Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Asta inseamna o sectiune de ((100-66)/2)*20=17*20=340 mmp. Cam putin in conditiile in care nici tipul feritei nu-l stii. Un E55/28/21 are 345 mmp, iar invertoare de sudura cu o singura pereche de E55/28/21 nu prea am vazut, decat in aparatele foarte economic realizate.

Sfatul meu este sa-l folosesti in alta aplicatie.

Link spre comentariu

Stiu ca provine dintr-un invertor de sudura, acum daca o fi avut mai multe nu stiu, proprietarul a valorificat cuprul din el, placile au fost macelarite si am oprit si eu mosfetii si diodele rapide.

Link spre comentariu

@CIBY, cred ca s-a discutat la transformatoare, poti realiza transformator de putere si pe traf/tor cu sectiunea de doar 100mmp, totul este sa incapa bobinajul..

Rusii realizeaza pe tor R63/38/25 cred ca la o frecventa de 50-55Khz, nu mai retin, dar sectiunea e doar 310mmp si fereastra de bobinaj cred ca la un sfert fata de torul de mai sus.

Eu cred ca se poate folosi ferita de mai sus fara probleme, cred ca exista spatiu de bobinaj si pentru frecventa de 20khz, dar pentru invertorul de tip forward ar trebui un mic intrefier care nu prea vad cum se poate realiza.

Nu am inteles cum fac rusii, cred ca sparg ferita si o lipesc la loc.

La tor suprafata de disipatie este mult mai mare, deci se poate lucra cu densitate de curent maxima, chiar 10A/mmp, deci sarma poate fi mai subtire fata de un traf realizat pe tole E.

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

Foarte bine explica @Smilex aici. O data cu cresterea frecventei, cresc si pierderile, necesita componente mai de calitate.... etc. Sa nu spargi ferita :rade:, vezi ca a postat d-l @CIBY2 undeva un tabel in care poti calcula nr de spire necesare.

Link spre comentariu

Nu o sparg eu, au spart-o altii.

Daca stie cineva rusa poate ne traduce

Здравствуйте, уважаемые форумчане. Появилось желание доделать этот девайс на 140А, управу собрал год назад, до силы никак руки не дойдут. Появилось несколько вопросов:
1. Для СТ есть синее сломанное и склеенное с чеком кольцо Епкос R63*32*25 материал №87 сколько витков мотать?
2. Для дросселя есть феррит неизвестного происхождения R63*32*25 10вит = 1280мкГн, это примерно 5100 проницаемость. подойдет? если да, то сколько витков и какой зазор?
3. Транзисторы планирую IRG4PC40W или полевики K1518 (K1518 есть с запасом), какие лучше и сколько штук в плечо?
4. Какую выбрать частоту и заполнение?

Google zice asa

Hello, dear forum users. There was a desire to finish this device on 140A, the governor collected a year ago, the power does not reach the hand. There were several questions:
1. For the CT there is a blue broken and glued with a check on the ring Epocos R63 * 32 * 25 material No. 87 how many coils to wind?
2. For the throttle there is a ferrite of unknown origin R63 * 32 * 25 10W = 1280μGH, this is approximately 5100 permeability. will suit? if so, how many turns and what gap?
3. Transistors are planning IRG4PC40W or K1518 field guns (K1518 is there with a margin), which are better and how many pieces per shoulder?
4. Which frequency and filling?

Si raspunsul la intrebare

If one IRG4PC40W, then an ampere of 100 maximum (I did 100a 45 kHz), the frequency can be left author's 50kHz, 2 on the shoulder, 180-200a. On R63

Reduced to 91%

1024 x 579 (125.8 kilobytes)

For a ferrite, I do not recommend ferrite, iron or alsiphor or spray.

Editat de cristi7521
Link spre comentariu
Vizitator doar-eu

Doamne ajuta ! as dori sa stiu cu ce pot deschide fișierele lui nel65, ley6 in linux, as dori sa vad ,cred ca e cablajul la schema ,sau daca puteti so transformati mas bucura in alt format. ce caracteristici are invertorul .

Link spre comentariu

Doar eu, un primul rand sa știi ca poți deschide cu ^sprint layout^ fișierele domnului Nelu unde găsești proiectul invertorului rusesc dar și separat schema.

Atenție sunt doua proiecte ale domnului Nelu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu o sparg eu, au spart-o altii.

Daca stie cineva rusa poate ne traduce

Здравствуйте, уважаемые форумчане. Появилось желание доделать этот девайс на 140А, управу собрал год назад, до силы никак руки не дойдут. Появилось несколько вопросов:

1. Для СТ есть синее сломанное и склеенное с чеком кольцо Епкос R63*32*25 материал №87 сколько витков мотать?

2. Для дросселя есть феррит неизвестного происхождения R63*32*25 10вит = 1280мкГн, это примерно 5100 проницаемость. подойдет? если да, то сколько витков и какой зазор?

3. Транзисторы планирую IRG4PC40W или полевики K1518 (K1518 есть с запасом), какие лучше и сколько штук в плечо?

4. Какую выбрать частоту и заполнение?

Google zice asa

Hello, dear forum users. There was a desire to finish this device on 140A, the governor collected a year ago, the power does not reach the hand. There were several questions:

1. For the CT there is a blue broken and glued with a check on the ring Epocos R63 * 32 * 25 material No. 87 how many coils to wind?

2. For the throttle there is a ferrite of unknown origin R63 * 32 * 25 10W = 1280μGH, this is approximately 5100 permeability. will suit? if so, how many turns and what gap?

3. Transistors are planning IRG4PC40W or K1518 field guns (K1518 is there with a margin), which are better and how many pieces per shoulder?

4. Which frequency and filling?

Si raspunsul la intrebare

If one IRG4PC40W, then an ampere of 100 maximum (I did 100a 45 kHz), the frequency can be left author's 50kHz, 2 on the shoulder, 180-200a. On R63

Reduced to 91%

1024 x 579 (125.8 kilobytes)

For a ferrite, I do not recommend ferrite, iron or alsiphor or spray.

Stimati colegi forumisti.A aparut dorinta de a termina acest device pe 140 A,comanda am terminat-o acum un an,pina la forta nicidecum nu ajung miinile.Au aparut cateva intrebari:

1 Pentru transformatorul de forta exista un tor de ferita albastru rupt si relipit cu xxx.Torul este material EPCOS R 63 X32 X25 N87, Cate spire bobinez?

2Pentru drosel exista ferita de provenienta necunoscuta R 63X 32 X 25 10 spire da 1280 microhenry asta da un AL de aproximativ 5100 de permeabilitate,este bun:si daca da cate spire si ce interfier.

3Tranzistorii planuiesc IRG4PC40W sau mosfeti k1518.Mosfeti sint si rezerva.CCare sint mai buni si cate bucati intrun umar?

4 Ce frecventa si ce factor de umplere?

Raspunsul nu l am vazut in rusa sa l pot traduce.

Link spre comentariu

... Raspunsul nu l am vazut in rusa sa l pot traduce.

Raspunsul in rusa: KSV Если по одному IRG4PC40W, то ампер 100 максимум (я делал 100а 45 кГц) , частоту можно оставить авторскую 50кГц, по 2 в плечо, 180-200а. На R63 Нажмите для просмотра прикрепленного файла

Для дроселя феррит не рекомендую, железо или альсифер или распылёнку. http://www.electrik.org/forum/lofiversion/index.php/t25898-9300.html http://ferrite.ru/uploads/pdf/products/epcos_toroids/r_63.pdf

Link spre comentariu

Raspunsul in rusa: KSV Если по одному IRG4PC40W, то ампер 100 максимум (я делал 100а 45 кГц) , частоту можно оставить авторскую 50кГц, по 2 в плечо, 180-200а. На R63 Нажмите для просмотра прикрепленного файла

Для дроселя феррит не рекомендую, железо или альсифер или распылёнку. http://www.electrik.org/forum/lofiversion/index.php/t25898-9300.html http://ferrite.ru/uploads/pdf/products/epcos_toroids/r_63.pdf

KSV Daca cate unIRG4PC40W.atunci 100 amperi maxim(eu am facut la 100 A 45kHz).freczenta poate fii cea lasata de autor 50kHz, cate doua pe umar(ramura dupa mine),180-200 amperi.Pe R63((Apasati pentru vizualizarea fisierului atasat.

Pentru drosel nu recomand ferita.fier sau alsifer sau pulbere.

Link spre comentariu

Mutumesc pentru traducere.

Mesajele sunt preluate din topicurile de la rusi despre invertorul cu atmega8. Contin foarte multe informatii utile.

Nu trebuie sa se inteleaga ca nu se poate fara intrefier, dar numar de spire este mai mare, saturatia apare mai repede fara intrefier.

Rusii nu tin cont de puterea disipata, merg cu numarul de spire pana aproape de saturatie, de fapt verfica vizual pe osciloscop unde apare saturatia modificand frecventa si cresc putin acea frecventa (30% daca nu incalzesc miezul sau putin daca este miezul incalzit).

Metode de rupere a torului este aici

http://www.electrik.org/forum/index.php?showtopic=24604&view=findpost&p=208364

Numarul de spire si cum a fost bobinat torul aici:

http://www.electrik.org/forum/index.php?showtopic=25898&view=findpost&p=239935

Link spre comentariu

Sport extrem este metoda rusilor! Din traducerea cu Gogu am vazut ca folosesc adrenalina la greu. Mai modifici frecventa, mai scazi numarul de spire!! Inductie de 0,39!!!

Prefer un traf calculat si cu parametrii cunoscuti, este mai safe!

Va urez succes!

Link spre comentariu

Inca unul....

E in forma bruta ,nefinisat ,nebibilit.Electrozi supertit de 3.25mm,trasi de umezeala,sursa auxiliara care pacane la oprire (se vede in ultimele secunde din video.Semnalele din poze au fost facute cu driver TC4422,insa in video am folosit driverul v2 ,este prin proiectele mele puse pe forum.Nu are semnale chiar ca TC4422,insa merge si asa :rade: .Inutil sa mai spun ca cu driverul TC4422 merge cel putin tot la fel de bine.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

comanda_IGBT_cu_TC4422_fara_330_V.jpg

comanda_IGBT_cu_TC4422_cu330_V.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=y-4zakLtkR8&feature=youtu.be

in video am sudat 5 electrozi de 3.25mm ,niciun senzor de temperatura montat ,radiatoarele nu a trecut niciunul de 35 grade,erau mai reci decat mana mea.Siguranta pe intrare de 16A

Editat de nel65
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări