am gasit este cum pot sa conectez calculatoarele intre ele.Pe laptop, am trimis dupa telefon 2-3 fisiere si merge f. bine.Dar nu am vazut optiunea SEND TO IR (o fi , nu zic nu).Acum mi-a mai bubuit ceva in minte...conectez telefonul prin blushtuth ; fac transferul pe telefon ; conectez telefonul prin IR la laptop....dar e complicat (nu am telefon cu Ir momentan).Idei?Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

4

• radhoo

3

• Blind

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Scheme de transceiver (RxTx) IR am gasit pe net garla.

Salut. Uite ca eu m-am impiedicat la partea asta. Arunca un ochi pe:viewtopic.php?f=37&t=37258&p=324097#p330713Vreau sa subliniez ca laptopul tau cu port IR comunica prin IRDA (un protocol dedicat), si nu e doar o simpla transmisie RX/TX.Daca vrei sa implementezi IRDA, vezi utlimul post din linkul de mai sus. Cu TFDU6101E se poate face.Totusi iti recomand altceva: se gasesc in comert adaptoare IRDA pe USB. Am lucrat cu asa ceva si sunt ieftine si destul de rapide. Parca pot atinge 2.4Mbps. http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... CategoriesCa sa conectezi calculatoarele intre ele, trebuie stiut ca aceste porturi IRDA sunt vazute ca si porturi seriale (cum erau COM1 si COM2 mai demult). Pe fiecare calculator trebuie setat BPS-ul , paritatea si celalalte detalii pt comunicatie seriala. Apoi Direct Cable connection sau Hyperterminal ar trebui sa mearga. Cred ca sunt si alte utilitare mult mai performante disponibile. Pot sa caut cand ai partea hardware completa.
Link spre comentariu

Ok. Multumesc pt. raspuns !Stiam demult de acele integrate pt IrDA.Am cautat pe dioda.ro si am vazut ca integratele astea nu apar pe nicaieri.O sa vad unde gasesc ( pe okazii sunt relativ ieftine) un modul IrDA.Cu softul aveam problema. Cu DCC am mai umblat acum 9-10 ani...cu hyperterminal nu.

Link spre comentariu

Am avut un cablu de prelungire serial, pe care l-am facut null modem cable.Am reusit sa fac conexiunea :)) 19.2Kb/secCalculatoarele nu se vad deloc....imi scoate peri albi.LE : Am reusit cu hyperterminal...am trimis ICprogul (560Kb) in 5 min si ceva:dCred ca in curand o sa progresez...la Novell. :ras:

Link spre comentariu

19.2Kb/sec

Da, e groaznic..Telefoanele mobile care au IRDA, merg cu 9600bps...Dar IRDA suporta si viteze mari. Sunt sigur ca vei realiza o conexiune decenta cu un adaptor USB2IrDA. Ideal ar fi un model cu leduri puternice, care sa permita interconectarea fara pozitionare co-axiala. Asta e pana la urma una din limitarile transmisiilor IrDA (fata in fata altfel nu merge).
Link spre comentariu

Mult mai practic (insa cu investitii mai costisitoare) ar fi utilizarea unor adaptoare wireless pe usb. Poti face retea ad-hoc, rata de transfer muuult mai mare. M-am jucat si eu cu IrDa intr-o perioada, imbatranesti pana transferi ceva cu dimensiuni de ordinul 2-3 mb.

Link spre comentariu

nu neaparat. IrDA suporta si viteze mari (2-3Mbps daca bine tin minte).pt WLAN (802.11b 11Mbps sau 802.11g 54Mbps) retele adhoc nu sunt cele mai stabile. cel mai bine e cu un router wireless (Care face si partea de PPPoE pt cei cu RDS). Pe ebay sunt ieftine. dar intram in alt subiect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări