yo9hnf Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Neata ! Am realizat si eu un programator si as avea o intrebare (poate stupida).La pinul Vpp trebuie sa am in permanenta 13.3V?Multumesc Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Nu. Vpp trebuie sa apara ceva mai tarziu .Verifica in setarile software-lui , daca nu cumva tb inversat semnalul a.i. Vpp sa se activeze numai atunci cand programezi ceva . Link spre comentariu
expert Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 poti sa ne spui daca acest programator merge cu ICPROG sau ponyprog sau are un soft dedicat? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Programatorul functioneaza cu ICProg....banuiesc ca si cu pony. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Am o problemauta....La ultima etapa de scriere, cu ICProg, la VERIFYING DATA, la sfarsit imi apare mesaj de eroare "Verity failed at address 0000h".L-am incercat pe un laptop P1, pe care 100% ar trebui sa mearga.Problema este ca si cu programatorul de la adelaida AD-PIC02 apare aceeasi eroare.Am incercat doar cu PIC16f84A.S-o fi dus picul ? Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Am construit si eu acest tip de programator, l-am incercat la 3 pc-uri. Nu mi-a functionat sub nicio forma, indiferent ce am incercat! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Nasol....Am incercat pe PCul meu cu WinPic800, pe winXP.Eroare. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Dar WinPic800 iti recunoaste programatorul?Tensiunea de programare e corecta?Incearca sa conectezi pinul 11 de la MAX232 la masa. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Dar WinPic800 iti recunoaste programatorul?Tensiunea de programare e corecta?Incearca sa conectezi pinul 11 de la MAX232 la masa.Am legat pinul 11 la masa.Am legat si "ecranul" de la mufa seriala la masa programatorului.nimic !Cum ar trebui sa-l detecteze WinPic800?Spuneti-mi si mie va rog, ca la prosti, tensiunile care trebuie masurate la pinii soclului.Multumesc ! Link spre comentariu
francezu Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Cum ar trebui sa-l detecteze WinPic800?Spuneti-mi si mie va rog, ca la prosti, tensiunile care trebuie masurate la pinii soclului.In WinPic800 la Device-Harware Test (Ctrl+T).Daca recunoaste programatorul ar trebui sa scrie Harware Ok. Pentru verificare tensiunilor foloseste IC-Prog astfel : Settings-Hardware Check. Acolo bifand pe rand cate o casuta masori in circuit daca ai tensiune de 5 sau 0 V dupa cum este activat sau nu, din IC-Prog semnalul respectiv. Bifand Enable Data Out ar trebui ca automat sa se bifeze si Data In. La iesirea Data, a programatorului,ar trebui sa ai ~5V cu Data out activat in IC-prog. La fel si pentru iesirile Clock si Vpp cu mentiunea ca la cea din urma ar trebui sa ai ~13V.Masuratorile se fac fata de masa(Gnd). Bafta! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Multumesc francezule !O sa icerc !Azi am luat un PIC12f629 si un PIC16f84...am incercat cu cel mic si nu mi-a mers. Mi-e frica sa incerc si cu F84. Link spre comentariu
francezu Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 De citit, il citeste macar? Ar trebui ca la ultima locatie din memoria program (pt 12f629 ) sa ai o instructiune retlw 0xXX- sub forma 34XX,restul locatiilor ar trebui sa fie goale (3FFF ) daca pic-ul e nou.Valoarea aceea 34xx ar fi bine sa o notezi undeva,deoarece e folosita pentru osccal si exita posibilitatea ca dintr-o greseala sa programezi pic-ul fara ea si o pierzi definitiv. Privind schema mai atent am observat ca tensiunea de alimentare a pic-ului (VCC) este permanenta,si deci softul nu o poate controla. Unele pic-uri,pentru a intra in modul programare,necesita ca tensiunea vpp sa fie aplicata inaintea lui vcc, s-ar putea sa fie si cazul celor pe care incerci sa le programezi.Daca la citire ai numai 0000 s-ar putea ca asta sa fie problema.Era un site care explica cum e cu treaba asta insa nu-l mai gasesc.Am sa postez un link daca dau de el. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Uita-te pe acest site. Programatorul prezentat pe acest site foloseste aceleasi circuite daca nu chiar identic. Vezi ca prezinta si setarile pentru Winpic800. http://kudelsko.free.fr/prog_pic_rs232/sommaire.htm Sper sa te ajute! Link spre comentariu
francezu Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Salut! Am gasit intr-un final site-ul de care vorbeam.Link yo9hnf ai masurat tensiunile acelea ? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 yo9hnf, vrei neap?rat programatorul ?sta sau vrei unul care s? mearg?? Eu folosesc multi PIC programmer, merge excelent ?i n-ai nevoie de alimentare extern?. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum