Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
La 2/7/2018 la 12:58, nel65 a spus:

mai bune ca MKP10 ?

da ,UC3843- Flyback

va salut.

Imi poate spune cineva de ce nu se folosesc IGBT cu dioda incorporata pentru invertoarele de sudura? doar cateva cu tranzistori MOS au pt ca asa sunt mosurile....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Incepe sa semene...., traseele de forta ai reusit sa le ingrosi? mai ales cele de dupa traf....., traful tot cu platbanda?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Traful cu  65x0.6 mm , cam 18mm2 ,6 spire, si 20 sp. in primar cu litz ,cam 5 mm2 .

Pentru traseele de forta ,montez platbanda de 8x1.6mm pe spate si fir de 3.2mm diametru ,pe fata.In circuitul de forta IGBT ,am ingrosat cu doua fire   de 1.5mm diametru.Deci traseele de plus ,masa si legaturile cu traful EE71.M-am grabit si am uitat sa dau gaurelele separatoare prin locurile relativ apropiate,le dau la final cu burghiu de 1,5mm

20180311_124016.jpg

si traful montat...

20180310_120627.jpg

Editat de nel65
Link spre comentariu

Traseele ar trebui sa fie destul de groase, depinde si de curentul care se vehiculeaza pe acolo..., apropos ce curent maxim estimezi?

Nu inteleg la traf, folosesti platbanda de 65mm in miez E71 ?  stiu ca fereastra a doua E71 e de  44mm maxim cu carcasa cu tot.

Am o curiozitate, de demult am un "calculator" de transformatoare netestat, poti verifica daca da calculele cu traful tau? sau poate cu cel din SMPS....

Calcul traf SMPS.rar

Link spre comentariu

Nu da ,pentru ca nu are miezuri decat pana la EE55 iar ca topologie ,nu are flyback.Am mai zis ,maxim 140A ,eu voi folosi 130 pentru electrod de 3.25mm.

Fir rotund de 0.6mm, 65 de fire

formula folosita este N=Unom x Ton / B xS=>

Am ales 330V ,9.6us (pentru 50KHz) ,  0.23T si 680 mm.Rezulta 20 sp in primar .In poze se vede ca acum este la 44KHz dar il voi ridica la 50 sau 60KHz,caz in care inductia va scadea la sub 0.2T

Editat de nel65
Link spre comentariu

Eu intrebase-m de platbanda si am crezut ca de asta vorbesti, 65....  :) 

Lacul de pe 65 de fire ai iesit in baie de cositor?! altfel rabdare de chinez....

Intrefier?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări