Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Desfa capatul rez R5 dinspre R4/ 1,2ohm si pune-l la masa.

Cu o sarcina rezistiva de cateva sute W vizualizezi semnalul pe R4/ 1,2ohm impreuna cu cel din pin 6 pt a observa fazarea.

sudura.jpg

Link spre comentariu

Am rezolvat problema doar partial. Uc3845 nu se mai opreste la conectarea trafului de curent vinovata de aceasta problema fiind rezistenta de 1.2 ohmi.

Cam asa arata semnalul in secundarul trafului de curent, 1V/div , zeroul pe mijlocul ecranului sarcina 2.7ohmi, invertorul alimentat la 80Vca. Sunt de parere ca traful de curent nu lucreaza cum trebuie.

screenshot_46.jpg

P.S. Cum ar trebui sa arate semnalul in secundarul trafului de curent??

Editat de The_Reaper
Link spre comentariu

M-am exprimat gresit cu sarcina mare, am vrut sa spun ca 2,7ohm este mare-deci 8 ohm este si mai mare. 1 ohm ar fi mai bine pt ca informatia din secundar sa fie la o valoare usor de citit.. Pai trebuie sa mai incercam si cu inversarea firelor secundarului trafului de curent pt ca forma curentului este ciudata. Cat timp avem inpuls in pin 6 trebuie sa avem tensiune pozitiva in secundar traf. Deci sonda pe pin traf, nu pe 1,2 ohm!

Link spre comentariu

Am incercat inversarea firelor trafului de curent, fara schimbari prea mari. Am pus sonda pe secundar traf forma aia ciudata nu se schimba prea mult si am tot tensiune negativa in secundarul trafului de curent. Sunt de parere ca miezul nu prea este ok pentru asa ceva.

Acesta este miezul folosit: http://www.tme.eu/ro/Document/f145dca30d96d2c1e96a0287ad5b6cf7/tf.pdf

Editat de The_Reaper
Link spre comentariu

Un T80-26 (20mm x12mm x 6mm) sau T94-26 (24mm x 14mm x 8mm) este tocmai bun pentru traful de curent.Eu am folosit T80-26.Nu este din ferita ci din pulbere metalica insa functioneaza perfect.Se gaseste prin sursele PC .

Bobinat cu 60-65 spire 0.3-0.4 mm.

Culoare galben cu alb terminatie -26 sau chiar verde cu albastru ,adica cu terminatie -52

Editat de nel65
Link spre comentariu

O sa caut maine si bobinez cate unul din fiecare sa vad care functioneaza ok. Imi vine sa-mi trag una undeva ca n-am comandat un tref de curent cand am dat comanda la tme . :91

Link spre comentariu

Oricare din ele functioneaza bine .Mai mari decat astea, pun probleme de gabarit ,nu de functionare !

De exemplu T106-26 are 26.9mm x 14.5mm x 11mm .Cam mare , insa nu pune probleme in functionare.

le

in fine ,ideea este ca daca traful de curent functioneaza corect ,deci este conectat corect,reglajul de curent functioneaza si el.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Nu folositi miezuri cu pulberi metalice la trafurile de curent! Folositi miezuri din ferita N27, N87, 3C90, 3F3, etc.

Cauta o sursa in comutatie pentru becurile cu halogen, are un miez toroidal din ferita buna pentru aplicatia asta. Sau cauta pe la magazinele online miezuri de tipul TX22/14/13-3C90 de la Ferroxcube, culoare ultramarin, sau B64290L0632X087 de la Epcos.

Link spre comentariu

Ciby ,eu folosesc miez din pulbere ,T80-26,merge super .Nu se aude niciun sunet suspect in functionarea aparatului .Curentul se regleaza foarte frumos,de la foarte mic la mult peste necesar ,arcul nu se intrerupe niciodata.

De ce sa nu foloseasca miez de pulbere?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări