nickrvl Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 ...........De condul de 2,2uF ,nici nu ma gandesc sa scap............ De ce?! in conditiile in care ti-am sugerat ca electroliticii sa fie pozitionati cat mai aproape de IGBT-uri, adica intre radiatoare........ Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Ala face toti banii Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Daca vrei sa-ti reziste cit mai mult electroliticii atunci pui si condesatorul de 2.2uF, altfel merge si fara dar pt cit timp.......?!? La frecventa de lucru condesatorii electrolitici de capacitatile alea au un ESL foarte mare si acela trebuie corectat cu ajutorul la unul folie ce poate lucra si la frecvente semnificativ mai mari. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Sant invertoare la 80KHz care nu au acel cond, de firma, care au ani sau zeci de ani de functionare fara probleme, faceti cum credeti..... Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 (editat) Cam prin toate schemele pe care le vad ,cu invertoare de sudare,au acel cond de 1-2uF ,si nu plantat oriunde ci cat mai aproape de igbt-uri.Electroliticele pot fi oriunde amplasate ,cel de 1-2uF musai langa igbt.In invertoarele mele ,electroliticele sunt cam la 30cm departare de igbt. Nici rusii nu neglijeaza aspectul asta ,se vede in pdf ,cum igbt-urile au chiar langa ele doua cond de 1uF,c25 si c26 30-220.pdf sau ARC160 de exemplu ARC160.pdf Editat Februarie 6, 2018 de nel65 Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Ma "omorati" cu rusi acestia de parca ei au inventat invertoarele, uitate la un Invertec 145 de exemplu, sau 270 sau 205 sau alte firme (nu "rusii") chiar si Telwin schema dupa care au copiat "rusii" aparatele lor, sau Cemont, cu care se dau acum in spectacol bineinteles modificate si rasmodificate.... Aceste aparate cum crezi ca functioneaza bine merci fara acel cond?! Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Nu te obliga nimeni sa folosești acel condesator în invertoare tale. Cind cumperi vreun invertor chiar te rog să-l scoți dacă producătorul din greșeală l-a montat. Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Cert este ca trebuie pus. Uite ce spune @Smilex "Trebuie calculata minima de tensiune cu care se ataca traful. Minima de alimentare este de 245V. Configuratia celor doua condensatoare de 1µ va face ce tensiunea maxima sa fie 122,5V. Dar mai exista o cadere de tensiune pe tranzistoare si pe condensatorul echivalent de 2µ. La 122V curentul pentru 130W este de 1,07A ceea ce determina o cadere de tensiune anume pe rezistenta drena-sursa a tranzistorului (Rds). Acel Rds se extrage din pdf-ul tranzistorului si presupunem ca e de 0,5V deci din cei 122,5 mai raman 122V. Din legea de variatie a tensiunii, pe un condensator de 2µ la un curent de 1,07A intr-un timp de 12,5-1,25=11,25µs, variatia de tensiune este Uc=I∙t/C=6V (cam mari condensatorii). Deci un +/-3V fata de media tensiunii adica 119V din cei 122V. Asadar 119V este tensiunea minima cu care se ataca traful. Maxima este jumatate din cei 350V, adica 175V." Sursa> http://www.tehnium-azi.ro/topic/5084-teorie-smps/ Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Nu te obliga nimeni sa folosești acel condesator în invertoare tale. Cind cumperi vreun invertor chiar te rog să-l scoți dacă producătorul din greșeală l-a montat. Am gasit si o placa, din multe altele, care nu are acel cond...... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 Asa, si ce vrei sa demonstrezi cu asta? Dupa cum spuneam, te rog sa scoti acel condesator (sau condesatoare pt ca in unele invertoare sint 2) din toate invertoarele tale. Si eu pot sa-ti arat o multitudine de invertoare (chiar de firma) fara bobina de la iesire. Nu am sa intru acum in polemici legate de necesitatea acelei bobine la iesire dar acea bobina ajuta foarte mult in functionare si totusi multi "ciainezi" nu o mai pun din motive de cost. Daca anumiti producatori iau anumite masuri "controversate" de reducere a costurilor de productie, nu inseamna ca aceea este calea de urmat. Tot asa, am vazut si vad in continuare o multitudine de masini in trafic care nu semnalizeaza intentia de schimbare a directiei si cu toate astea, marea lor majoritate merg bine merci fara a face accidente. Asta inseamna ca toti ar trebui sa renuntam la a mai folosi semnalizarea la schimbarea directiei? Ai un fix ca nu trebuie acel condesator. Nu-l mai folosi si gata. Scoate-l si de pe toate invertoarele TALE unde producatorul in marea lui prostie l-a pus. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 (editat) Asa, si ce vrei sa demonstrezi cu asta? Dupa cum spuneam, te rog sa scoti acel condesator (sau condesatoare pt ca in unele invertoare sint 2) din toate invertoarele tale. Si eu pot sa-ti arat o multitudine de invertoare (chiar de firma) fara bobina de la iesire.................. Nu ar trebui sa aduci o discutie pe un trend "rautacios", ma intrebi ce vreau sa "demonstrez"?! nu discutam despre acel condensator?! ti-am aratat la repezeala un invertor de firma care nu-l are, asta vreau sa "demonstrez" si NU nu i-am scos eu condensatorul pentru ca nu-l are din fabrica si cum am mai spus mai sant multe alte modele, totul tine de calcule si dispunere componente, nu de pret, cat costa un astfel de condensator? Acum te rog eu sa-mi arati un aparat de firma (nu chinez bagat in carcasa de firma) la care lipseste bobina de pe iesire. L.E. Prin cutiile cu maimute am reusit sa gasesc o "placa de test" mai de demult pe care am incercat personal lipsa acelui cond, si nu a bubuit nimic. Editat Februarie 7, 2018 de nickrvl Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 CITAT: Posted 55 minutes ago Cert este ca trebuie pus. Uite ce spune @Smilex Se referea la configuratia semipunte unde condul e serie cu sarcina, deci caderea de tensiune pe el "fura" din semnalul util. Invertoarele despre care vorbim sunt forward iar condul este de "decuplare" si nu de "cuplaj". Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 (editat) totul tine de calcule si dispunere componente, nu de pret, cat costa un astfel de condensator? cu 15 lei/ buc am cumparat eu,vreo 20 buc, o fi ieftin? https://www.tme.eu/ro/details/mkp10-2.2u_630/condensatoare-standard-din-polipropilena/wima/mkp1j042207g00mssd/ Editat Februarie 7, 2018 de nel65 Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 (editat) Condensatorul de 1-2uF este obligatoriu cand distanta fata de condensatorii electrolitici este mare. @nickrvl ai prezentat numai invertoare cu dispunerea condensatorilor foarte aproape de IGBT-uri. Vorbim despre rusi deoarece au zeci de topicuri cu sute de pagini fiecare, deci experienta foarte mare. Invertorul cu atmega al rusilor are placa de redresare filtrare separata. Pozele sunt luate de la ei. Se poate vedea ce se intampla cand "crapa" condensatorii (derulati in jos, sunt 3 poze): https://imgur.com/a/eKNTe Si sunt folositi 2 condensatori de impulsuri CBB21, dar chinezarii..... Editat Februarie 7, 2018 de cristi7521 Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 7, 2018 Partajează Postat Februarie 7, 2018 (editat) Nu Cristi, vorbim de recomandare catre Nelu pentru placa prezentata de el, de acolo a inceput discutia, dupa care totul a degenerat in diverse tipuri si variante de topologii, deci de placa lui Nelu vorbim, pentru ea a fost sfatul. Nelu, bune condurile WIMA categoria J miticamy, ai pus punctul pe i ..... Editat Februarie 7, 2018 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum