CATA2003 Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Stie cineva unde se gaseste ceva izolatie de inalta temperatura pentru transformatoare?Mai profesional decat banda asta nu gasesti http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5442 1 Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 sunt tentat sa incerc si eu constructia unui invertor.cel mai mare miez gasit de mine are 50mm, a incercat cineva miezul de ferita a unei bobine de deflexie ca miez pentru traful de putere , ar corespunde dim punct de vedere al materialului? erau unele miezuri de sport sau de alb negru rusesc care erau aproape cilindrice. ar fi usor de bobinat pe ele ma gindesc avind in vedere dimensiunile ca as putea bobina secundarul cu cablul care este folosit pentru cleste. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Salut, ma apuc si eu de constructia unui invertor. Mi-am procurat majoritatea piselor.Acum ma apuc de bobinat traful si vreau sa va cer parerea. Am folosit 24 fire 0.6 si le-am sucit cu bormasina pana am adus grosimea cam la 4mm peste care am bagat cablu termoctractabil. Pe el scrie ca rezista pana la 125ºC. Credeti ca am facut bine?Traful o sa il compartimentez in doua ca sa izolez mai bine bobinele intre ele. Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 ...chiar daca nu se compara cu unul industrial. Urmatorul va fi cu trei perechi de finali si cu racire generoasa...Pentru urmatorul, ar fi bine sa mai completezi putin in jurul lui 3845, o privire prin cele industriale te poate inspira.Trage un ochi si aici: Cat despre comparatia cu cele industriale, depinde cu ce vrei sa-l compari, dar sa stii ca daca partea de putere e bine facuta, si mai ales, bine protejata climatic, poate iesi mai fiabil decat multe din cele industriale, care au invadat piata. [attachment=0]Comanda invertor sudare cu UC3845.pdf[/attachment] Link spre comentariu
omidebulas Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 asa arata porcaria......... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Multumesc em2006!omnidebulas, unde-i porcaria? Link spre comentariu
vitriol74 Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 de ceva timp voiam sa construiesc un aparat de genul celor prezentate. multumita postarilor facute de voi aici , am sa ma incumet cat de curand , sa prind o fereastra in timp care sa-mi permita abordarea proiectului, in primul rand , plus o relaxare a bugetului propriu, care nu se intrevede prea curand din pacate . sper ca daca am sa intampin dificultati am sa primesc lamuriri din partea celor cu experienta , asa cum am citit in forum ca au primit si alti bricomani electronisti. multumesc ajutorului oferit pana acum si pentru viitor Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Mai este ceva interesant si aici:viewtopic.php?f=41&t=37893&start=105Poate un moderator face ceva sa puna in acelasi loc subiectele despre invertoare. Link spre comentariu
mikati Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Nu demult am construit un invertor de sudura cu o schema foarte asemanatoare ca cea construita de domnul CIBY2,doar un pic mai complexa.Foarte mult ajutor am primit de pe un forum de electronisti amatori din Ungaria unde inverterul cu pricina a fost construit in multe exemplare.Acolo topicul cu pricina a ajuns la cateva sute de pagini cu discutii despre constructie.Daca cineva este interesat de constuctie postez si schema si va pot ajuta in constructie in limita cunostintelor mele.Scema are adnotatii in limba maghiara dar daca este interes o pot traduce sau se poate cauta schema originala,care a fost postata original intr-un forum rusesc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 CIBY2, felicitari pentru realizare ! Tot respectul ! Imi poti spune te rog dimensiunile cablajelor? Stiu ca sunt gata de printat, dar vreau sa fiu sigur. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Probabil te intereseaza cel mare ca cele mici se gasesc prin orice sertare de pasionati. 150/250 mm. Dar de ce nu la printezi pe coli A4 simple si le masori? Oricum vei avea nevoie de amplasarea componentelor, si sunt la scara 1/1. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 ...omnidebulas, unde-i porcaria?Fiti "copii" cuminti, caci si voi ati fost incepatori. Invatati-l![attachment=2]Atasare fisier 1.JPG[/attachment][attachment=1]Atasare fisier 2.JPG[/attachment][attachment=0]Atasare fisier 3.JPG[/attachment] Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 ...omnidebulas, unde-i porcaria?Fiti "copii" cuminti, caci si voi ati fost incepatori. Invatati-l!Corect!Omnidebulas, sper ca nu te-ai suparat si nu vrei sa ne mai arati "porcaria"! Noi asteptam. Link spre comentariu
Vizitator cip29 Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 cu respect va salut pe totiam o problema aparuta la testarea invertorului de 30-160A la testarea pe sarcina rezistiva de 1.2Ohm 2000w, se incalzeste primarul trafului de putere,mentionez ca am bobinat pe un etd59 cu folie de cupru 17 X 0.2 in primar 30sp o folie iar in secundar 8sp si 4 foli izolate intre ele cu ostafan autoadezivin rest am respectat schema. In testare rezistenta ajunge la rosu pal consumand din retea 4A Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Verifica semnalul la iesirea UC-ului cu osciloscopul. Trebuie sa ai 40 kHz. Daca frecventa este un submultiplu, adica 20 kHz sau 13.3 kHz, mareste valoarea rezistentei de 10k din anodul fotodiodei din optocuplu, cea care merge la plusul de pe iesire. La mine valoarea rezistentei a ajuns la 40k (10+15+15k). Daca totul este in regula, este posibil sa fie din traf. Se poate sa existe un scurt in primar intre doua spire alaturate. Iarasi, daca in secundar nu ai pus izolatie intre platbande (am inteles ca ai 4 buc.) si daca nu sunt stranse bine in asa fel incat contactul sa fie continuu, ca si cum ar fi una singura, golurile ramase este posibil sa actioneze ca o spira in scurt.Cum ai calculat traful, ca vad ca nu sunt datele pe care le da rusul? Iar sectiunea este cam mica, 3,4 mmp in primar si 13,2 in secundar !!!PSAcum am vazut ca ai spus de ostafan. Deci treaba cu secundarul pica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum