Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator Electronique Pratique

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

8

• gr1ph0n

3

• francezu

3

• ratza

3

Top autori în acest subiect

Am o problemauta....La ultima etapa de scriere, cu ICProg, la VERIFYING DATA, la sfarsit imi apare mesaj de eroare "Verity failed at address 0000h".L-am incercat pe un laptop P1, pe care 100% ar trebui sa mearga.Problema este ca si cu programatorul de la adelaida AD-PIC02 apare aceeasi eroare.Am incercat doar cu PIC16f84A.S-o fi dus picul :d?

Link spre comentariu

Dar WinPic800 iti recunoaste programatorul?Tensiunea de programare e corecta?Incearca sa conectezi pinul 11 de la MAX232 la masa.

Am legat pinul 11 la masa.Am legat si "ecranul" de la mufa seriala la masa programatorului.nimic !Cum ar trebui sa-l detecteze WinPic800?Spuneti-mi si mie va rog, ca la prosti, tensiunile care trebuie masurate la pinii soclului.Multumesc :nas: !
Link spre comentariu

Cum ar trebui sa-l detecteze WinPic800?Spuneti-mi si mie va rog, ca la prosti, tensiunile care trebuie masurate la pinii soclului.

In WinPic800 la Device-Harware Test (Ctrl+T).Daca recunoaste programatorul ar trebui sa scrie Harware Ok. Pentru verificare tensiunilor foloseste IC-Prog astfel : Settings-Hardware Check. Acolo bifand pe rand cate o casuta masori in circuit daca ai tensiune de 5 sau 0 V dupa cum este activat sau nu, din IC-Prog semnalul respectiv. Bifand Enable Data Out ar trebui ca automat sa se bifeze si Data In. La iesirea Data, a programatorului,ar trebui sa ai ~5V cu Data out activat in IC-prog. La fel si pentru iesirile Clock si Vpp cu mentiunea ca la cea din urma ar trebui sa ai ~13V.Masuratorile se fac fata de masa(Gnd). Bafta!
Link spre comentariu

De citit, il citeste macar? Ar trebui ca la ultima locatie din memoria program (pt 12f629 ) sa ai o instructiune retlw 0xXX- sub forma 34XX,restul locatiilor ar trebui sa fie goale (3FFF ) daca pic-ul e nou.Valoarea aceea 34xx ar fi bine sa o notezi undeva,deoarece e folosita pentru osccal si exita posibilitatea ca dintr-o greseala sa programezi pic-ul fara ea si o pierzi definitiv. Privind schema mai atent am observat ca tensiunea de alimentare a pic-ului (VCC) este permanenta,si deci softul nu o poate controla. Unele pic-uri,pentru a intra in modul programare,necesita ca tensiunea vpp sa fie aplicata inaintea lui vcc, s-ar putea sa fie si cazul celor pe care incerci sa le programezi.Daca la citire ai numai 0000 s-ar putea ca asta sa fie problema.Era un site care explica cum e cu treaba asta insa nu-l mai gasesc.Am sa postez un link daca dau de el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări